magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Ferencvárosi FC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.15, 22:28
    A 22. percben Dressler a labdáért nyúlva gyomorszájon találja Lykát, aki összeesik és hányni kezd. A bíró nem mérlegeli, hogy a fault szándékos volt-e vagy sem, az eset látszólagos súlyosságára való tekintettel, haladéktalanul kiállítja Drösslert. A közönség zöme elkeseredetten tüntet a túl szigorú ítélet miatt.

    Nemzeti Sport, 1928. október 15.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.11.15, 22:23
    Ferencváros—III ker. FC 3:0 (1:0)

    Ferencváros: Amsel— Takács I., Papp — Fuhrmann, Bukovi, Lyka — Koszta Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut. III. ker. FC: Neuhaus — Kenyeres Senkey — Werner, Magyar, Hauser — Drössler, Lutz, Konyor, Lengyel, Rabl.

    Bár a bajnokcsapat imponáló gólkülönbséggel győztes le az újlakiakat, mégis le kell szögeznünk, hogy a zöld-fehérek még nem jutottak túl gyengeségi periódusukon. A bal hátvéd és a két szélső fedezet és a jobbszélső egyáltalában nincsen formában és ha a III. kerületinek csak kis szerencséje van, no meg a bíró az első félidő közepén, ki nem állítja Drössslert, talán, még pontot is szerezhettek volna a Ferencvárosból.
    Az első komoly helyzetet Bukovi teremti, a labda azonban kapu fölé kerül. Nagy meglepetésre a III. ker. marad frontban és az első negyedóra az újlakiaké. A 13-ik percben Turay össze- játszik Szedlacsekkel, aki nagyszerűen szökteti Kohutot, a balszélső bombáját Neuhaus kornerra tolja ki. Rögtön utána Drössler száguld le, Papp a 16-oson durván elgáncsolja, ám Lutz szabadrúgása eredménytelen marad.. Néhány percig középjáték folyik, majd a 18-ik percben Turay hosszan szökteti Kohutot, aki majdnem a kornervonalról remek csavart lövéssel megszerezi a vezető gólt. 1:0.
    A következő percben a III. ker.-nek nagy helyzete akad. Konyor tisztára játssza magát, sőt Rábl is szabadom áll, mégis a kapu mellé kerül a labda. Középjáték: Lyka és Drössler összecsapnak, a III. kerületi játékos beletalpal a Ferencváros fedezetébe, mire a bíró kiállítja. Az ujlakiak ennek ellenére frontban maradnak, viszont a Ferencváros támadásai formásabbak és veszélyesebbek. Az ujlakiak támadnak, Kohutot szöktetik Takács II. tiszta helyzetbe kerül, kapu mellé gurít. Turay—Kohut összjáték után, Koszta szabadon állva, hibáz. Egy perccel a félidő vége előtt, Konyor tisztán állva, kapu fölé lő, és ezt a nehéz bravúrját szünet után azonnal megismétli. A Ferencváros most főképpen Kohutra játszik, akinek minden lefutása veszélyes. Hosszas ujlaki fölény után A 19-ik percben Senkey felszabadító rúgásával
    Kohut megszökik és éles bombája a Takács II. és Turay által megtámadott Hauser lábáról a a hálóba repül.
    Ezután a Ferencváros veszi át a támadó szerepét. Kohut éles lövését Neuhaus kornerre védi. Majd a III. ker. jut szóhoz. Rábl hatalmas ofszájdról indul, ját Szedlacsek nyomban megtorolja, amiért ő is Drössler sorsára jut. A Ferencváros most már döntő fölénybe kerül. Az utolsó percekben ott tanyáznak Neuhaus kapuja előtt és Lyka nagyszerű akcióját Turay 12 méteres bombával fejezi be, mely a felső lécről a hálóba kerül.
    Bíró: Gerő Ferenc.

    Sporthirlap, 1928. október 15.