magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Ferencvárosi FC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.12.07, 23:13
    Ferencváros—Nemzeti 2:1 (1:0)

    Ferencváros: Amsel — Hungler II., Papp — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II., Szedlacsek, Toldi, Kohut. — Nemzeti: Gallina — Flóra, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos —
    Rémay III., Odry, Rémay II., Győry II., Horváth I.

    Változatos, erős küzdelem az első percekben. Ugy látszik, ez lesz a legnagyobb pünkösdi mérkőzés, öt perc alatt mindkét csatársor ismételten rohamozza ellenfele kapuját. Rémay III. támadását Hungler szabálytalanul szereli. Volentik szabadrúgása után a labda átjut a fe-rencvárosi 16-os vonalon Volentik követi, mire
    Fuhrmann elfaultolja a Nemzeti középfedezetét a büntetőterületen. 11-es! Volentik áll a labdához és a mérkőzés 5. percében kapu fölé lövi.
    A játék tovább folyik, de már minden játékos izgatott. Kohut tiszta helyzetből kapu mellé fejel. A nagy játéknak máris vége. A ferencvárosi csatársor pótolhatatlanul nélkülözi Turay áttörő erejét. A Nemzeti halfok keményen fogják a puha zöld-fehér csatárokat. A Nemzeti egyre többet támad, de Rémay II. minden labdát jobbra vág az öccséhez és bár a kis Rémay szélsebesen megy le a szélen, az akciók befejezetlenek maradnak, mert a centerezések gyengék. Toldi erős lövését Gallina kiejti, Rázsó ráfut, beadja, a labda körül tumultus támad, Takács II. gyertyát rúg és Gallina a l6-oson védi. Viszont a center Rémay egyéni támadásának dicstelen befejezéseképpen Amselbe lövi a labdát.
    A 37. percben Takács II. lábáról a kapu előtt elfalsul a labda, Győry csípi el, vinné kifelé a büntetőterületről, de a kis Takács utánamegy és szerelni akarja. Győry ellöki Takácsot, a bíró két lépésre áll tőlük és azonnal sípol. Ezt a 11-est Takács II. lövi védhetetlenül 1:0. Most a Nemzeti veszti el nyugalmát. A tribün is zajong. A 43. percben Szedlacsek erős lövése a hálóban akad meg, de a bíró Rázsó passzív ofszájdja miatt nem ad gólt. Mire a ferencvárosi táborból tör ki a harag.
    A második félidő percei nagyon lassan mulnak a ferencvárosiak számára. A Nemzeti csapata uralja a pályát. Volentik lelkesen játszik. Bartos és Hossó is mindent beleadnak a játékba. És a fiatalok: Odry, Győry, Horváth fáradhatatlanok. Hátul Flóra ambiciózus és Szendrő rutinja tűnik fel. Szemben velük a ferencvárosi csatársor még lanyhább, mint az első félidőben, az egyedül agilis Szedlacseket pedig percenként fújja le a bíró, apróbb szabálytalanságok miatt. Bukovi egy Odryval történt kolliziója után már nagyon óvatos, Fuhrmann csak erélyes, Obitz gyakran lemarad Rémay III. mellől. Papp és Amsel jól dolgoznak, de Hungler nagyon gyenge. Obitz a 16-os táján faultot. 11-es! — kiált a Nemzeti és Hungária personál unióba tömörült népe. De most a bíró a 16-oson kívül látta a faultot, csak szabadrúgást ítél. A Ferencváros percekre beszorul a kapuja elé. A két bekk nem lát a szembetűző napsugaraktól. A közönség egy része kórusban sértegeti a bírót, mire Zsarnóczay János azonnal felszólítja a Hungária-pálya vezetőségét, hogy szüntesse meg a bíró elleni tüntetést.
    A 25. percben Molnár rohan előre, Hossó elengedi, Flóra oldalról ráfut, elvágja, újra 11-es, újra a kis Takács lövi, újra holtbiztosan. 2:0.
    A Nemzeti üres kapuba se tud gólt rúgni, pedig Hungler vérfagyasztó luftokat csinál. Végre egy ilyen Hungler-luftot mégis csak kihasznál Rémay II. és a 37. percben a labdával együtt bemegy a kapuba. 2:1.
    Bíró: Barna Béla.

    Sporthirlap, 1929. május 20.