magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Budai 11 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.16, 20:05
    Ferencváros—Budai „11“ 3:0 (2:0)
    A budai csapat a mezőnyben nemcsak egyenrangú ellenfele volt a bajnokcsapatnak, de kitűnő halfsorával felül is múlta
    Góllövő: Turay, Toldi, Takács II.
    Üllői út, 6500 néző. Bíró: Klug.
    A sorsolásnál a budaiaknak kedvezett a szerencse, tehát a Ferencváros állott fel kezdéshez. A két csapat így állott szembe:
    Ferencváros: Háda — Hunyadi, Korányi — Laky, Sárosi, Lázár — Táncos, Takács II., Turay, Toldi, Kohut.
    Budai „11”: Hóri — Weber, Fekete — Kárpáti II., Kárpáti I., Schuszter — Rökk, Sztancsik, Polgár, Magda, Tárnok.
    Turay gurítja el középről a labdát, de a következő pillanatban már Kárpáti I.-től kell visszavennie. El is veszi, Lázáron át Kohuthoz jut a passz, aki elrohan s lövése Kárpáti II. lábáról kerül kornerre. Kohut jó rúgása után hosszasan ottmarad a labda a budaiak kapuja előtt, míg Takács II fölé nem küldi. A játék igen élénk. Polgár elől Hádának kell vetődve elcsípni a labdát, amit Toldi Táncoshoz küld. A szélső Takács elé játszik, de a keresztező Weberen az összekötő elesik. Ismét Polgár ugrana ki, de Hunyad iútját állja Erre Táncosé a labda, a lefutás után Turay lő, de Takács lesre futott. Rökköt is les miatt állítja meg a bíró, akivel a nézősereg nem ért egyet. Igen eleven a játék. Egyik pillanatban az egyik, a másikban a másik kapu közelében folyik. A 6. percben Kohut kap labdát, aki jobbra játszik. Takács testcselt csinál s utána a tisztán hagyott Táncos elé gurít, aki a vonaltól laposan ad be.
    Takács átlépi a labdát s Turay jól irányzott rugással a kapu bal alsó sarkába küldi. (1:0).
    A budaiak erősen belefekszenek a játékba. Kétszer lesen akad el a támadásuk, de a 11. percben Tárnok beadását Sztancsik kapásból lövi s a labda Háda kezét érintve surran kapu fölé.
    A korner után nem tud felszabadulni a Ferencváros, sőt még két kornert rúgnak a budai szélsők. Végül is Háda csípi el a labdát, Kohut elé rúgja ki, aki lefut, mellé lő. Tárnokot lesről ereszti el a bíró, keresztbe küldött lövése elsiklik a kapu előtt s Sztancsik csak mellé tudja továbbítani. Kirúgás után nagyszerű jelenet következik. Kohut—Toldi—Kohut —Takács összjáték cikázik végig a pályán, Takács Hóriba vágja a labdát, majd középre emeli s
    Toldi rettentő erővel találja el a kapufát.
    Pompás jelenet volt, morajlik utána a nézőtér. De máris Lázár vét kornert, mely után Magda kapu mellé fejel. Táncos nagy futását Weber akasztja meg, amott meg Hunyadi teszi lesre Tárnokot. Kissé lanyhább most már az iram, mert a Ferencváros kényelmes. Táncos több beadást ad középre s a 23. percben Kohut fölé bombáz az egyikből. A budai csatárok kétszer futnak egymásután lesre s közben szép mezőnyjátékkal telik az idő. Rökk azonban elfut, keresztbe játszik, de Tárnok lövése is keresztbe megy el a kapu előtt. A Ferencváros nem tudja szép támadásait befejezni. A 28. percben a Rökk—Polgár összjátékot Hunyadi kezeléssel állítja meg s Kárpáti II. kapu mellé küldi a szabadrúgást. Polgár Tárnokot szökteti, a bevált labdát Rökk kapu fölé fejeli. A budai csapat egyre jobban szorongatja nagy ellenfelét. A budai halfsor pompásan játszik, az egész csapat szépen futballozik, csak a csatársor hatásossága kevés.
    A 31. percben Sztancsik lövését Háda nehezen védi, majd Tárnok a kiugró Polgár elé játszik, akinek félmagas lövését nagy védéssel tolja kornerre Háda. Korányi szabadítja fel csapatát, a 36. percben Táncos magasan ívelt labdáját fejeli már kapu mellé Toldi. Hádának Támok, majd Rökk labdája ad dolgot, de a 40. percben Táncos rúg a sarokról. Általában a budai csapat játszik fölényben s a közönség az egyenlítést várja. Ám a 44. percben Kohut átmegy
    Kárpáti II-n, befelé húz s a kifelé tartó Toldi elé játszik.
    A váltás meglepte a védelmet, Toldi maga elé igazítja a labdát s közelről a jobb alsó sarokba küldi gurulásán. (2:0).
    Szép támadást kombinál még el a Ferencváros a szünet előtt.
    Ferencváros-támadásokkal indul a második félidő. Kohut jól adja középre a labdát s Takács fejesét Hóri nehezen védi. Kohut most sorozatosan kapja a labdákat, egyik beadása után Toldi jó helyzetet hagy ki, mert az utolsó pillanatban megzavarják. A 6. percben Kohut maga bombáz fölé, majd Turay lövése is messze elkerüli a kaput. A 9. percben Takács ront nagy helyzetben. Erre már a budaiak is lendületbe jönnek. Korányi hiába játszik fényesen, Rökk kapura lő, Háda védi. Sztancsik is lő és elcsendesedett a nézőtér. Kohut beadásai nem sikerülnek, viszont a 14. percben a Sárosi—Kohut—Toldi—Takács támadás után Turay alig kapu mellé lő. Az új támadás kornert hoz s Hóri remekül húzza le Táncos labdáját. A határbíró tévesen inti le a támadást, kineveti a közönség. Turay rossz helyzetből lő, természetesen célt téveszt a labda. Hunyadi szépen szerel, mégis helyzetbe kerül a 18. percben Magda, de nem találja el a kaput. Meddők a budai rohamok. A 21. percben Kohut szalad a labdával. Hosszan gurítja maga elé s az a vonalig jut.
    Hóri is eléje ront s a szélső előre begurítja a kapu elé a labdát, amely pereg . Schuszter saját hálójába továbbítja. A bíró kornert látott, mielőtt a labda a kapu elé került.
    Az örökmozgó budai halfsor remekül tartja a játékot. Rökk lefutás után középre ad, Háda előrevetődve akarja elfogni a labdát, de az elperdül a kezéből. Polgár ott van, de nagy siettében kapu mellé gurít. A budai center, utána meg Kohut szerez kornert, melyből Sárosi mellé bombáz. A 27. percben Tárnok elfut Hunyadi mellett, az utána rohanó Korányi kézzel löki el a labdától, de a bíró nem látja szabálytalannak. Korner lesz az eset. Hunyadi hazaadása is szögletrúgáshoz juttatja a budaiakat, akik sokkal többet támadnak, mint a Ferencváros. Fekete is kornert vét, majd a 35. percben a sok, rossz lövést megeresztő Kohut bombája a kapufáról pattan vissza. A 40. percben Táncos lapos beadásából Toldi nyolc lépésről rettentő erejű lövést küld pontosan Hóriba s a visszapattanó labdát Kohut mellé teszi. Egy perc mulva Turay rohan balszélen, középre íveli a labdát,
    Toldi kapura fejeli s Hóri kiejti. Takács ott van s kész a gól. (3:0). 41. p.
    A budaiak még egy kornert rúgnak s Hádát foglalkoztatják, de az eredmény nem változik.

    Nemzeti Sport, 1932. szeptember 26.