magyarfutball.hu

Kispest FC - Somogy FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 17. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.29, 21:59
    Kispest—Somogy 1:1 (1:1)
    Két rossz csatársor küzdött a mérkőzésen a két elfogadható védelem ellen
    Góllövő: Szepes, Kármán
    Kispest, 500 néző. Bíró: Gerő.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Tőrös — Raix, Purczeld, Keresztes — Paczolay, Dormos, Kormos, Szepes, Serényi.
    Somogy: Váli — Miklósi, Joós— Egri, Péter, Kárpáti — Mészáros, Berecz, Kármán, Lengyel, Tunyoghy.
    Alig indul a játék, Puczeld szabadrugása odaszegezi a Somogyot kapujához s csak a 3. percben futhat el Tunyoghy. A választámadásnál azonban Serényi centere veszélyesebb s utána Kispest frontban marad. Az 5. percben Mészáros lefutása mégis Dénest foglalkoztatja s változatossá válik a játék. Hol ez, hol az a kapu kerül veszélybe, a 9. percben azonban Kispest kornert szerez. Alig hárul a rugás szülte helyzet, a 11. percben Miklósi nagy hibája Serényit fényes helyzetbe hozza, de a lövést Váli kornerre menti. Kormos szép, félmagas lövése is Váli zsákmánya, majd kirugás után nagy zajt csap a nézőtér, mikor a bíró nem veszi észre Miklósi hendzsét, melynek végrehajtásánál Kormost is alaposan arcul ütötte a bekk. A Somogy támad néhány percig, ám a 18.-ban Kormos Paczolayt futtatja s a jó beadás után a center lyukat rúg, Serényi pedig kapu mellé küldi a labdát. A válasz az, hogy Mészáros elfut, középre tolja a labdát, Kármán azonban gyatrán kapu fölé küldi. Ujra Kispest lendül előre. Kormos lövése elkerüli a kaput, de a 22. percben a jobboldali támadás végén
    Szepes elé kerül a labda, aki a tizenhatosról hirtelen kapura küldi. Olyan jól irányzott lövéssel, hogy Váli már hiába ugrik, mert a jobb felső sarokban köt ki a gól. (1:0).
    Még a nap is kisüt a szép gólra! Erősen zavarja persze a Kispest-védelmet, de az elbírja most, mert a csapat tovább támad. Valóságos ostrom alakul ki, az eredménye azonban mindössze annyi, hogy Serényi lövését Váli kornerre löki. A 27. percben a Somogy rohamát Lengyel fejese fejezi be, a labda azonban Dénes kezébe száll. A Kispest jobbszárny támadása végén Paczolay ront, míg a 33. percben Serényi kitűnő centerére Váli jó érzékkel fut ki s elfogja a labdát. Valinak most bőségesen nyílik alkalma arra, hogy a játékba avatkozzon, szabadrugást öklöz, Kormos fejesét fogja. Mészáros lefutása változtatja meg a játék egyoldalúságát, jó helyzetet teremt, belül azonban sehol senki. A 39. percben Tőrös nagyot hibáz, Mészáros résen van és elfut a félvonaltól.
    Hiába kergetik a megugrott szélsőt, a kapuvonaltól félmagasan, élesen centerez s Kármán fejese védhetetlen. (1:1).
    Kispest heves támadásokba kezd. Kornert rúg, a 40. percben azonban Péter alaposan belelép Keresztesbe, hogy az elhagyja a pályát. Szepes halfol s a Somogy felszabadul a nyomás alól. A 43. percben Keresztes visszatér ugyan, de Somogy-támadások fejezik be a félidőt.
    Szünet után a Somogy kornere az első esemény. Majd Mészárost ejtetik s Lengyel rossz szabadrúgása tűnik fel. Szepes a 6. percben fordulásból mellé lő s látszik, hogy a Somogy védelmét nagyon zavarja a szembetűző napsütés. A Kispest azonban nem tudja kihasználni ezt a zavart s
    kétszer is csak jóval a fütty után kerül hálóba a labda, érvényes gól nem esik.
    Két közeli szabadrúgás, majd korner jelzi a Kispest fölényét s Váli kapuja előtt nagy harc folyik. A 17. percben vergődik át a Somogy s Mészárost csak gánccsal tudja akasztani a védelem. Utána újra beszorul a Somogy, de Serényi kornere mögé megy. A 22. percben élénkül az eddig elég lanyha játék. A mezőnyjátékban a Somogy van jobban fölényben, de a 30. percben igen nagy harc folyik Váli kapuja előtt , a kapus csak nagy üggyel-bajjal tudja megszerezni a kapufáról visszapattanó labdát. A 33. percben is Váli tisztáz. Tunyoghy Raixba, a 36. percben pedig Kármán Tunyoghyba fejel a nagy harcban olyan erővel, hogy a szélső nagy esés után elhagyja a pályát. Az arcára esett s az orra vérzik. Három perc mulva azonban mégis visszatér s részt vesz a további csatában, amely pillanatról pillanatra hevesebb. Mészáros korneres a Somogy támadása fejezi be a mérkőzést.

    Nemzeti Sport, 1932. május 8.