magyarfutball.hu

Kispest FC - Somogy FC 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 14. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.09, 21:34
    Kispest-Somogy 3:0 (2:0)
    Potyaízű gólok
    Góllövő: Serényi, Szabó II., Szabó II.
    Kispest, 1500 néző. Bíró: v. Karsay.
    Kispest: Dénes — Szemere, Rozgonyi — Szenes, Purczeld, Keresztes —
    Szabó I— Szabó II., Kormos, Szepes, Serényi.
    Somogy: Váli — Miklósi, Joós — Egry, Boros, Győrffy — Mészáros, Galambos, Csizi, Dormos, Tunyoghy.
    Kispest a város felé eső kaput választja és Somogy kezd. Idegesen csapkodják mindkét részről a labdát. Nem alakul ki játék. Váli kap egymásután két hosszú labdát A 7. percben végre formás Somogy-támadás a jobbszárnyon és Galambos lövése zúg Dénes kapujára, de a kapus biztosan véd.
    — Tavaly az ilyen labdát beeresztette volna, — hallatszik a tribünön.
    A 8. percben hirtelen felszabadul a kispesti kapu. Konyor hosszú labdát kap Szemerétől. Joós szalad rá, de nem tudja szerelni, elesik, Konyor pár lépést megy a labdával, aztán kiadja Serényinek, aki a tizenhatos sarkán áll. Ebben a pillanatban indul ki kapujából Váli is.
    Serényi két lépést megy a labdával és az eléje futott kapus mellett az üres hálóba helyezi az első gólt. 1:0.
    Somogy hevesen támad most. Tunyoghy beadását Dormos kapásból lövi, alig megy mellé a lövés. A Somogy-védelem sokat bizonytalankodik. Serényire játszik a Kispest, de Egri kornerre ment, Váli rosszul öklöz, Joós az utolsó pillanatban ment a kapu szájában.
    A közönség hangja kezd megjönni.
    — Hajrá Kispest! — kiált a kórus de hiába.
    A Somogy támad szaporán, de Galambos és Dormos faultjain megakadnak a támadások. Dormost figyelmezteti is a bíró. Kispest támadása sem hoz korneren kívül semmi szépet. Mészáros jól megy el, bead félmagasan Galambosnak, akinek kapáslövése elzúg a bal kapufa mellett. A 27. percben ismét Kormos faultol. Mintegy 40 méterről Egry rúg szabadon. Serényi fejére száll a labda, onnan Kormos elé, ez fejjel Szabó II. elé adja, aki kapásból pergő lövést küld — mintegy tizenöt méterről. Váli kézbefogja a labdát, de kiperdül a vállára és onnan a gólba. 2:0.
    Az újabb potyagól szinte megnyugtatja a Kispestet, Somogy viszont ideges lesz. A bíróval is sokat vitatkoznak, Somogy pedig most frontba kerül, de Csizin minden jó szándék megtörik. A 43. percben. Serényi szalad a labdával. Egri taccsra szereli a tizenhatos táján. Serényi felkapja a labdát és bedob. Kormos kapja a labdát, pár lépést megy vele és hatalmas lövése a bal sarokban köt ki. Karsay a játékosok reklamálására és a határbíró megkérdezése után nem ad gólt, hanem újra dobatja a taccsot.
    öt percen keresztül Somogy támad, de a belsők mindent rontanak. Kispest az 5. percben Serényi révén vezet támadást. Kormos lövi a beadást. Lábba akad, korner. Váli menti. Kispest most rákapcsol. Serényi és ismét Serényi a támadások lelke. Egrivel vannak nagy csatái és élvezetes perceket szerez a két futballista vetélkedése. Győrffy hazaadása majdnem megbosszulja magát, mert Szabó I. ott terem és csak valamivel szalad el a labda a tulsó léc mellett. Serényi beadását Kormos kapásból mellé lövi. Szepes szép beadását ismét Kormos lövi, alig fölé. Most felmelegszik a kispesti közönség is és élénk hajrába fog. Kispest szótfogad és erősíti az iramot.
    Somogy teljesen beszorul.
    Győrffy ment Szabó II. elől az utolsó pillanatban. Most jól áll a lábán már az eleinte bizonytalankodó Joós is. Galambos próbálkozik a 28. percben, jól kúszik a kapu felé, de Szemere elkapja. A bíró fordítva ítél. A 33. percben szép, támadást vezet Kispest.
    Szepes Kormoshoz tol, tőle Szabó II. kapja a magas labdát és az újonc jól leszorítva, kapásból védhetetlen gólt lő a balsarokba. 3:0.
    Most feléled a Somogy. Sorra vezeti a támadásokat, de csak két szögletrúgásra telik az erejéből. A balszárnyon Tunyoghy is magára talál, de a kispesti védelem nem engedi helyzethez.

    Nemzeti Sport, 1933. március 13.