magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Vasas SC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.13, 22:01
    III. ker. FC—Vasas 2:2 (1:0)
    A kerületiek jobban játszottak — A bíró kiengedte kezéből a mérkőzést
    Góllövő: Lengyel, Rózsa (11-esből), Dömötör, Possák
    Nagyszombat utca, 1800 néző. Bíró: Mihalicza.
    III. ker. FC: Biri — Werner, Biró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Győry, Zilahi, Lengyel, Dömötör.
    Vasas: Bereczky — Szemere, Rózsa — Vági, Burger, Kiss — Koszta, Bene, Possák, Brunecker, Egri.
    A kis gödrökkel tarkított és puhatalajú pályán a kerületiek kezdik a játékot. Mindkét oldali támadások után a 2. percben a kerületiek három jó támadással veszélyeztetnek, sőt kornert is elérnek. A 6. percben szabadrúgást ítél a bíró fault miatt a Vasas ellen.
    Lengyel áll a labdának, Dömötör a rugás közben kissé zavarja Bereczkyt, de a kapusnak így sem lett volna szabad beengedni a sarokba a döcögő labdát. 1:0.
    A pályának a Duna felőli részén a talaj annyira gyenge, hogy a sarat dagasztani kell. A közönség élénk hangulatban kíséri a mérkőzést.
    A Vasas-szurkolók a 12. percben izgulnak, de hiába, mert csapatuk nem tudja kihasználni a sarokrúgást. Nagyobb az izgalom a 14. percben, amikor is Koszta lövése Lutzra pattan és a közönség egy része 11-esre áhítozik.
    A játék meglehetősen kemény, amellett, hogy a rossz talajon csuszkálnak a játékosok, még sokat lökdösik is egymást. A 16. percben Fenyvesi beadása nyomán Zilahi jó helyzetbe kerül, de Mihalicza tévesen lesállást jelez. A kerületiek határozottan jobbak. A 21. percben Mihalicza megállítja Fenyvesit és szabadrúgást ítél a kerületiek javára, holott Fenyvesi beadása nyomán Dömötör hálóba tud lőni. A szabadrúgást már nem tudják értékesíteni. A 23. percben sarokrúgás is jelzi a nagy irammal játszó kerületi csapat fölényét, majd egy perccel később a Vasasok is szóhoz jutnak, de az ő sarokrúgásuk mögé megy, mert a saroknál olyan kicsi a hely, hogy nem is lehet rendesen beküldeni a labdát. A 25. percben ismét a kerületiek járnak elől, az ügyes Fenyvesi jó helyzetet készít elő a belsőknek, de Dömötör nagyot ront. A túlsó oldalon Koszta adja be a labdát, Possák jól is fejel a tapura s airi bizonytalanul vetődik.
    — Majdnem! — hallani minden felől. Közben
    az új ember, Bene valóságos párviadalokat folytat Magyarral és Bíróval a feneketlen talajon.
    A kis összekötő nem hagyja magát. Fenyvesi lövése nyomán a 30. percben Bereczky tenyérrel csak nehezen üti ki a labdát. Most felülkerekedik a Vasas, kitartóan ostromol.
    A 33. percben Koszta jól megcélzott lövését Biri kiejti s
    a labda gólba is menne, ha Beretvás a vonalon állva vissza nem rugná. Mihalicza, úgy látszik, nem vesz észre semmit. Magyar talpal Benébe, de az nem rest és visszaadja, mire Biró ugrik bele a kis csatárba, majd meg a változatosság kedvéért Lutz rúgja meg Burgert. Utána a Vasas szögletrúgáshoz jut, de ezúttal is mögé rúgják a labdát. A 42. percben Fenyvesi gyönyörűen játssza szabadra Győryt, de Bereczky kiugrik a kapujából s bátran veti magát Győry lábára. Az utolsó percben Werner kézzel érinti a labdát, de a bíró továbbot int, mivel a Vasas támadásban maradt. Magyar elé esik a labda, a játékos bukik, majd földön fekve kézzel érinti a labdát. 11-est vár mindenki, a Vasas élénken reklamál, de hiába. A bíró még a határbírót sem hajlandó megkérdezni.
    Hazaadással kezdenek a kerületiek, majd még kétszer hazaadnak.
    A harmadik hazaadásnál az 5. percben Bene támadni akarja Birit, a lendületben levő
    Werner azonban befutva a csatárba gázol (!) s most már 11-est ítél a bíró. Bene és Werner feltápászkodik, Rózsa a labdának áll és nagy erővel, védhetetlenül a hálóba lövi. 1:1.
    Most lesz csak izzó a hangulat. Burger, Egri és Possák van a labdán a 10. percben, de a labda kornerre megy. Most a kerületiek jönnek fel, a változatosság kedvéért, majd a 14. percben Koszta a legjobb pillanatban tolja be a labdát. Possák egészen üresen áll, Biri még hozzá rosszul is fut ki . Possák az üres kapu előtt félmagasan mellé rugja a labdát. — Ilyen helyzete sem lesz több — sóhajtanak fel a szurkolók.
    Erre még egy Koszta-lefutás következik, most azonban a változatosság kedvéért a bíró hibáz. És jönnek a kerületiek! Győrynél a labda. Vonalig viszi, onnan beadja a kapu elé.
    Dömötör ugrik ki a csomóból, hárman is követik, Bereczky pattan eléje, de mindhiába. Miközben öten is buknak, a labda túljut a vonalon, hogy aztán a befutó Győry még egyszer berugja. 2:1.
    Most szögletrugás is jelzi a kék-fehérek fölényét, majd Vági lerugja Dömötört. A túlsó oldalon Possák jól játsza szabadra Egryt, annak lövése jó helyzete ellenére sem sikerül: a labda a tulsó oldalon surran mellé. Közben a közönség folyton elégedetlenkedik a bíráskodás miatt. Ki-kifakadnak a bíró ellen és ilyeneket kiáltanak be:
    — Biztos úr! Vegye el a fütyülőjét!
    Most a bírótól tíz lépésnyire labda nélkül Zilahi és Rózsa közt külön meccs következik, de a biró ujra nem lát semmit. Majd Biró és Egry rendez belharcos ökölviadalt. A 35. percben Burger ad előre szép labdát,
    Werner azonban nem a labdát, hanem a fejelni akaró Benét nézi s amíg Werner faultolja Benét, addig Possák elkanalazza a labdát s pompásan szúrja az ellenkező felső sarokba. 2:2.
    Parázs kis hangulat támad. Előbb még Lengyel fejel veszélyesen kapura, majd a közönség folytonos csipogása közben Possák ugrik ki, rajta vannak, de Biri is kiugrik és a labdára veti magát. Nosza ott van Possák és Bene is s nagyokat rúgnak Biri alá, oda, ahol a labdát sejtik. Bírói fütty után csak nehezen tápászkodik fel Biri. A kirúgott labdával a kerületiek jutnak szóhoz. Győry támaszt meleg helyzetet, majd ismét a Vasas ostromol. Dömötör életveszélyesen ugrik Szemerébe, majd meg Fenyvesit vágják fel a 16-oson belül. Két sarokrúgáshoz jut a hajrában a kerületi csapat, de az eredményen változtatni már nem tud.

    Nemzeti Sport, 1932. március 21.