magyarfutball.hu

Somogy FC - Újpest FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 11. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.28, 18:40
    Ujpest—Somogy 1:0 (0:0)
    Somogy nagyszerű küzdelméből csak a szerencse vitte Ujpestre mind a két pontot
    Góllövő: P. Szabó
    Kaposvár. 2000 néző. Bíró: Gerő.
    Ujpest: Aknai — Kővágó, Fogoly III. — Borsányi, Volentik, Szalay — Sas, Víg, Avar, Vörös,
    P. Szabó.
    Somogy: Erdős — Miklósi, Joós— Egri, Péter, Győrffy — Mészáros, Galambos, Jakube, Csizy, Tunyogi.
    Somogy huszárosan kezd. Avar alig pöccinti el a labdát, amivel Jakube indulna támadásba, de Kővágó hazajátszik. Borsányi passzát Vig továbbítja balra, Erdős azonban kiüti P. Szabó feje elől a labdát. Ellentámadás során Kővágó kornert vét, Aknai lehúzza. Heves az iram. Tunyogi elfut, kapu mögé centerez. Péter labdájával Mészáros fut el, majd elzúgatja a kapu előtt.
    A 10. perccel véget ér a Somogy kezdeti lendülete.
    Vörös lövését Erdős bizonytalanul fogja. Tunyogi beadását Jakube nagy lövéssel küldi alig kapu mellé. Kővágó kornerre szereli Tunyogit, a korner kapu mögé kerül. Viget lesben találja Avar passza. Avar kissé húzza utána a lábát. Ujpesti támadás Avar lövésével ér véget, a labda a kapufa tövénél köt ki és Erdős kezéről kornerre pattan. Ezt P. Szabó irányítja rosszul.
    P. Szabót hátulról lökve szerelik, Gerő nemet int. Jakube lövése Aknainak ad munkát. Borsányi gáncs után izzad az újpesti védelem, sorra vetik le az ujpesti fiúk a lila kabátokat.
    P. Szabó jó labdáját Péter fejeli ki. Galambos lesállása felszabadítja Aknai kapuját. Most heves harc következik. Jakubét csak gánccsal tudják akasztani. A 34. percben Mészáros—Jakube- támadás után lecsúszik a labda Kővágó lábáról, meleg a helyzet, de Aknai bátran kifut és Jakube lövése kezéről vágódik kornerre. Mészáros kornere mély. Jakube a tribün meglepetésére lemegy a pályáról, a vonal mentén dörzsölgetik, a tribünön senki sem tudja, mi történt vele. A center betámolyog az öltözőbe és szünetig vissza sem jön.A gyerekszurkolók cérnahangja a papírtölcséreken keresztül megerősödik, szükség is van a biztatásra. Miklósi ütést kapott, ő sem teljes értékű harcos pár percig. Ujpest most felülkerekedik, két eredménytelen kornert ér el. A 39.percben Tunyogi jobbra vágja a labdát, Aknai merész rávetéssel fogja el Mészáros elől. A lendület Aknaiba beleviszi a csatárt, Aknai csak félperc mulva tud tovább játszani. Péter foultolja Volentiket, a szabadrúgást szerelik. Avar ballal kapu mellé küld labdát és vége a félidőnek.
    Somogynál Jakube körül szorgoskodik mindenki, Ujpestnél Aknai áll a résztvevő érdeklődés középpontjában. Jakube altestébe vágódott a labda, Aknainak pedig a régi fájós helyen érte vállát a szélső csatár cipője. Azért a II. félidőre mind a ketten kijönnek.
    Avar messziről rúgott szabadrúgása kapu fölé jut. Némi mezőnyjáték után Sas ad át labdát a túloldalra, de P. Szabó mellé lő. Ujpest minden erejével magához akarja ragadni a kezdeményezést, de Somogy most elemében van. Jakube — Tunyogi — Jakube —Mészáros támadás cikkázik, a hegyes szögből leadott lövést Aknai védi. Ujpest nem bír a somogyi fedezetsorral. Mészáros balra ad át labdát, Tunyogi a kifutó Aknaiba lő, majd a pattanó labdát újra Aknaihoz küldi. A nézőtéren folyton nő az izgalom. Sas elfut, kapu fölé lő. Jakube arcába kap egy labdát. Győrffy remek lövést küld a kapura, Aknai pompásan védi, P. Szabót szerelik. Most Mészáros rohan el, beadását Jakube szépen lövi, Aknai a léc fölött kornerre tolja. Sas lefutása rövid pillanatra Ujpestet hozza frontba, de újra Somogy támad.
    Mészáros labdája nagyszerű helyzetbe hozza Tunyogit, de a szélső elhirtelenkedi a dolgát.
    Még a 16-os előtt lő és Aknai ezt fogja. Ujpest kornert ér el, majd újra meg újra Somogy támad. A 18. percben Aknai vetődve tudja csak elcsípni Mészáros lövését. A közönség lelkesülten huj-huj-hajrázik. Most azonban jön a változás.
    Avar viszi előre a támadást, előbb a kifutó Erdősbe lő. A következő akciónál Avar hirtelen
    P. Szabó elé tálalja a labdát, aki pompás helyzetben behúz és az elébe rohanó és vetődő Erdős feje fölött átemeli a hálóba a labdát. 1:0.
    23. perc: A közönség elnémul, Somogy lendülete elhal. A 30. percig most már inkább Ujpest támad, komolyabb esemény azonban nem történik. A 36. percben Jakube balra ad labdát, Tunyogi a kapu elé emeli, de itt érintetlenül száll ki. P. Szabó lesben áll. Erdős nehezen kaparintja meg a labdát P. Szabó elől. Galambos fejese kapu fölé kerül. A 44. percben Avar bombája Erdős kezébe vágódik.
    Bányai Lajos, Ujpest trénere: Nem a tudás, a szerencse dönt ilyen pályán.

    Nemzeti Sport, 1931. november 30.