magyarfutball.hu

Hungária FC - III. Kerület FC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 6. forduló
játékvezető : Viczenik Ede
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.26, 00:00
    Hungária—III. ker. FC 0:0
    Jó védőjáték, szív és lelkesedés mentett meg egy pontot a kerületieknek, de az is, hogy a Hungária későn feküdt bele a játékba
    Hungária-út, 3000 néző. Bíró: Viczenik.
    Hungária: Ujváry — Mándi, Kocsis — Rebró, Kompóti, Sebes — Haraszti, Barátky, Cseh, Titkos. Híres.
    III. ker. FC: Biri — Werner, Bíró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Győri, Zilahy, Lengyel, Dömötör.
    Az első akciókat a Hungária vezeti, Barátky többször egymásután ront. Az első szép támadás Fenyvesi veszélyes beadásával végződik, Ujváry fürge elvetéssel fogja a labdát, Barátky kapu mellé lő. Majd a 6. percben Cseh kitörne, de az óbudai hátvédek jól fogják, a visszavágódó labdát Titkos küldi bombalövéssel a kapu mellé. A 8. percben a Hungária balszárnya kornerhez jut. Híres sarokrúgását Biri kiüti a tömegből. A kerületi támadások egyelőre erőtlenek. A 10. percben Cseh—Titkos helycserével keresztülvitt támadása szép, de lesálláson akad el. Barátky lövéséből esik a második Hungária korner. Haraszti labdáját Biri jól lehúzza. Az első nagy helyzet (a 16 percben) a kerületé: Fenyvesi jó beadása
    három másodpercen belül egymásután hozza gólhelyzetbe Zilahyt, Lengyelt és Győrit,
    de mind a hárman hibáznak. A Hungária harmadik kornere eredménytelen. A 19. percben a Hungária van soron a „nagy helyzet’ tekintetében. Most Titkos pompásan ugratja ki Csehet, aki azonban félrehelyezi a labdát.
    Az óbudai belső hármas szép támadást vezet, amit odaát kornerre mentenek s ebből újabb korner születik. Lengyel labdája veszélyes, de Dömötör lesbe kerül. A 26. percben Haraszti szép kornerét Titkos nagyon megcélozza, már-már gólnak látszik, de Biró az utolsó pillanatban ment. pár percig a III. ker. van frontban. Magyar lövése Ujváryé, Fenyvesi lövését Ujváry kiüti, Lutz kapu fölé küldi. Kocsis miatt kornerhez jut a III. ker., de ez elporlik a Hungária-kapu előtt. Az első félóra elteltével elevenebb lesz az iram. A 32. percben szép kerületi akció: Beretvás remek passzával Fenyvesi elfut, pontos beadását Zilahy kapásból lövi élesen kapu mellé. A 34. p.-ben Cseh hosszan előreadott labdájára egyszerre fut rá Biri és Haraszti.
    Átesnek egymáson.
    Harasztit kiviszik és csak két perc mulva áll ujra be. Ettől kezdve sántán játszik. A Hungária most sok rohamot vezet, de semmi sem sikerül a csatároknak. Váltakozó támadások zárják le a félidőt. Feltűnő sok passz ment ellenfélhez ebben az utolsó párperces játékszakaszban.
    A II. félidő Hungária-támadásokkal indul. A 3. percben nagy helyzetet teremt Barátky és Haraszti akciója Cseh számára, de a tisztán álló center elhibázza a célt. Haraszti a rossz lábával Birihez gurítja a labdát. Barátky szép lövését Biri fogja. Zilahy emelt labdája kapu fölé kerül. Cseh fejes, Biri zsákmánya. A 12. percben Lengyel lövése nem sikerül, a berobogó Sebes bombája azonban veszedelmes kapuközelségben süvít ki - kornerre. Egy perc mulva újabb kerületi korner, de eredményt ez sem hoz. A 15. percben Senkey utasítására Hires és Titkos helyet cserél. Heves kerületi támadások után a Hungária balszárnya vezet akciót. Szabadrúgás következik fault miatt, Biri előrelátó kifutással el tudja halászni Titkos elöl a veszélyes labdát. Cseh éles lövését Biri védi. Ezek az akciók szépek voltak s a közönség megtalálja a hangját. A Hungária most erősen támad, de a csatároknak semmi sem sikerül. A 24. percben Cseh—Haraszti akció szép is, veszélyes is.
    Biri bravUros kifutással szedi le Cseh lábáról a biztos gólnak látszó labdát.
    A labda helyett Cseh esik a hálóba. A kerületiek jobbszárnya kornerrel válaszol. Ezt ketten is fejelik egymásután (Lengyel és Dömötör), mégis ujvárié. A 28. percben Zilahy kézzel üti a labdát, a szabadrúgást Barátky a balszélre irányítja, de Titkos túlságosan behúzódott. Most Bíró erélyes, de teljesen fair lábmozdulattal kapja el a kitörő Cseh elől a labdát. Remek szerelés volt! A 30. percben Titkos pompás keresztlabdáját Barátky bombaszerű lövéssel küldi kapu fölé. Zúg a taps. A 32. percben Cseh szépen kiugrik, Bíró akasztja, mind a ketten elesnek,
    a Hungária 11-est reklamál, de eredmény nélkül.
    Mindjobban erősöik a Hungária-nyomás. Rövid felszabadulás azonban két kerületi kornert eredményez. Ez már a hetedik és nyolcadik óbudai korner volt! Haraszti lövését Biri vetődve védi. Cseh szép lövése kapu mellé kerül. A 38. percben Biri kifutással kornerre ment, közben nagyon meg is haragszik a kerületi kapus, mert Titkos ráugrott. A korner eredménytelen, sőt Dömötör fut el a hátulról előrevágott labdával. Már benn van a 16-oson belül, amikor Mándi hátulról könyökkel eltolja a labdáról.
    11-esre gyanús az eset,
    de a bíró int: tovább! A 40. percben Fenyvesi fut el hosszú labdával és
    gólt is rug,
    de a bíró egy szempillantással előbb lefújta a játékot Zilahi ofszájdja miatt. Az utolsó öt percben majd szétrobban szétrobban mindenki az idegességtől. A Hungária van frontban, de most már folyton taccsra röpülnek mind a labdák a kerületi lábak érintése nyomán. Kisebb összecsapások is vannak. Magyart figyelmezteti is a bíró, hogy ne rúgja el a lefújt, leállított labdát. A III. ker. FC 16-os vonala előtt pattog a labda, amikor a bíró a játék végét jelzi.

    Nemzeti Sport, 1931. október 26.