magyarfutball.hu

Budai 11 - Ferencvárosi FC 1 : 7

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 2. forduló
játékvezető : Karsay József
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 8.000
  2. tempofradi.hu: 11.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.10.03, 11:33
    Ferencváros – Budai „11” 7:1 (3:1)

    Hungária-úti pálya. – 11.000 néző. – bíró: vitéz Karsai
    Ez a mérkőzés azt bizonyította, hogy jelenleg a Ferencváros a legjobb formában levő magyar csapat és néhány játékosának teljesítmény különösen biztató a jövő heti Csehszlovákia elleni válogatott mérkőzés szempontjából.

    A Ferencváros időnkint egész elsőrangú játékkal gyönyörködtetett és most már nemcsak halfsora, hanem csatársora is kitett magáért. A szép mérkőzés sportélvezetét még az egész gyöngén bíráskodó vitéz Karsay sem tudta tönkretenni.

    A Budai „11” fiatal játékosai természetesen nem tudtak ellenállni a Ferencvárosnak és noha a zöldfehérek hatalmas gólkülönbségű győzelmet arattak, a budaiak sokszor szakították meg a Ferencváros-fölényét. A Ferencvárosban ezúttal a csatársor játéka, abban is Turai magaslott ki.

    Változatos játékkal kezdődött a mérkőzés. A 10. percben Táncos lefutott, a kapu előtt kavarodás támadt és Turai lövését Kárpáti I. a saját kapujába vágta. (1:0).

    Erőtlen budai támadás után eredménytelene sarokrúgás veszélyeztette a budaiak kapuját, majd a 17. percben Polgár éles lövése kapulécről pattan vissza. A 19. percben Kohut szép beadását Turai góllá értékesítette. (2:0).

    A budaiak két eredménytelen sarokrúgást erőszakoltak ki. A 31. percben Sárosi-Takács-Táncos és Turai szép összjátékából úgy került a labda a hálóba, hogy ellenfél nem is érintette. (3:0).

    Szemkápráztató játékkal gyönyörködtette a Ferencváros a nézőket. A 29. percben Polgár 20 méteres szabadrúgását Angyal az előtte állóktól nem látta és a labda a jobb felső sarokban akadt meg. (3:1).

    A második félidő 3. percében Takács II. négyre szaporította a gólokat (4:1). A 28. percben Takács-Táncos-Turai szép összjátékából Turai szerezte meg az ötödik gólt. (5:1).

    A 33. percben a bíró Lykát (Ferencváros) feleselés miatt kiállította. A 40. percben Kohut beadását Takács II. a kapuba fejelte. (6:1). A 44. percben Sárosi váratlan lövése a budai kapuban akadt meg. (7:1) Ez volt a nap legszebb gólja…

    hmgy