magyarfutball.hu

Kispest FC - Vasas SC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 3. forduló
nézőszámok:
  1. Nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.15, 18:26
    Vasas—Kispest 3:0 (1:0)
    A lelkes és jobb Vasas csak az utolsó percekben aratta a hízelgő sikert, addig győzelme is veszélyben forgott
    Góllövő: Stanzl (11-esből), Brunecker, Burger
    Kispest, 2500 néző. Bíró: Halász.
    Vasas: Bereczky — Szemere, Rózsa — Vági, Burger, Kiss — Jeckl, Urbancsik, Dán, Brunecker, Stanzl.
    Kispest: Déri — Rozgonyi, Császár — Keresztes, Purczeld, Csendes — Senkey II., Paczolay, Harmat, Fürstner, Steiner.
    — Vaaasaaas-ordítás vezeti be a meccset, de rögtön elnémulnak, amikor Fürstner már az első pillanatban kiugrik és mellé lő. A Vasas-közönség azonban nem marad csendben, hangorkán sepri végig a pályát és a Vasas két sarokrúgáshoz jut. A 6. percben nagy hibát csinál a bíró. Rózsa faultolja Paczolayt, aki azonban keresztülmegy a hátvéden, már csak a kapus van vele szemben, amikor a bíró megítéli a faultot. Harmat fölé küldi a szabadrúgást. A kispestiek fölényben vannak, a 8. percben újabb szép támadást vezetnek, de Fürstner kézzel üti hálóba a labdát. A 10. percben a Vasas sarokrúgáshoz jut, majd Urbancsik gyenge lövését védi Déri. Az aprótermetű Brunecker zavarni akarja, mire bekiált egy kispesti drukker: — Mit akarsz ott, te ráadás!? A túlsó oldalon Harmat bombája zúg mellé, majd meg Purczeld szabadrúgását védi Bereczky.
    Kispest csatársora tetszetősebben kombinál, az iram élvezetes, sőt pompás.
    A 17. percben Harmat bombáját Bereczky kiüti. A 20. percben már 4:1 a kornerarány a Vasas javára s berúgás nyomán ugyancsak ott táncolnak a gólhelyzetek a Kispest kapuja előtt. Hosszas mezőnyjáték alakul ki, majd még Steiner önzősködésén akad el több kispesti támadás.
    A 31. percben Harmat a kapusnak háttal állva, hátranyújtott lábbal, sarkkal lő a kapura, nagy taps. Innen kezdve újra megélénkül a játék.
    A 34. percben Csendes rosszul ad labdát,, Jeckl már centerezi is, zavar támad a kispesti kapu előtt. Rozgonyi könyökkel hozza ki a labdát a tumultusból. 11-es! Stanzl, a tavalyi II. liga híres 11-es lövője áll neki és a balsarokba gólt helyez. 1:0.
    Nem sokkal később sarokrúgáshoz jut a Kispest, de nem tud egyenlíteni, majd a Vasas kornerrel veszélyeztet. A 43. percben Dán pompás labdát tálal Stanzlnak, aki elfut, bekanyarodik és gólt is lő, de a határbíró int, hogy Stanzl szaladás közben kézzel is érintette a labdát. A Vasas-közönség tiltakozik, de hiába.
    Szünet...
    A 3. percben Kispest kornere az esemény: Harmat bombája azonban emberbe megy. Kispest percekre fölénybe került most, de csatársora régi betegsége, a gól előtti tehetetlenség folyton kiütközik. A 10. percben a bíró újabb nagy hibát csinál, a gólratörő kispesti csatárokat tévesen lesállás címén megfékezi, majd amikor
    észreveszi tévedését, a 16-oson belül feldobja a labdát. Utána Senkey II. 40 méteres lövését ejti ki Bereczky, majd a 16. percben sarokrúgás után Hármat lő, Bereczky újra kiejt, de a védők tisztáznak. Most a Vasas támad lelkesen. Jeckl és Urbancsik szépen játszik össze, végül is a 19. percben Jeckl közelről nagy bombát küld, Déri azonban hősies robinzonáddal üti kornerre. A Vasas Rózsa szabadrúgásával veszélyeztet. Csak a 23. percben jut újra szóhoz a Kispest, Steiner kiugrik s bár nyomában vannak, lő. A lövés azonban mellé megy, Bereczkynek nem is kellett volna érintenie, így korner. Az iram percről percre fokozódik, a közönség a hangjával segít. Jeckl, majd Urbancsik jut tisztára, de mindkettő mellé céloz. Huszáros lendülettel tör előre a Kispest. Steiner kiugrik, lő, Bereczky vetődve véd, Steiner ráveti magát, Rózsa is, hárman birkóznak a földön, míg végre Steiner kornerre sodorja a kapust s vele a labdát is. A berúgás nyomán csak nő az izgalom, de helyzetet kihasználni mégsem tudnak a kispestiek. A 28. percben már a Vasas veszélyeztet sarokrúgással. A 35. percben Steiner újra meglóg, már csak két lépésnyire van oldalt a kaputól, amikor keresztbe lő, Paczolay rosszul érkezik be és a labda a túlsó oldalon szalad ki. A 38. percben Keresztes és Stanzl küzd a labdáért, illetve az előbbi nem is küzd, mert azt akarja, hogy túlmenjen a vonalon. Mikor azt hiszi, hogy a labda már kiment,
    elengedi Stanczlt. Az ráfut, elcsípi és beadja a még ki nem került labdát. Brunecker zúgó lövést küld laposan az ellenkező sarokba. 2:0.
    A Vasas csak most kap igazán lábra, megjött a játékkedve. Támad és az egyik támadás közben a hátrább álló Burgernek jól jön a lábára a labda. Déri várja a lövést, de nagyon hamar veti magát és a 43. percben besüvít a harmadik gól is. 3:0.
    Ennyi már a Vasasnak is elég. Közönsége örül.

    Nemzeti Sport, 1930. október 6.