magyarfutball.hu

Vasas SC - Kispest FC 3 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.15, 23:40
    Kispest—Vasas 5:3 (3:2)
    A kispestiek sokkal nagyobb kedvvel és keményebb gólratöréssel játszottak
    Góllövő: Kormos, Stanzl, Remmer, Paczolay, Csendes, Lukács, Kiss, Steiner
    Hungária-út, 15.000 néző. Bíró: Gerő.
    Kispest: Déri - Rozgonyi, Császár - Raix, Purczeld, Keresztes - Paczolay, Lukács, Kormos, Csendes, Steiner
    Vasas: Bereczky - Szemere, Rózsa - Stróbl, Vági, Kiss - Jenei, Remmer, Egri, Brunecker,
    Stanzl
    A kispestiek rögtön támadnak s az eredmény: korner. Még jóformán nem is haladt túl a mutató az első percen, amikor Paczolay pompásan adta be a labdát a sarokról,
    Kormos rögtön tettre kész, remek lövése már süvít is a kapura s az ugyancsak meglepett Bereczky mellett magasan hálót ér. 1:0.
    A pompás gól nagy örömet okoz a kispestiek táborában, de nem sokáig vigadhatnak. Az 5. percben a Vasas rohamoz, Stanzl viszi a labdát, kapura céloz,
    Déri védené a labdát, de az váratlanul megugrik és a hálóba csavarodik. 1:1.
    A hátvédek befutva későn kapartak ki. Most a kispestiek kerülnek fölénybe, újabb sarokrúgáshoz jutnak, de nem tudják értékesíteni. A 12. percben három kispesti csatár is szabadon áll, de a labdát vivő Csendes tíz lépésnyire a kaputól megbotlik. A 14. percben Steiner nagyszerű szabadrúgása csaknem hálóba surran. A Vasas rögtön válaszol. A csatárok tologatva viszik le a labdát, Remmer kapja, egy cselezés, aztán lövés és a labda félmagasan a balsarokba röppen. Déri későn nyult utána. 1:2.
    — Vége a Kispestnek— jegyz imeg valaki. Közben az eső mind kiadósabban esik. Kispest fölényben játszik, veszélyesebb is, de egyelőre csak „juj”-okat tud kicsalni a nézőkből, „gólt” nem bömböl a tribün. Az egyik legizgalmasabb támadás a 20. percben pereg: előreadott labdára Bereczky kifut, öklöz, Lukács fejelne, összeütköznek, Lukács ottmarad s közben a kiöklözött labdát Csendes magasan a kapura irányítja, a hátrafelé futó Bereczky a kapuban álló Rózsába ütközik, de így is kornerre öklöz.
    A 24. percben Egri lövését Dérie lengedi és
    csak a gólvonalon belül fogja meg újra, de szerencséjére a bíró lesállást jelez.
    A 26. percben újabb sarokrugás után Kispest kornerarányban már 4:0-ra vezet. A 28. percben Rózsa pont a 16-os vonalon hendszet vét.
    Paczolay áll neki a labdának, jól, előírás szerint céloz. Gól a léc mellett. 2:2.
    Alig játszanak egy darabig, Paczolayt máris újra elengedi Kiss, a beadás nyomán zavar támad, Csendes jó halásznak bizonyul s az üresen hagyott kapuba küldi a labdát. 3:2.
    Most néhány gyors támadással a Vasas is kísérletezik, de eredmény nélkül.
    Vasas-fölénnyel indul a II. félidő. Sarokrúgások jelzik a piros-kékek fölényét, közben Rozgonyi a 16-oson belül gáncsolja Egrit, a center elesik, de a bíró nem ad büntetőt. Hosszú ideig váltakozó játék folyik. A 15.percben Remmer—Jenei—Egri a labda útja, de csak sarokrúgást érnek el a Vasasok. Kispest ugyancsak kornerrel válaszol, gólt azonban csak a 18. percben rúg. Steiner csaknem a félpályánál kapja a labdát, de Stróbl mellett úgy viheti el, ahogy akarja.
    A 16-oson szépen átküldi Paczolaynak, aki egyet fordul és az üresen álló Lukácshoz passzol. A csatár lövése a hálóba fut. 4:2.
    A játék kissé elszíntelenedik. A csapatok már fáradtak.
    A 33. percben hendsz miatt szabadrúgáshoz jut a Vasas: Kiss áll a labdának, ívelt lövése felülről egészen váratlanul esik a felső sarokra s
    a meglepett Déri mellett hálóba hull a labda. 4:3.
    Dérinek védenie kellett volna, hiszen elég messziről jött a szabadrúgás. Most megélénkül a játék, Kispest kerül fölénybe s a 42. percben gólhoz is jut.
    Lukács szökteti Steinert, aki Szemerét átjátsza s futtában hálóba lő. 5:3.
    A Vasas lesállás miatt tiltakozik. Egy kis ideig még játszanak, aztán a bíró jelzi a játék végét s közben a pályaóra még csak a 40. percnél tart, lemaradt, mint a Vasas-fedezetek.

    Nemzeti Sport, 1931. május 11.