magyarfutball.hu

UTE - Kispesti AC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 6. forduló
játékvezető : Schissler József
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. Nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.07, 12:18
    KAC-UTE 1:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya.- Bíró: Schissler József.
    Az UTE állandó fölénye ellenére csak négy perccel a játék befejezése előtt tudott kiegyenlíteni.
    KAC: Varga— Saguly, Dudás— Gyurkovits, Beck, Budai- Gresch, Bene, Fürstner, Ölvedy, Norik. — UTE: Augusztinovics— Fogl II, Fogl III— Bölcskey, Schwartz, Peics—Kelecsényi, Argyelán, Jeszmás, Csontos, Szidon.

    A KAC kezd
    enyhe szél ellen, de az első eredménytelen támadást az UTE vezeti. A 3. percben Saguly kornert vét, a beadott labdát Jeszmás a kapu fölé fejeli. Az 5. percben Szidon magas beadására Varga és Argyelan egyszerre ugrik, a labda az üres kapu felé perdül, de Buday tisztáz. A következő percek mozzanataiból Kelecsényi két szép beadása érdemel említést
    A 8. percben tacsdobás után Bene éles lapos lövését Augusztinovics védi, de csak kitolni tudja és a ráfutó Norik belövi. (1:0).
    A 10. percben Fürstner szép, hosszu lövését Augusztinovics könnyen fogja. A 12. percben
    Fogl II hosszu szabadrugása a kapu mellé jut. A 18. percben Buday majdnem öngólt vét, élesen hátraadott labdája csak kevéssel jut a kapu mellé. A 22. percben Jeszmás, majd Csontos éles, de messziről jövő lövéseit védi Varga. A 26. percben sok felesleges tologatás után Csontos szemre tetszetős, de nem veszélyes lövését Varga biztosan védi. A 28. percben Buday hendse miatt 20 méterről megismételt szabadrugást Jeszmás a kapu mellé lövi.
    A 34. percben Szidon szabadrugását Jeszmás kezéből óriási erővel kapásból továbbítja, de a menthetetlennek látszó labda Varga kezéről kipattan, s az ujabb lövést ugyanő védi. A játék állandóan a KAC térfelében folyik, a kispestiek csak szórványos lefutásokkal kísérleteznek. A 38. percben Gyurkovits összefejel Jeszmással és kiviszik a pályáról. A 41. percben Fogl II. 25 méteres szabadrugása a kapu fölé jut, Gyurkovits visszajön. A 44. percben Fogl II. helyet cserél Jeszmással s mindjárt teljes erőből beleugrik Gyurkovitsba, akit eszméletlenül visznek ki a pályáról. Szabadrugás után a bíró a félidő végét jelzi.
    A második félidőt
    az UTE vehemens támadása nyitja meg, Csontost Dudás az ötös vonalon szereli. A 4. percben Jeszmás kézzel-lábbal csinálva utat, kornert erőszakol ki, amely eredménytelen. 8. percben az UTE kornerhez jut. Egy perccel később ujabb eredménytelen korner. Az egész Kispest elszántan véd. A 12. percben Varga későn fut ki Csontos elé, a labdát nem éri el, de az Csontos lábáról kikerül a játéktérről. A 15. percben Jeszmás a kapu fölé lő. A 20. percben Fogl II. bírói megintésben részesül. A 23. percben Dudás kornert vét, amelyből ujabb korner származik. A 27. percben a KAC egyik védőjátékosa akaratlan hendsel vét a tizenhatoson belül, de a bíró a közönség követelése ellenére igen helyesen nem ad tizenegyest, Jeszmás és Csontos góllal kecsegtető akcióit az utolsó pillanatban sikerrel akasztják meg. A 31. percben Kelecsényi magas beadásából Szidon a kapu fölé lő. A 38-ik percben Kelecsényi helyet cserél Argyelánnal. A 41. percben esik a kiegyenlítő gól. FogI II-nek a félpályáról küldött hatalmas szabadrugása a KAC kapu előtt ér földet, Csontos a labdát a tiszta helyzetben álló Jeszmáshoz tolja, aki az ellenkező sarokba védhetetlen gólt plaszíroz. (1 : 1.)
    A gól után a KAC is támad, majd a 45. percben alkalma van az UTE- nak a győzelmet is megszerezni, de az Argyelán által beadott labda legördül Csontos lábáról.

    Sporthirlap, 1924. október 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 10:45
    KAC-UTE 1:1 (1:0)
    Hungária-ut. Bíró: Schissler.
    KAC: Varga—Saguly, Dudás— Gyurkovits, Beck, Budai—Gresch, Bene, Fürstner, Ölvedi, Norik.
    UTE: Augusztinovics—Fogl II. és III.—Bölcskey, Schwarcz, Fejes —Kelecsényi, Árgyelán, Jeszmás, Csontos, Szidon.

    1:0 Norik (8 p.)
    1:1 Jeszmás (85 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.10.27.