magyarfutball.hu

Kispesti AC - UTE 0 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2019.06.17, 19:10 (szerk.: 2019.06.17, 19:38)
    Kispest—UTE. Kellemetlen emlék fűződik az UTE részére a Sárkány-utcai pályához. Az utolsó bajnokság első félévében a Kispest a veretlenségtől fosztotta meg Újpestet, ami azután súlyosan visszavetette az ambiciós lila-fehéreket. Ezúttal a, helyzet sokkal kedvezőbb az UTE-ra, bár erősen kísérteni fog a múlt emléke. Kispest távolról sincs régi formájában, az UTE viszont az őszi szezont a bajnokságban veretlenül fejezte be. A jobb védelem és gólképesebb csatársor 1—2 gól differenciájú UTE győzelmet tesz valószínűvé, őszi eredmény 1:0 az UTE javára, az előző év mindkét meccsét Kispest nyerte meg egyforma 2:1 arányban.

    Nemzeti Sport, 1921. február 26.

    UTE - Kispesti AC 0:0
    Sárkány utcai pálya. Bíró: Fiedler Konrád

    Eleven, gyors, élvezetes, nívós küzdelem, amely az erőviszonyoknak megfelelőleg eldöntetlenül végződött. Kispest kezd, de UTE veszi át a támadást és 15 percig szorongatja Vargha kapuját. A 15. percben Schaller átadásából Priboj élesen lő kapura, de Vargha ment. Majd UTE korner következik, melyből Priboj fejel kapura. Lassankint a KAC is belemelegedik és Eisenhoffer - Jenny balszárny veszélyesnél veszélyesebb támadásokat vezet, de a Vogl-gát és Knoll résen vannak. Hullámzó mezőnyjátékkal telik a félidő, melyben az UTE még két kornert rúg.

    A második félidőben mindjárt a Kispest lép föl támadólag és heves ostrom alá veszi az UTE kapuját. Az UTE ritkán jut szóhoz, mert halfsora a nehéz talaj és a heves tempó miatt visszaesik. A 17. percben az UTE fölszabadul az ostrom alól és Szidon - Schaller balszárny veszélyes támadást vezet, melyből Egyházi révén majdnem megszületik a gól, de Vargha a lábáról leszedi a labdát. Majd Priboj szökik meg, de Vargha leüti a lábáról a győzelmet jelentő két pontot. A 29. p. Blaschnikot (KAC) a halfsor lelkét feleselés miatt kiállítja a bíró. Helyét Eisenhoffer foglalja el. A csonka csatársor így is szép támadást vezet, de az energikus védelmen megtörik az ostrom ereje. UTE támadással végződik a mérkőzés.

    Az UTE-ban a közvetlen védelem hibátlanul végezte föladatát. A halfsor legjobb embere a Királyt helyettesítő Szimon. Baubach nincs formában. A csatársorban csak Szidon - Schaller volt jó. Priboj nem a régi. Egyházi és Paulusz nagy igyekezettel játszottak, de nem sok sikerrel.

    A Kispest védelem kifogástalanul játszott. A halfsor élén a fáradhatatlan Blaschnikkal valósággal tömte a csatársort labdával, de a védelemben is kitűnően megállták a helyüket. A csatársor gyorsan kombinál, jól passzol és lő. A két szélső egyaránt kitűnő. Eisenhoffer őrdöngős gyors driblijeivel, lövéseivel állandó veszélyt jelentett az UTE kapura. Jól illeszkedett az együttesbe Sándor center és Boldog jobbösszekötő is.

    Nemzeti Sport, 1921. február 28.

     
  2. avatar: heimo
    2016.07.10, 10:30 (szerk.: 2016.07.10, 10:31)
    UTE—KAC. A nap egyik legnehezebb küzdelmét itt várjuk. Az UTE-nek ez lesz az első komoly mérkőzése a szezonban és azt hisszük, hogy a KAC-ban nagyon kemény ellenfelet kap. Eldöntetlen eredményt, szerencsés körülmények között a KAC győzelmét várjuk.


    Népszava, 1921. február 27.