magyarfutball.hu

Vasas - UTE 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 13. forduló
helyszín : ?
játékvezető : Schissler József
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 5.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.20, 22:32
    UTE—Vasas 1:0 (0:0).

    Kutrucz ügyetlen védése segítette győzelemre az ujpesti csapatot.

    UTE : Varga— Kelecsényi II. Fogl III.— Kelecsényi I., Schäffer, Peics— Paulusz, Szemere, Jeszmás, Csontos, Szidon.
    Vasas : Kutrucz— Zatykó, Király— Kelchen, Sípos, Tomecskó— Koffler, Takács, Reiner, Szentmiklóssy, Katzer.
    Hungária ut. — Bíró: Schiessler József.

    A Vasas kezd

    s rögtön erélyes támadást indít, de Szentmiklóssy lövését Kelecsényi tartja fel, majd Katzerrel keresztülvitt támadást a kapuvonalon tuljut. Az 5. percben már alkalma nyílik a Vasasoknak gól szerzésére. Szentmiklóssy kapásból gyönyörűen szökteti Katzert, kinek ivelt beadása a tisztán álló Kofflerhez kerül, de ennek lábáról lecsuszott lövése a kapu mellé jut. Az UTE támadását Csontos offszeidje akasztja meg. A 10. percben a Király által vétett kornerból támadt veszélyes helyzetet a hátrahuzódott Takács tisztázza. A 15. percben Peics szereli Kofflert, de a labdát Sípos révén Szentmiklóssy fogja, a szélen lefut, kissé erős beadása Kofflerhez kerül, akinek becsavart labdáját Reiner tiszta helyzetből a kapu fölé fejeli. A Peics átadásával lefutó Paulusz beadását Sípos Jeszmás előtt kornerre menti. A 18. percben Takács-Koffler helycserével keresztülvitt tetszetős kombinációja Koffler kapu fölé küldött lövésével végződik. A 24. percben ismét csak a szerencse menti meg a góltól Varga hálóját. Szentmiklóssy labdájával Takács kiszökik, hosszan vezetett labdájára Varga tétovázása folytán egyszerre érnek a labdához. Varga beledobja magát, a labda ismét Takácshoz kerül, kapura lő és csak azt látni, hogy Varga a levegőben elnyulva fogja a labdát és küldi ki a mezőnybe. A 28. percben Takács lecsuszott lövésére kifutó Vargát Katzer fellöki, nyugodtan Szentmiklóssyhoz adja a labdát, ki — már a bíró füttyjelzése után — az üres kapuba lövi. A 35. percben Reiner öszszefut Kelecsényi II-vel, akit kivisznek a pályáról. Helyét Szemere foglalja el.
    A Vasas most fölénybe kerül 10 emberrel játszó ellenfelével szemben, de Varga és hűséges társa , Fortuna istenasszony megmentik a góltól a mely a vereséget jelenthette volna.

    Helycsere után

    UTE 10 emberrel játszva védekezésre szorul, mikor is a 3. percben Kelecsényi is beáll és Szemere hátravonásával megüresedett jobbösszekötő posztját foglalja el.
    Az első félidő hatalmas irama meg-meglátszik mindkét csapat teljesítményén.
    Hozzájárult ehez, hogy Zatykó csipőrándulása folytán a Vasasok csapatukat felforgatni voltak kénytelenek és így Reiner került hátra Zatykó helyére, aki mintegy 10 percre kiállt, hogy azután mint centercsatár statisztáljon. Ezzel az erőviszonyok kiegyenlítődtek és mindkét csapat óriási erőfeszítéseket tesz az első gól megszerzésére. Lassan kialakul a UTE fölénye, az első biztató jel Szidon lefutása, de beadását Csontos az ötös vonalról óriási erővel kapu fölé lövi. A 18. percben Jeszmás kijátsza Sípost, lövését azonban Reiner kornerre védi, majd Csontos Szidonnal összejátszva kitör és kapura küldött lövését Kutrucz fogja.
    Tipikus mezőnyjáték folyik most, a szélsők lefutásaival tarkítva, anélkül, hogy egyik vagy másik kapu veszélybe kerülne. A 33. percben Király csunyán faultolja Csontost, de a tizenhatosról megítélt szabadrugást Jeszmás az előtte álló Vasas-sorfalba lövi. A 36. percben a lefutó Szidon beadását Sipos kornerre hibázza. Szidon labdájáról Kelecsényi II. lekésik és Zatykó ment. A 38. percben Takács Szentmiklóssyt szökteti, annak éles szögből küldött labdája a háló oldalába jut. A 43. percben Katzer fut le Tomecsko passzával, beadása Kofflerhez kerül, akinek becsavart labdáját Szentmiklóssy a kapu mellé lövi. Az idő rövidsége meg egy utolsó erőfeszítésre sarkalja az ÚTE csapatát.
    Csontos a szélen lefut, éles beadását Kutrucz fogja ugyan, de hátán megfordulva a labdát kiejti és a résen álló Jeszmás a kapuba helyezi. A Vasas rögtön erős támadással felel és míg Koffler beadása Fogl.III. térdéről karját érintve alkalmat ad 11-est reklamálni, már ujra Koffler kapja a labdát, tiszta helyzetben lövés helyett vinni próbálja, de a hosszan maga elé adott labdába Varga beledobja magát és ezzel megmenti csapatának a két pontot.

    Sporthirlap, 1923. december 3.