magyarfutball.hu

Vasas SC - Újpest FC 2 : 3 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 17. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.05, 23:24
    Ujpest—Vasas 3:2 (1:0)

    Ujpest: Beneda — Fogl II., Fogl III., — Csontos, Lutz II., Wilhelm I., — Künstler, Wilhelm II, Jakube, Schaller, P. Szabó. — Vasas: Nyerges — Kővágó, Klein — Remmer, Purczeldt, Reiner — Brunecker, Takács, Jelinek, Szentmiklóssi, Himmer

    Bíró: Bíró Sándor

    A játékot Újpest kezdi erős ellenszéllel. Az első akció mégis Ujpesté, Jakube lövését a kapus kiöklözi, tumultus támad, amelyet csak a hálóba futó Schaller offszájdja „tisztáz". Wilhelm II. lapos lövése kornerre pattan, majd P. Szabó látszik veszélyesnek — indokolatlanul.
    Lassankint Vasas-fölény alakul ki, a stílusos támadások azonban a lövőkészség hiányán elakadnak. Pedig éppen elég gólhelyzet kínálkozik, sőt Brunecker centerét már csak visszaütni tudja Beneda, ám Brunecker újra csak a fekvő center kezébe lő. Kornert szereznek a Vasasok, az is eredménytelen. Ujpest alig tudja magát a halfokon is áttörni, de a 24. percben Klein faultjáért a tizenhatoson szabadrúgáshoz jutnak. Fogl II. messziről rohan a labdának, az egész védelem fejlehajtva tömörül előtte, mire Fogl az üresen álló Schallerhez passzol s ennek egészen gyengén gurított labdája a dermedten állva maradó kapus mellett betáncol a hálóba (1:0). .
    Szünet után a széllel játszó Újpest fölényét várja mindenki, ehelyett azonban a Vasas energikus előretörése következik. Takács húszméteres bombáját szép elvetéssel fogja Beneda, majd az offszájdon álló Himmer szökik el, de Benedának szerencséje van, Himmer pontosan az ölébe lő. A 4. percben a széllel érkező erős felszabadító rúgást ahelyett, hogy gólkikkre eresztené, Fleischmann feleslegesen megállítja, mire Schaller hirtelen belevág a labdába s az az erős szélben ivelten repül a háló bal felső sarkaiba (2:0).
    A 14. percben Jelinek a félpályán kiszökteti Takácsot, aki a keresztező Fogl II.-től folyton jobbra húzódva a tizenhatos sarkáig nyomul s onnan hatalmas lövéssel a felső léc alá küldi a labdát. Szép, de védhető gól (2:1).
    Erős Vasas támadások következnek, Ujpest megzavarodottan védekezik, végül is azonban kibontakozik s egyre erőteljesebben felnyomulva, a 32. percben Künstler előbb felső kapufát lő, majd újabb lefutása után labdája az ellenkező kapufa tövéről pattan fel, amit a befutó P. Szabó élesen befejel (3:1). Néhány heves Vasas-támadás után a 44. percben a gólba szökő Bruneckert Fogl III. fellöki. A bíró tizenegyest ítél, az újpestiek erőteljesen tiltakoznak, sőt a rúgásra leállított labdát sípjel után Fogl III. elrúgja, mire a bíró kiállítja. A tizenegyest Takács élesen belövi (3:2) s a játék ezzel véget ér.

    Sporthirlap, 1927. május 23.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.29, 16:27 (szerk.: 2018.11.29, 17:23)
    Hungária-út. 8000 néző. Biró: Biró S.

    Újpest: Beneda — Fogl II., Fogl III. — Csontos, Lutz II., Wilhelm I. — Künsztler, Wilhelm II., Jakube, Schaller, P. Szabó.
    Vasas: Nyerges — Kővágó, Fleischmann — Remmer, Purczeld, Reiner — Brunecker, Takács, Jellienk, Szentmiklósi, Himer.

    0:1 Schaller (21 p.)
    0:2 Schaller (49 p.)
    1:2 Takács (59 p.)
    1:3 P. Szabó (88 p.)
    Kiállítva: Fogl III. (89 p.)
    2:3 Takács (ll-esből)(90 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.05.23.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.12, 19:08
    ...Ugyancsak a második hely elnyeréséért fog ádáz küzdelmet vívni az Újpest
    a Vasassal, míg a Vasas a helyezésért szeretné az Újpestet két vállra teríteni. A Vasas a múlt vasárnap gyengén játszott, így inkább Újpest győzelmében lehet reménykedni.


    Budapesti Hírlap, 1927. május 22.


    Az Újpest 3:2 arányban erős küzdelem árán szerezte meg a bajnoki pontokat a Vasas ellen és ezzel a Hungáriát megelőzve, a liga második helyét foglalja el.

    Újpest—Vasas 3:2 (1:0).

    A Hungária-uti sporttelepen a Nemzeti— Hungária-mérkőzés előtt Újpest megérdemelt győzelmet aratott a Vasasok felett. Újpest ezzel a győzelemmel biztosította a liga második helyét. Az Újpest góljait Schaller (2) és P. Szabó, a Vasas góljait Takács (egyiket 11-esből) rúgta.


    Budapesti Hírlap, 1927. május 24.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.12, 18:59 (szerk.: 2016.07.12, 18:59)
    Újpest, a bajnokság második helyezettje, sok sérültje miatt erősen tartalékos csapattal startol a Vasasok ellen. Beneda formán kívül van, ezt bebizonyította Temesvárott, de Újpest vezetősége mégis kénytelen őt szerepeltetni, mert Szulik a múlt héten súlyos sérüléseket szenvedett. A halfsorból hiányzik a sérült Borsányi és Péter, a csatársorból a felfüggesztett Lutz III. Ilyen körülmények között az Újpest —Vasas-mérkőzésnek inkább a Vasas a favoritja.


    Pesti Napló, 1927. május 22.


    Újpest—Vasas 3:2 (1:0).

    Az erős szélben Újpest vezet támadásokat, de lassanként Vasas fölény alakul ki. Schaller lövi az első gólt, amely után a második félidő elején a szél segítségével a másodikat is sikerül bevágnia. Takács lerohanása szerzi meg a Vasasok első gólját. Újpest támad, P. Szabónak sikerül a harmadik gólt beadni. Az utolsó pillanatokban Takács 11-esből lő gólt.


    Pesti Napló, 1927. május 24.
     
  5. avatar: heimo
    2016.07.12, 18:52
    Az első ligában Újpest megugrott a Hungáriától.

    Újpest—Vasas 3:2 (1:0).

    Változatos, néha izgalmas játék után a célszerűbben játszó Újpest megérdemelten győzött, ha csupán egy gólkülönbséggel is. Az első félidő közepetáján Fogl II. szabadrúgásából Schaller szerzi meg a vezetést. Helycsere után alig néhány perces játék telik el s Schaller messziről kapura küldött labdája hálót ér. Negyedórája folyik a játék, mikor a kiszökő Takács enyhít a gólkülönbségen. A játék utolsó perceiben Wilhelm II. kapufáról visszapattant labdáját P. Szabó befejeli. Rögtön rá 11-es Újpest ellen, mert a légsúlyú Bruneckert a védelem elnyomja. Fogl III-at a bíró kiállítja, a 11-est pedig Takács belövi.


    Pesti Hírlap, 1927. május 24.