magyarfutball.hu

Vasas SC - Újpest FC 1 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 19. forduló
nézőszámok:
 1. Nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: seamandarin
  2023.01.08, 22:22
  Ujpest—Vasas 4:1 (1:1)

  Ujpest: Acht — Fogoly II, Fogoly III. — Borsányi, Lutz, Wilhelm II. — Teszler, Avar, Veder, Spitz, P. Szabó. — Vasas: Szulik — Rozgonyi, Rottler — Remmer, Burger, Fried — Báder, Jellinek, Fröhlich, Stanzl, Himmer.

  Ujpest kezdi a játékot, de a pompásan dolgozó Vasas-bekkek ellen a puha csatárok semmit sem érnek el. Sőt a 6. percben Burger remekül indítja a balszárnnyat, Stancsik egészen üres, de tíz lépésről a kapu mellé lő. Lassan kerekedik felül Ujpest, amelynek főleg a jobbszárnya akcióképes. A 10. percben Tessler centerez, Remmer eltolja Spitzet, a bíró ezt egészen helytelenül faultnak minősíti, a tizenegyest azonban Szabó közepes erővel lövi és az elvetődő Szulik szépen kornerre hárítja. Most jó tíz percen át Vasas-fölény alakul. Fröhlichnek egy kapásból lőtt labdáját Acht szép elvetéssel tolja ki kornerre, majd Rottler 25 méteres szabadrúgását is védi.
  A 22. percben Fröhlich kiugrik, Fogl II erősen, de feltétlenül szabályosan félrelöki a labdáról, mire a bíró megint tizenegyest ítél, s ezt Himmer a jobbsarokba helyezi (0:1).
  Ujpest felélénkül, de egyelőre még győzi a Vasas-bekkpár a munkát.
  A 30. percben Veder szép támadást indít, a labdát Avar erősen offszájdgyanús helyzetben kapja, de fordulásból oly gyorsan szegezi az ellenkező sarokba, hogy felocsúdni sincsen idő. (1:1) Az utolsó öt perc a Vasasoké, de Fröhlich jó helyzetben kapu mellé fejel.
  A második félidő elején több helyzet adódik. Avar fejese alig megy mellé, Jellinek pedig tisztán kiszökve gólt lőhetne, de ijedten a kapus kezébe gurítja a labdát. A Vasasok vagy negyedórán át támadnak, majd a 23. percben kezdődik Ujpest finise. A csatárokat mintha kicserélték volna.
  A 26. percben Borsányi szabadrúgása átrepül balra, de idefut Avar is, akinek lövésszerű fejese a kapufa éléről bepattan (2:1).
  Szabó tör át, a hatoson az üres Veder elé tálal, akinek nincsen szerencséje a lövéssel, ez is a léc fölé emelkedik.
  A 28. percben Lutz labdáját Tessler laposan befelé tolja, Avar finom testcsellel megy át Rottleren és gyors lövése laposan fut az ellenkező sarokba (3:1).
  Veder hatalmas lövését a vetődő kapus kiejti, Spitz az üres kapura is keresztben lő, végül Tessler rontja el a helyzetet! Közben kitör Fröhlich: szabadrúgás a tizenhatoson. Rottler lövését Acht elvetéssel kiüti, de óriási szerencséjére Stanzl a fekvő testébe rúgja. A 35. percben Rottler megsérti a határbírót, amire kiállítják. A Vasas-csapatot felforgatják, a játék egyidőben lelohad.
  A 40. percben Szabó tisztára játssza Spitzet, aki azonban gyengén lő és Rozgonyi formális elvetéssel védi, a tizenegyest Borsányi behelyezi (4:1).
  Ujpest támad még és Szuliknak alkalma nyílik kétszer nagyszerű közbevetéssel menteni kapuját.
  Vass Ernő bíró sok igyekezettel, de a faultoknak egészen hibás felfogásával vezette a játékot,

  Sporthirlap, 1929. május 27.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu