magyarfutball.hu

Vasas SC - Újpest FC 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 3. forduló
játékvezető : Schissler József
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 25.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.21, 22:16
    A jó erőbeosztással dolgozó Ujpest hatalmas küzdelemben győzte le a rapszódikus munkát végző Vasast

    Ujpest—Vasas 3:2 (2:1)

    Ujpest: Bácsay — Fogl II., Sternberg — Borsányi, Lutz II., Wilhelm II. — Stöck, Jakube, Dán, Spitz, P. Szabó. — Vasas: Wimmmer — Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger — Izsépy, Grünfeld, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    Bíró: Schiessler József.

    A mérkőzés
    heves Vasas-rohamokkal indul, s az újpesti védelemnek ugyancsak résen kell lennie, hogy a lendületes szárnytámadások veszedelme elmúljon. Himmer oldalán, akit Szentmiklóssy ismételten szöktet, minduntalan megújulnak a támadások, s a jó beadásokat kissé kapkodva tisztázzák Ujpest védői. Az 5. percben Izsépy oldalára terelődik a játék.
    A gyors jobbszélső lefut, pompásan bead, s a jól startoló Jellinek belövi az első gólt (0:1).
    Ujpest a gól után sem tud lábrakapni, a csatársornál nem ragadnak a labdák s a Vasas-bekkek vagy halfok által előreadott labdákkal minduntalan megújulnak a piros-kékek támadásai. A lefutó Himmer nehéz helyzetből lőtt labdáját Bácsay kornerre menti, a parírozott sarokrúgás után újabb korner. Az újpesti támadósor csak Jakube távolról kapu mellé küldött lövésével véteti észre magát, hogy a következő pillanatban Bácsainak ismét Himmer lába elől kell egy veszélyes labdát elcsípnie. Egy jó negyedóra után kezd munkába lépni az újpesti támadó kvintett. P. Szabó túlzott driblingjét Wimmer elfogja, Fogl II. szabadrúgása elkerüli a Vasas-kaput, Borsányi hosszú lövése is kapu fölé jut, ám a 20. percben mégis eredményt hoz az Ujpest gólratörése.
    A halfsorból magas labda ível a Vasas kapu balsarka felé, Wimmer csak öklözni tudja, de ütése rövid, a labda P. Szabóhoz kerül, ez nyugodt dribling után magasan bead, a labda Klein feje fölött Jaku kerül, aki a jobb sarokba helyezi (1:1).
    Ujpest most már frontban marad. Ströck és P. Szabó felváltva rohamoz, de beadásaikat hol az ellenfél védői szerelik, hol belső partnereik küldik a kapu fölé. A 25. percben Fogl II. magas labdája Wimmer feje fölött a kapu felé tart, de a bal kapufára esik, s végül Kővágó menti a kritikus helyzetet. Újpest támadó fölénye a 30. percben újabb eredményt hoz.
    Zavaros helyzetben Klein a ráfutó Jakubéba rúgja a labdát, amely lepattanva Dán elé elé kerül, aki a jobb sarokba helyezi (2:1.
    A második félidő elején folytatódik ez a hullámzó játék, de az újpesti támadásokban több az erő. Az eredmény nem is késik. A 8. percben Jakube jó labdát juttat Ströcknek, aki tiszta helyzetet teremt magának és a jobb kapufa mellett becsavarodó ritka szép lövéssel megszerzi a harmadik gólt (3:1).
    A Vasas-rohamok gyengék, alig jutnak túl a 16-oson, s az újpesti védelem nyugodtan dolgozik. Mégis a 25. percben megtörténik, hogy a lefutó Izsépyt Sternberg a 16-on belül gáncsolja, s a megítélt 11-esből Szentmiklóssy gólt lő (3:2).

    Sporthirlap, 1927. szeptember 19.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.01, 12:43 (szerk.: 2018.12.01, 18:52)
    Hungária-út. 25.000 néző; Bíró; Schissler.

    Újpest: Bácsay — Fogl II., Sternberg — Borsányi, Lutz II., Wilhelm II. — Ströck, Jakube, Dán, Spitz, P, Szabó.
    Vasasok: Wimmer — Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger — Izsépy, Grünfeld, Jellinek, Szentmiklósi, Himmer.

    1:0 Jellinek (5 p.)
    1:1 Jakube (20 p.)
    1:2 Dán (30 p.)
    1:3 Ströck (69 p.)
    2:3 Szentmiklósi (11-esből) (71 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.09.19.