magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Haladás VSE 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2020.04.05, 01:28
    Zalaegerszegi TE-Haladás VSE 0-2 (0-1)
    Zalaegerszeg, 1000 néző. V: Vágner (****) (Bajkai, Kéri)
    ZTE: Vincze 5 — Dobos 5, Halápi 5, Horváth A. 5—2=3, Horváth J. 5 — Varga 5, Kovács L. 5, Szabó II 4. Pálcsa 4 — Fujsz 4, Németh 4. Edző: Mihalecz István.
    HALADÁS: Derdák 5 — Szűcs 5, Jagodics 6, Sánta 5 — Szekér 5, Kenesei 5, Kovács S. 7, Tóth Gy. 6 — Hídvégi 6, Morozov 5, Berbás 6. Edző: Glázer Róbert.
    CSERE: Pálcsa helyett Lendvai (4) a 46., Jagodics helyett Nagy M. (5) az 51., Németh T. helyett Preisinger (4) a 61., Morozov helyett Horváth Zs. (—) a 86. percben.
    GÓLSZERZŐ: Hídvégi a 41., Berbás a 48. percben.
    SÁRGA LAP: Halápi (Jagodics elleni durvaságért) a 7., Jagodics (Szabó II. buktatásáért) a 15., Szekér (Fujsz elleni szabálytalanságért) a 34., Horváth A. (Kovács buktatásért) a 62., Szűcs (Kovács L. megrúgásáért) a 67., Hídvégi (a labda sípszó utáni elrúgásáért) a 82. percben.
    KIÁLLÍTVA: Horváth A. a 74. percben.
    SZÖGLET ARANY: 3:2 (0:2).
    7. perc: Kovács S. 35 m-ről küldött szabadrúgását Vincze a léc alól tornászta ki.
    15. perc: Fujsz 25 m-ről küldött szabadrúgása a felső léc felett suhant el.
    41. perc: Jobb oldali szabadrúgás szállt a ZTE kapuja elé, Morozov az ötösről visszafejelt, és Hídvégi fordulásból 7 m-ről a bal felső sarokba lőtt 0-1.
    48. perc: Egy jobboldali szombathelyi beadás után a labda felperdült a kapu előtt, és Berbás a kapunak háttal állva hanyatt fekve, ollózva rúgta a labdát a jobb alsó sarokba
    0-2.
    74. perc: Horváth A. sárga lapot érdemlő szabálytalanságot követett el, de mivel ilyen
    büntetése már volt, kiállította őt a játékvezető.
    80. perc: Fújsz szabadrúgását szögletre ütötte Derdák.
    Glázer Róbert szimpatikus célt jelölt meg, amikor azt mondta, hogy ezen a mérkőzésen a játék szépségét szeretné kapni, és azt, hogy mindkét csapat nagyszerű küzdelméből a jobbik kerüljön ki győztesen. Most kívánságának csak ez utóbbi része teljesült, mert közbeszólt az időjárás: az orkánszerű szélben nem alakulhatott ki szép, látványos játék, mert a labda legtöbbször nem a megadott helyre szállt. A szél a Haladást támogatta, és ennek következtében nagy fölénybe került a vasi gárda, de a támadójátékot is zavarta az orkán, így helyzet nem alakult ki a ZTE kapuja előtt, néhány lövési kísérlet messze elkerülte a kaput. A hazaiak ritkán jutottak kontralehetőséghez, de azok is idő előtt elhaltak. Már
    reménykedhettek, hogy kihúzzák gól nélkül a Haladás és az orkán rohamait, a befejezés előtt mégis előnyhöz jutottak a vendégek. Azt lehetett volna várni, hogy a második félidőben a hazaiak jól kihasználják a szél támogatását, kezdés után azonban gyorsan eldőlt a mérkőzés sorsa, Berbás látványos góljával. Némi fölénybe került a ZTE, de korántsem olyan nagyba, mint amilyenben az első félidő során a Haladás volt, egyáltalán nem tudtak veszélyesek lenni a szombathelyi kapura, ugyanakkor a Haladás játékosai okosan földre vitték a labdát, jobban passzoltak, a fő gondjuk a kétgólos előny megtartása volt, ami végül elég könnyedén sikerült nekik.
    MIHALECZ ISTVÁN: — Gratulálok a Haladásnak, toronymagasan jobb volt nálunk minden tekintetben. Kisasszonyokkal mérkőzést lehet ugyan nyerni, de csatát nem. örüljünk, ha egy jó NB Il-es csapatunk lesz.
    GLÁZER RÓBERT: — A szünetben azt mondtam, hogy a széltől támogatva tudtunk egy gólt szerezni, és ezzel voltunk jobbak. Most azonban a mérkőzés végén az a véleményem, hogy tudatosabban játszottunk, le tudtuk vinni a földre a labdát, és számos támadást tudtunk vezetni, s egyből gól is született. Kár, hogy ilyen irreális körülmények között kellett ezt a rangadót lejátszani, normális időjárásban egy igazán jó mérkőzést játszhattunk volna.


    Forrás: Nemzeti Sport, 1993-03-29