magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Kecskeméti SC 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.04.03, 21:48 (szerk.: 2022.05.15, 22:39)
    "Ne égessétek Pásztort!"
    Békéscsabai Előre FC - Kecskeméti FC 1-0 (0-0)

    Békéscsaba, 2000 néző V: Bába (Szekeres, Kormányos)

    Békéscsaba: Baji 0 - Mracskó 5, Ionut 5, Ottlakán 5 - Árgyelán 5, Szenti 5, Csató 5, Usmajev 5 - Kurucz 4, Miklya 3 (Tardi -, 71. p.), Manaila 4 (Gricajuk -, 82. p.) Edző: Pásztor József
    Kecskemét: Erdei 7 - Barna 5, Varga 6, Torbavecz 6, Kovács T. 5 - Márton 4 (Gogolák -, 73. p.), Joszt 5, Gazdag 5, Kátai 5 - Florin 5, Tóth Cs. 5 Edző: Losonczy László
    G: Árgyelán 55. p.
    Sárga lap: Árgyelán 82. p.
    Szögletarány: 10:2 (4:1)

    Kínos csendben teltek a percek, mígnem Usmajev 25 méterről megcélozta a kaput, ám nagyerejű löketét Erdei maga elé öklözte, majd másodjára megfogta.
    Aztán Csató bal oldali beadását óriási helyzetben Manaila bevetődve, hét méterről csúnyán fölé durrantotta.
    Hasonlóképpen járt a román idegenlégiós, amikor a 14. percben kísérletezett.
    Négy perccel később Csató lemásolta az iménti jelenetet.
    Szenti szabadrúgásának irányzékával is baj volt, amit 20 méterről küldött a 34. percben.
    Nagyobb helyzetnek bizonyult Manaila bal oldali beadásakor Szenti hatméteres fejese, ám a jól helyezkedő Erdei ölében halt el a labda.
    A 42. percben Árgyelán a jobbösszekötő helyéről lőtt fölé, majd a mérkőzés legszebb jelenete következett: Mracskó jól ugratta ki Kuruczot, aki néhány lépés után balról, 11 méterről átemelt a kapuson, ám a kapun is.

    A szünet után Szenti 30 méteres lövése suhant el a jobb kapufa tövénél.
    Az 55. perc hozta meg a mérkőzés egyetlen gólját: Manaila a baloldali szögletzászló közeléből beívelt, az őrizetlenül hagyott Árgyelán a 11-es pont tájékáról a vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba fejelt, 1-0.
    Ezután háromszor is Csató volt a főszereplő, első lövése mellé szállt, majd fejesét Erdei hárította, majd szabadrúgásból fölé lőtt.
    A 67. percben Mracskó nagyerejű lövése Torbaveczről vágódott szögletre.
    A 72. percben kísérleteztek először a kecskemétiek, ám Florin 22 méterről fölé lőtt.
    Három perccel később Gazdag bal oldali szögletét Florin a bal kapufa mellé lőtte.
    A 79. percben Mracskó csúnyán mellé durrantott 17 méterről.
    A túloldalon hasonlóképpen járt Florin, amikor a 16-os jobb sarkáról nagy erővel megcélozta Baji kapuját.
    A 89.percben Szenti fejesét a gólvonalról rúgta szögletre Kovács T.
    kép
    A Kecskeméti SC-ből nem mindenki ült le a Kórház utcában, a békéscsabaiak viszont időnként tótágast álltak. A játék nem úgy ment, ahogy azt a szurkolók remélték. Felvételünkön: Árgyelán „kézenálló-bemutatója” — amikor éppen nem lő gólt. (Fotó: Kovács Erzsébet)

    Nem ezt várták a szurkolók. Mindenki arra készült, hogy a bajnok-, illetve a kiesőjelölt Kórház utcai párharca gólzáporos hazai győzelmet hoz.
    Már az első percekben kitűnt: ha meg is szerzik a lilák a két pontot, azt csak véres veríték által. Nem véletlen, hogy Pásztor edző a mérkőzés kezdetét jelző sípszó előtt így fogalmazott:
    -Két pont? Csak legyünk túl a 90 percen, s lőjünk egy vagy két apró, kicsi gólt!
    Szenvedett a Békéscsaba, sírt a labda, a vendégek pedig nagyon ügyesen megszervezték védelmüket, szívósan tapadtak a hazai csatárokra, meghiúsították minden kísérletüket.
    Persze ez utóbbiban könnyű dolguk volt a kecskemétieknek, mert úgy tűnt, egy kicsit nagyobb mellényt szabtak e napra a viharsarkiakra.
    A szünetben Pásztor alapos fejmosásban részesítette játékosait, de ez nem sokat használt. Ugyan a mezőnyfölényt egy aprócska góllal megváltották, de továbbra sem nagyon akaródzott "focit is produkálni", ezért nem véletlen, hogy a szurkolók nem éppen hízelgő skandálásba fogtak. Az ülőhelyről például emígyen: -Fiúk! Ne égessétek Pásztort! (Az más kérdés, hogy kinek kellett volna égnie egy ilyen teljesítmény után.)
    A kétezernyi csalódott drukker csak a finisben vigasztalódhatott (van aki álmából riadt föl), amikor először egy tacskó viharzott el jó ütemben a jobb szélen, majd egy fajtáját meghatározhatatlan kutya száguldotta be a zöld gyepet többször is. Egyesek állítása szerint többet futottak, mint egyik-másik labdarúgó a mérkőzés folyamán.
    Végül a két pontnak örülhettek a hazai játékosok, ám közönségriasztó játékukkal aligha nyertek újabb híveket a sportágnak.

    Pásztor József: -A csapat nagyon gyenge teljesítményt nyújtott és sajnos kiütközött a magyar mentalitás, miszerint majd a másik csapattárs megnyeri a mérkőzést.
    Losonczy László: - Már Bánk bán is bánatos, mert Kecskemét önkormányzata nem szereti sem a kultúrát, sem a sportot. Egyébként gratulálok fiaimnak a teljesítményhez.

    1. Békéscsaba 25 18 3 4 57-18 39
    ...
    15. Kecskeméti SC 25 3 9 13 20-49 15

    Még nincs vége...
    Az utolsó előtti Kecskeméti SC elleni találkozóra nemcsak új Előre emblémával díszített mezt, hanem nagy mellényt is felvettek a lila-fehér labdarúgók. Úgy érezték, nem lehet baj a hírös város kiesés ellen küzdő, több ifjúsági játékost felvonultató csapata ellen, így aztán csak poroszkáltak a játéktéren a labdarúgók.
    Pedig még közel sincs vége az NB II-es bajnokságnak, a hátralévő öt fordulóban ugyanis az üldöző Kaba akár begyűjtheti mind a 10 pontot, s akkor elég két csabai vereség, máris változhat a listavezető a Keleti csoportban. A hajdúságiak azért is előnyben vannak, mert az Előre FC-től „kapják” a következő ellenfelet, s ugye az NB I-be igyekvő békéscsabaiak alaposan meggyötrik a kabaiak ellen egy héttel később pályára lépő ellenfeleket.
    Legalábbis eddig így volt, ám most a KSC elleni gyenge produkció figyelmeztetés kell hogy legyen, hiszen még három, a kiesés ellen küzdő csapattal - Miske, Hajdúnánás, Budafok - veszik fel a küzdelmet a lilák. Márpedig a kiesés réme mindig megkettőzi a csapatok erejét. Gondoljunk csak a Szolnok feltámadására két héttel ezelőtt Egerben, vagy az NB I legutóbbi 25. fordulójában a veszprémiek tatabányai győzelmére.
    Az eszmefuttatásnak tehát az a lényege, hogy még nincs vége a bajnokságnak, azaz csak június közepe után vegyék ki - a szabadságot a békéscsabai labdarúgók.

    Békés Megyei Hírlap, 1992. május 11.