magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Kecskeméti SC 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2019.04.03, 21:48 (szerk.: 2019.04.03, 21:49)
  "Ne égessétek Pásztort!"

  Békéscsabai Előre FC - Kecskeméti FC 1-0 (0-0)
  Békéscsaba, 2000 néző V: Bába (Szekeres, Kormányos)

  Békéscsaba: Baji 0 - Mracskó 5, Ionut 5, Ottlakán 5 - Árgyelán 5, Szenti 5, Csató 5, Usmajev 5 - Kurucz 4, Miklya 3 (Tardi -, 71. p.), Manaila 4 (Gricajuk -, 82. p.) Edző: Pásztor József
  Kecskemét: Erdei 7 - Barna 5, Varga 6, Torbavecz 6, Kovács T. 5 - Márton 4 (Gogolák -, 73. p.), Joszt 5, Gazdag 5, Kátai 5 - Florin 5, Tóth Cs. 5 Edző: Losonczy László
  G: Árgyelán 55. p.
  Sárga lap: Árgyelán 82. p.
  Szögletarány: 10:2 (4:1)

  Kínos csendben teltek a percek, mígnem Usmajev 25 méterről megcélozta a kaput, ám nagyerejű löketét Erdei maga elé öklözte, majd másodjára megfogta.
  Aztán Csató bal oldali beadását óriási helyzetben Manaila bevetődve, hét méterről csúnyán fölé durrantotta.
  Hasonlóképpen járt a román idegenlégiós, amikor a 14. percben kísérletezett.
  Négy perccel később Csató lemásolta az iménti jelenetet.
  Szenti szabadrúgásának irányzékával is baj volt, amit 20 méterről küldött a 34. percben.
  Nagyobb helyzetnek bizonyult Manaila bal oldali beadásakor Szenti hatméteres fejese, ám a jól helyezkedő Erdei ölében halt el a labda.
  A 42. percben Árgyelán a jobbösszekötő helyéről lőtt fölé, majd a mérkőzés legszebb jelenete következett: Mracskó jól ugratta ki Kuruczot, aki néhány lépés után balról, 11 méterről átemelt a kapuson, ám a kapun is.

  A szünet után Szenti 30 méteres lövése suhant el a jobb kapufa tövénél.
  Az 55. perc hozta meg a mérkőzés egyetlen gólját: Manaila a baloldali szögletzászló közeléből beívelt, az őrizetlenül hagyott Árgyelán a 11-es pont tájékáról a vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba fejelt, 1-0.
  Ezután háromszor is Csató volt a főszereplő, első lövése mellé szállt, majd fejesét Erdei hárította, majd szabadrúgásból fölé lőtt.
  A 67. percben Mracskó nagyerejű lövése Torbaveczről vágódott szögletre.
  A 72. percben kísérleteztek először a kecskemétiek, ám Florin 22 méterről fölé lőtt.
  Három perccel később Gazdag bal oldali szögletét Florin a bal kapufa mellé lőtte.
  A 79. percben Mracskó csúnyán mellé durrantott 17 méterről.
  A túloldalon hasonlóképpen járt Florin, amikor a 16-os jobb sarkáról nagy erővel megcélozta Baji kapuját.
  A 89.percben Szenti fejesét a gólvonalról rúgta szögletre Kovács T.

  Nem ezt várták a szurkolók. Mindenki arra készült, hogy a bajnok-, illetve a kiesőjelölt Kórház utcai párharca gólzáporos hazai győzelmet hoz.
  Már az első percekben kitűnt: ha meg is szerzik a lilák a két pontot, azt csak véres veríték által. Nem véletlen, hogy Pásztor edző a mérkőzés kezdetét jelző sípszó előtt így fogalmazott:
  -Két pont? Csak legyünk túl a 90 percen, s lőjünk egy vagy két apró, kicsi gólt!
  Szenvedett a Békéscsaba, sírt a labda, a vendégek pedig nagyon ügyesen megszervezték védelmüket, szívósan tapadtak a hazai csatárokra, meghiúsították minden kísérletüket.
  Persze ez utóbbiban könnyű dolguk volt a kecskemétieknek, mert úgy tűnt, egy kicsit nagyobb mellényt szabtak e napra a viharsarkiakra.
  A szünetben Pásztor alapos fejmosásban részesítette játékosait, de ez nem sokat használt. Ugyan a mezőnyfölényt egy aprócska góllal megváltották, de továbbra sem nagyon akaródzott "focit is produkálni", ezért nem véletlen, hogy a szurkolók nem éppen hízelgő skandálásba fogtak. Az ülőhelyről például emígyen: -Fiúk! Ne égessétek Pásztort! (Az más kérdés, hogy kinek kellett volna égnie egy ilyen teljesítmény után.)
  A kétezernyi csalódott drukker csak a finisben vigasztalódhatott (van aki álmából riadt föl), amikor először egy tacskó viharzott el jó ütemben a jobb szélen, majd egy fajtáját meghatározhatatlan kutya száguldotta be a zöld gyepet többször is. Egyesek állítása szerint többet futottak, mint egyik-másik labdarúgó a mérkőzés folyamán.
  Végül a két pontnak örülhettek a hazai játékosok, ám közönségriasztó játékukkal aligha nyertek újabb híveket a sportágnak.

  Pásztor József: -A csapat nagyon gyenge teljesítményt nyújtott és sajnos kiütközött a magyar mentalitás, miszerint majd a másik csapattárs megnyeri a mérkőzést.
  Losonczy László: - Már Bánk bán is bánatos, mert Kecskemét önkormányzata nem szereti sem a kultúrát, sem a sportot. Egyébként gratulálok fiaimnak a teljesítményhez.

  1. Békéscsaba 25 18 3 4 57-18 39
  ...
  15. Kecskeméti SC 25 3 9 13 20-49 15

  Békés Megyei Hírlap, 1992. május 11.