magyarfutball.hu

Kecskeméti SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 2 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.26, 22:15
    Békéscsaba—Kecskemét 2-1 (1-0)
    Kecskemét, 3000 néző. Vezette: Nagy B. (Benkó, Inges).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Ottlakán, Fabulya — Takács, Pásztor, Rácz — Kanyári, Melis, Szekeres. Edző: Pataki Tamás.
    KSC: Varga — Mohovics, Gugyerás, Grósz, Nagy — Gódor, Mózner, Goják — Domokos, Supka, Papp. Edző: Seres Lajos.
    Csere: Goják helyett Somogyi a 14., Mózner helyett Ravasz az 50., Kanyári helyett Gyurmánczy az 57., Pásztor helyett Steigerwald a 77. percben.
    Gólszerző: Melis a 35., Ravasz (11-esből) a 63., Ottlakán a 84. percben.
    Szögletarány: 14:5 (4:5) a KSC javára.

    A 11. percben Királyvári beadása után Melis közelről a kapusba fejelt, majd még kétszer ismételhetett, mire Varga el tudta csípni a labdát. A 31. percben Kanyári átemelte a labdát Gugyerás fölött, de Takács ügyetlenül az üres kapu fülé emelt. A 34. percben Somogyi remek labdájával Supka egyedül tört kapura, de a kifutó kapust találta el.
    A 35. percben Királyvári a jobb oldalon futott fel egészen az alapvonalig, visszagurítását Pásztor tovább pördítette, és Melis a tehetetlen kapus mellett 5 méterről a kapu bal oldalába lőtt.
    1-0
    SZÜNET UTÁN
    a 46. percben Királyvári beadását Szekeres élesen fejelte a bal oldali léc mellé. Ezután a KSC percei következtek. Egymás után alakultak a helyzetek a csabai kapu előtt.
    A 63. percben Domokos középen ugrott ki, a 11-es ponton buktatták. 11-es! A büntetőt Ravasz nagy erővel, laposan a jobb sarokba lőtte.
    1-1
    A 84. percben egy ártalmatlannak látszó támadás végén a labda kipattant a kaputól mintegy 30 méterre álló Ottlakán elé, aki váratlanul kapura lőtt. Varga kapus elnézte a labdát, azt hitte fölé megy, de az a felső léc alsó lapjáról a hálóba csapódott.
    2-1
    A hajrában három KSC helyzetet tisztáztak még a csabai védők nagy üggyel-bajjal.

    ★ ★ ★

    Az első félidőben a békéscsabaiak rutinos játékosai többet birtokolták a labdát, de igazán veszélyes helyzet mindössze egy volt, azt sikerrel értékesítették. A szünet után nagyot változott a játék képe. A csabaiak elfáradtak, és a KSC egyenlítő gólja után úgy tűnt, csak idő kérdése, hogy mikor veszik be ismét a vendégek kapuját. A nagy helyzetek azonban kimaradtak. És a hajrában egy ritkán látható szerencsés góllal a vendégek a maguk javára fordították a mérkőzést.
    Jó: Újhelyi, Királyvári, Szekeres, ill. Gugyerás, Mohovics, Gódor, Domokos.
    Szabó Zoltán

    4. Békéscsaba 15 7 5 3 38-22 19
    ...
    13. Kecskeméti SC 15 5 3 7 22-33 13


    Népsport, 1983. október 31.