magyarfutball.hu

MTK - UTE 0 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 22. forduló
nézőszámok:
  1. Nela: 8.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.31, 22:38
    MTK— UTE 0 : 0

    Orth helyén Braun már meglehetősen frissen és ötletesen mozgott, az indiszponált Molnár azonban valósággal kerékkötője volt a támadásoknak. Szünet után régi posztjára ment vissza Braun, a belsö csatárok azonban a kedvező goalhelyzeteket nem bírták értékesíteni. A mezőnyt a jóval lelkesebben dolgozó UTE dominálta, a goal elé kerülve azouban az ujpesti csatárok tudománya is csődöt mondott.

    Az Újság, 1922. június 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.10, 13:02 (szerk.: 2022.04.01, 12:07)
    Hungária-ut. Bíró: Nagy.

    A két nagy rivális küzdelme kemény volt, de nem mozgott azon a nívón, melyen két ilyen nagy ellenfél küzdelmének mozognia kellene. Mindkét csapit érzi már a hosszúra nyúlt szezont, különösen a bajnokcsapat.
    Az UTE, dacára annak, hogy Fogl III-at nélkülözte s hogy halfsora egyáltalában nem klasszis, a játék nagy részét uralta, de csatársora szintén túl van már jó formáján.
    Az MTK-ból hiányzott Orth. A nagy szfinksz még nem fitt és a sajtópáholyból volt kénytelen nézni az MTK-csatársor balszerencsés akcióit. Helyén, a lábadozó Braun játszott, de nem tudta, beletalálni magát a szokatlan szerepbe. Csakhamar el is foglalta régi posztját, ahol még mindig beteg jobb lába miatt még nem lehetett a régi Csibi, de okos játéka a sok lestrapált csatár között mégis örvendetes volt. Mellette Opatát lehet még megemlíteni, aki kemény, szívvel játszó futballista. A halfsorban csak Kertész Vilit láttuk, a második félidő végén újabb szokása szerint már elkészült erejével. Az MTK és a mezőny legjobb embere Mandl volt, aki még ma sem egészséges teljesen, de jóformán egyedül verte vissza az UTE-csatársor meg-megujuló támadásait. Hogy az MTK nem kapott gólt, az az ö érdeme s mellette Kropacseké, aki néhány szép labdát védett s noha az első félidőben meg is sérült, hűen és hibátlanul védte tovább kapuját
    Az UTE legjobb emberei Paulusz és Fogl II. voltak. Paulusz — lehet, hogy az MTK gyenge baloldali védelmének jóvoltából — sok és veszélyes támadást vezetett, amelyek eredménytelensége nem rajta múlt. A csatársor baloldala még elég ügyesen mozgott, de rája is, mint az egész csatársorra ráfér a pihenő. A szürke halfsornak az igyekvő játéka érdemel dicséretet, igyekvése a kék-fehér fedezetek fölé helyezte. Fogl II. nagyon imponált — Opatát kivéve — az MTK- csatároknak partnere Erhatics is kielégítően helyettesítette a fiatalabbik Foglt. Klein nem csinált hibát.
    Az első félidő huszadik percéig változatos, de nem nagyon izgalmas a játék, akkor a UTE lassankint fölénybe kerül, de ez kizárólag a védelem érdeme, a csatársor nem tudta helyzeteit kihasználni, fő. lég Mandl és Kropacsek önfeláldozó játéka-miatt.
    A II. félidőben szintén UTE támadásokkal kezdődik, de az MTK csatársor Braunnal a jobbszélen most már veszélyesebb s akciói nyomán a félidő közepén az addig egyhangú játék helyenként egészen élénk lesz. Braun egészsége ballábával igen szép lövést küld az UTE kapura, majd Siklósssy lő kapufát. Paulusznak van kiaknázatlan gólalkalma, majd Braun hibáz kedvező helyzetben. A játék MTK támadással ér véget.
    A mérkőzést Nagy László szépen vezette.

    MTK: Kropacsek—Mandl, Kovács—Kertész II., Vágó. Nyúl II.—Senkey II., Molnár, Braun, Siklóssy, Opata (II. félidőben: Braun, Molnár, Opata, Siklóssy, Senkey II.).
    UTE: Klein—Fogl II., Erhatics—Kelecsényi, Baubach, Peics—Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller, Szidon.

    Nemzeti Sport, 1922.06.26.