magyarfutball.hu

MTK - UTE 2 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 14. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Budapesti Hírlap: 12.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.07, 00:00
    MTE>-UTE 2:1 (2:0).

    Hungária-uti pálya. — 12.000 néző. — Biró: Gerő Ferenc.
    A várakozásnak megfelelően rendkívül izgalmas, változatos lefolyásu, erőszakossággal és dur­vasággal fűszerezett mérkőzés.
    Az UTE kompletten, az MTK Braun nélkül állott fel. A csapatok küzdelme az első 20 perc­ben, amíg az MTK győzelme kétséges lehetett, meglehetősen fair volt, amikor azonban az MTK — a 24. percben — két gól előnyhöz jutott, az UTE játékosok elvesztették nyugalmukat és labda helyett inkább az MTK játékosok testét rugták. Az első félidőben az MTK is reagált néha-néha a foulra, amelyeket az UTE részéről a Vogel hát- védpár és Király jobbhalf kultivált különös sí­kerrel, a második félidőben azonban _ csak az ujpestiek részéről láttunk drasztikus játékot. A durva játék első áldozata Schlosser volt, akit az első félidő 35. percében ugy lerugtak, hogy to­vább nem játszhatott s előreláthatólag hetekig nem is jáitszhatik. Lerugták még Feldmannt, Kertész Il-öt, Nyult és Nagyot, akik azonban fáj­dalmaik ellenére, ha nem is teljes gőzzel, de végigjáiszották a mérkőzést.
    A csapatok teljesítményéről szólva, le kell sze­geznünk, hogy az MTK, amig teljes legénysége a pályán volt, kitűnő játékot produkált s ugy látszott, hogy nagy gólaránnyal nyeri a mérkő­zést. Csak Schlosszer elvesztése és játékosainak lerugása után vált kétségessé a küzdelem kimene­tele. Kropacsek betegen állott ki s igy játékáról nem mondhatunk kritikát; a fitt Kropacsek a ka­pott gólt feltétlenül kivédte volna. Feldmann ja­vuló formát mutatott, Orth a megszokott jó volt. Á fedezetsorban Kertész II. jobb volt, mint előző héten, Nyul rendes formáját játszotta ki, míg Vágó a szokottnál gyengébb volt. A csatársorban Schlosszer és Schaffer tetszett leginkább, Konrád tulságosan puha volt.
    Az UTE a mezőnyben meglehetősen jó játékot produkált, de durvaságaival teljesen lerontotta an­nak értékét. Kazárnak nem volt nehéz dolga; a kapott gólokat nem védhette, egyébként azonban megfelelt. A két hátvéd, Vogl II. és III., különö­sen azonban az előbbi, nagyszerűen, de durván játszott. A fedezetsorban Baubach és Milosovits tetszett, míg Király csak durvaságaival vonta ma­gára a figyelmet. A csatársorban egyedül Priboj érdemel említést.
    Az első gólt Schaffer révén éri cl az MTK a 10. percben, melyet a 24. percben Schlosszer bombaszerű lövéséből a második követ. A 35. perc­ben Schlosszer kiáll. A második félidő jórészt szabadrugásokkal telik, a szó valódi értelmében vett footballről beszélni sem lehet, tervszerű tá­madásoknak alig látjuk nyomát A 8. percben Kertész II: megrugása miatt a biró kiállítja ugyan Szidon 1.-t, de a további durvaságokat csak szabadrugásokkal bünteti. Az UTE gólját Schaller fejelte, a 38. percben.


    Sporthirlap, 1919 március 3.
     
  2. avatar: heimo
    2017.03.25, 12:55
    A Hungária sporttelepen tizenkétezer főnyi közönség nézte végig a vasárnapi program főeseményét a MTK—UTE bajnoki mérkőzését, a melyben a MTK 2:1 (2:0) arányú győzelmet aratott. A kik szép, tiszta, finom sportot vártak, alaposan megcsalatkoztak. A meccs nevezetesen az erőszakoskodások láncolatából állott. A szabályellenességek lavináját az UTE csapata indította meg s kezdetben a MTK játékosai reagáltak is. A mérkőzés ilyetén lefolyásának két áldozata volt: a közönség a melynek joga és oka volt a fölháborodásra és másik áldozata Schlosszer volt, a kit az első félidő vége felé annyira megrúgtak, hogy el kellett hagynia a pályát. A bíró az erőszakos UTE játékosok közül csak Szidont büntette kiállítással. Király fedezetnek és Vogl II. hátvédőnek azonban sok mindent elnézett. — Az MTK első gólját Schaffer (10. perc), a másodikat Schlosszer (24. perc) lőtte. Az UTE-ét Schaller fejesgólja juttatta eredményhez a második félidő 38-dik percében.

    Budapesti Hírlap, 1919. március 04.