magyarfutball.hu

UTE - MTK 0 : 4 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Ujváry Ödön
nézőszámok:
  1. Budapesti Hírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.01, 21:39
    MTK—UTE 4:0.

    Az Újpesti Torna-Egyletnek a Műegyetemi AFC csapatától szenvedett veresége után általában az volt a vélemény, hogy a Testgyakorlók könnyen fognak végezni a bajnoki lista utolsó előtti helyén álló ellenfelükkel. A mérkőzés első félideje igy meglepetésként érte a közön­séget, mert az UTE, ha rendszertelenebből is, mint a kék-­fehérek, de éppen azért veszélyesen, legalább annyit támadott, mint az MTK s ha csak kissé nyugodtabbak a csatáraik, könnyű szerrel elérhettek volna két goalt.
    Az MTK az előző napi angol mérkőzés fáradalmait még a lábában érezhette. Akczióik nélkülözték a frissessé­get és elevenséget, a kapu előtt egyenesen tehetetlenek voltak. E mellett a védelem kissé könnyelműen fogta fel hivatását, úgy hogy az UTE csatárai sokszor ellátogat­tak a Knapp által nagy bravúrral védett háló közelébe. A fedezetsor jól, de kissé kényelmesen játszott és csak a játék második felében jött lendületbe. A csatársorban igen szépen, biztató fejlődést mutató formában játszott a Taussig helyén szereplő Klement. A belső csatárok túl­sokat kombinálnak, a mi a goalképesség rovására megy, mert még közvetlenül a kapu előtt az összetömörült véde­lemmel szemben is feleslegesen passzolgatnak.
    Az Újpesti Torna-Egyesület, a mely ezúttal sem tudta teljes legénységét kiállítani, felforgatta csapatát, a mi természetesen a játékerő rovására ment. Kuschner, a kitűnő balfedezet csatárt játszott, elég rosszul, mig az ő helyét második osapatbeli játékos foglalta el. A lila-fehérek csapatának a védelem volt a legjobb része s itt kivált Váradi pompás játéka. A legveszélyesebb lab­dákat is biztosan fogta s ezzel újból igazolta róla táplált jó véleményünket. A hátvédek szokatlanul jól játszot­tak, a fedezetsor agilis volt, mig a csatárok egyéni lerohanásokkal hozták igen gyakran veszélybe az MTK kapuját.
    Az első félidő elején az UTE sokat és veszélyesen MTK támad és legalább négy tiszta goalhelyzetet hagy kiak­názatlanul. A 38-ik perczben heves ostrom után Hlavay remekszép magas védhetetlen lövéssel megszerzi a vezető goalt.
    Félidő 1:0.
    Szünet után az előbb még fáradtnak látszó MTK kerekedik felül és tiz perczen belül három goalt rúgva végleg biztosítja a győzelmet. A második goalt Konrád I., a harmadikat a lesben álló Konrád II. és a negyediket Rácz rúgta. Rácz süvítő labdáját Váradi meg sem kísé­relte védeni.
    Ujváry Ödön jól bíráskodott.

    Az Újság 1914 április 15.
     
  2. avatar: heimo
    2019.11.01, 18:47 (szerk.: 2019.11.01, 18:47)
    A húsvéti ünnepek egyetlen bajnokija, a MTK—UTE mérkőzés húsvét hétfőjén nyert lebonyolítást a Hungária-uti pályán. A MTK Tauszig nélkül játszó csapata, az első 15 percet kivéve, nagyon kényelmes, inkább emberre menő játékot folytatott. A csapat valamennyi tagján meglátszott, hogy az előző napi mérkőzés még a lábukban van. Az UTE.csak az első félidőt bírta tüdővel, szünet után teljesen föladták a küzdelmet. Magáról a játékról nincs sok mondanivalónk. A mérkőzés egyetlen igazán szép momentuma a Hlavay által lőtt nagyszerű gól volt. A harmadik gólt off-side helyzetből érte el Konrád II. A második és negyedik gólhoz az UTE védelme segítette a kék fehéreket.

    MTK—UTE 4:0 (1:0). Hungária-ut.

    A MTK egy tartalékkal állott ki. Biró ismét a fedezetsorban szerepelt. Biró két jó lövése már az első percekben veszélyeztet. A, 7. percben Klein beadását Konrád II. élesen lövi, de a kapus ment. Kevéssel utána Révész szabadrúgását az UTE kapusa, csak a kapufa segítségével védi. Ezután az UTE kiszabadul, jobbösszekötőjük üresen áll a kapu előtt, de gyengén plasszirozott lövését Knapp rávetessél menti. A 14. percben az UTE egy eredménytelenül maradt kornert rúg. Jó ideig mezőnyjáték folyik, amely inkább az UTE fölényét mutatja. Ezután a MTK fölénybe jut. Hlavay, majd Klein fejese, veszélyes helyzetet teremt az UTE kapu előtt, de a kapusnak sikerül menteni. Végre a 37. percben Konrád II. leadásából Hlavay védhetetlen goalt lő. A goal után a MTK állandó támadásban van. A 44. percben Klement beadását Rácz gyönyörűen lövi, de a labda kapufát ér. Onnan visszapattanva Konrád II-hoz kerül; az ő lövése azonban hasonló sorsra jut. Félidő: 1:0 a MTK javára.

    Szünet után az UTE erősen belefekszik a játékba. A felbuzdulás azonban nem tart soká, a MTK klasszisa érvényesül s a 10. percben Konrád I. lövése, egy UTE védőjátékos lábáról a goalba kerül. A 18. percben Konrád II. kiáltó off-side helyzetből a goalba gurítja a labdát. A 27. percben Rácz 25 méteres óriási lövését a kapus elnézi, úgy hogy az tarthatatlanul a hálóba jut. A még hátralevő idő a MTK fölényes játékával telik el. Biró:: Uiváry.

    Pesti Napló, 1914. április 15.
     
  3. avatar: heimo
    2016.04.22, 13:29 (szerk.: 2016.04.22, 13:33)
    Magyar Testgyakorlók Köre-Ujpesti Torna Egyesület 4:0 (1:0).

    A mérkőzés a Hungária-sporttelepen folyt le 3000 főnyi közönség előtt. A MTK csapata eleinte fáradtan, nehézkesen mozgott, láthatóan lábában érezte a vasárnapi angol mérkőzést. Az UTE kihasználta ezt az intervallumot és tüzesen ostromolta a Knapptól jól védett MTK kaput. A milyen jól játszottak az UTE csatázók a mezőnyben, olyan gyámoltalanok voltak a kapu előtt. Három rendkívül kedvező helyzetben hibázták el a góllövést. Csak a félidő végén nyomult föl a MTK s szerezte meg Hlavay centerhalf éles lövéssel a vezetést. A második félidő már teljesen a testgyakorló csapaté volt. Saját térfelébe szorította az UTE-t, s a 8-ik percben Konrád I. jobbösszekötő lőtt gólt, a 13-ik percben Komád II, balösszekötő gurította a kapuba a labdát (3:0), végül a 19-ik percben Rácz center csinált gólt. A MTK-ból Klement jobbszélső, a két Konrád és Rácz center játéka emelkedett ki, míg az UTE-nek Váradi kapus volt a legjobb játékosa. Biró Ujvári Ödön volt.

    Budapesti Hírlap, 1914. április 15.