magyarfutball.hu

MTK - UTE 4 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.23, 12:26
    MTK — UTE 4 : 0.

    (Hungária-uti pálya.) Az MTK-nak a tavaszi szezón vége felé nagy formába jött csapata még a tekintélyes goalarányban sem kifejezett nagy fölénynyel győzte le veszélyesnek hitt ellenfelét. Az eddigi MTK—UTE mér­kőzések után általában azt hitték, hogy az Újpesti Torna Egylet esetleg most is meglepetést csinálhat. A meglepetés nem is maradt el, csak éppen más alakban jelentkezett, mint az várható volt. Az újpestiek ugyanis a mérkőzés második felében, a mikor a match reájuk nézve már elveszett, oly durva, szinte éietveszléyes játékba kezdtek, hogy valósággal megfélemlítették a Testgyakorlókat. Vámos Soma biró, a ki különben mintaszerűen vezette a mérkőzést, nem alkalmazta elég korán a szabályokban biztosított erősebb ítélkezéseket, a mikkel talán elejét lehetett volna venni a játék elfajulásának. A »játék« a második félidőben már oiy durva volt az UTE részéről, hogy az MTK egyes játékosai jóformán csak a testi épsé­gükre ügyeltek és a labdával alig törődtek.
    A match első félideje egyike volt az idén látottak legszebbjeinek. Az MTK-nak technikailag nagyszerűen képzett csatársora valósággal brillírozott és szebbnél-szebb támadásokat vezetett az UTE jól védett kapuja ellen. A kék-fehérek támadásának főereje az MTK-ban először szereplő Owen volt, a kinek ezúttal produkált fényes játéka még Lane teljesítményeit is felülmúlta. Fair, elegáns játékmodora, hasznos lefutásai és különösen pontosan irányított czenterezései és sarokrúgásai nagy tetszést arattak. Méltó partnerre talált Nagy Józsefben, a ki rövidesen legjobb csatáraink sorába küzdötte fel magát. Az MTK általában jól volt diszponálva és biztos fölénynyel győzött.
    Az UTE csak az első félidőben bizonyult méltó ellenfélnek, a mikor is sokat és veszélyesen támadott. Később visszaesett régi hibájába s durva játékba kezdett, a miben Kuschner és Racskó jártak elől rossz példával; az utóbbit a biró a match vége felé ki is állította.
    A goalokat, a melyek mind az első félidőben estek, Konrád, Rácz, Owen és Nagy rúgták ; egyik szebb volt mint a másik.

    Az Újság 1913 június 17.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.25, 19:11
    Az MTK — UTE bajnoki mérkőzés fejezi be az MTK-nak az 1912—13. évi football-bajnokságért folytatott küzdelmeit. Sajátságos véletlen, hogy a MTK csapata akkor találta meg legjobb összeállítását, mikor már bajnoki helyezésén nem segíthet, de nem is ronthat. A bajnokság második helyét ugyanis tőle többé elvitatni nem lehet. Ezzel szemben az MTK. vasárnap már nagyjában azzal a csapattal indul küzdelembe, melylyel a
    jövő évi bajnokságot szándékozik megvívni, mely körülmény az UTE-nak utóbbi hetekben erősen feljavult csapatával szemben erős küzdelemre fogja a csapat tagjait serkenteni. Az UTE viszont igazolni igyekszik a FTC ellen mutatott nagy formáját és legutóbb az URAK fölött elért impozáns győzelmét.

    Pesti Hírlap, 1913. június 13.

     
  3. avatar: heimo
    2017.08.25, 19:04
    Magyar Testgyakorlók Köre—Újpesti Torna Egyesület 4:0 (4:0).
    Hungária-sporttelep.

    Könnyű győzelmet aratott a M. T. K. az utolsó bajnoki mecscsén. Nagy része van ebben Owennak, a ki mint balszélső csatázó gyors lefutásaival és pompás beadásaival nagy segítségére volt a különben is jó formában lévő csatázósornak, a mely szebbnél-szebb gólokkal ragadta tapsra a közönséget. Az U. T. E. a második félidőben hatalmas ellentállást fejtett ki, de nem riadt vissza a túlságosan kemény játéktól sem. Kuschner és Racskó vonta különösen magára a bíró figyelmét foulolásaival. Az utóbbit ki is állították. Az első félidőben esett gólok között az elsőt Konrád szerezte meg gyönyörű lövéssel, a második Owen pontos beadásából Vranáktól jutott a kapuba. A harmadik gólt Rácz beadásából Owen fejelte be, a negyediket pedig Nagy lőtte Sebestyén beadásából. Ez volt a nap legszebb gólja. Biró Vámos Soma volt.

    A mérkőzés után csúnya botránnyá fajult a hangos kedv, a melyet az újpesti csapat hívei a mérkőzés alatt a tribünön szítottak. A M. T. K. néhány vezetőembere ugyanis helytelenítette Barna Béla rendőrfogalmazó eljárását, hogy a mérkőzés után a még mindig hangosan viselkedő közönséget rendőreivel szét akarta oszlatni, holott a mérkőzés közben nem vetett gátat a féktelenkedésnek. Az összeszólalkozást kölcsönös szidalmak követték. A M. T. K. egyik játékosát, Kertész Adolfot meg is ütötte a túlbuzgó fogalmazó s ebből az inzultusból csaknem általános verekedés támadt. A rendőrök közbelépése vetett véget a zavarnak, a melynek valószínűleg folytatása lesz a hatóság előtt.

    Budapesti Hírlap, 1913. június 17.
     
  4. avatar: heimo
    2017.08.25, 19:00
    MTK—UTE 4:0 (4:0).
    Hungária-ut. Biró: Vámos.

    Az MTK csapatában játszott ez alkalommal először Owen, kinek nagyszerű játéka révén az MTK már az első félidőben rúgott négy góllal biztosította magának a győzelmet. A mérkőzés nem tartozott a fairek közé, minek bizonysága, hogy a bíró Racskót kiállította, Révészt pedig úgy megrúgták, hogy a második félidőben mint csatár statisztál. Az első gólt Konrád rúgja, Owen korner beadásából esik a második, majd ugyancsak Owen fejessel a harmadik goalt szerzi meg. Az utolsó percekben Nagy a negyedik góllal terheli meg Kazár kapuját. A második félidő támadásait is túlnyomóan az MTK vezeti, azonban Kazár kitűnő védésén minden igyekezete megtörik.

    Sport-Világ, 1913. június 16.
     
  5. avatar: heimo
    2017.08.25, 18:58
    MTK—UTE 4:0 (4:0)
    Hungária-ut. Biró: Vámos Soma. 1500 néző.

    A kitűnő formában levő és különben is goalképes MTK csatársor hatalmas erősséget nyert Owen balszélsőben. Rendkívül pontos centerezéseit és kornereit erősen megtapsolta a közönség. Az UTE csak a második félidőben tudott lábrakapni, akkor is azonban csak a védelem. Csúnya foultoló kedvében volt Kuschner és Racskó; az utóbbit a második félidőben ki is állította a bíró. Konrád gyönyörű lövése hozta meg az elsőt. A második Owen korneréből folyóan öngoal volt, a harmadikat Rácz beadásából Owen fejelte. A nap legszebb goalja a negyedik volt, amelyet Sebestyén beadásából Nagy lőtt.

    Sporthírlap, 1913. június 16.