magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 2 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.03, 19:01
    FTC — UTE 3 : 2.

    (Népszigeti pálya.) Rendkívül energikusan ütközött meg egymással a két csapat és a match igen gyakran túl­lépte a fair játék határát. Míg az újpestiek elsőrangú Novák—Vágó—Priboj—Molnár III.—Bessenczi csatár­sorukkal álltak ki, addig az FTC Weinbert és Tóthot nélkülözte. Weinbert Medgyessy helyettesítette, Pataki­nak a jobbösszekötő helyére való állításával a czentert Rumbold II. foglalta el.
    A változatos játékban mindkét csapat védelme és támadása egyformán vette ki a részét, és izgalmas táma­dások meg bravúros védések közepette hol Ungár, hol pedig Váradi kapuja előtt volt a labda. A nagyobb rutin és a nyugodtabb játék a zöld-fehéreknek biztosította az eredményt, míg Újpest csak szünet után volt valóban veszélyes ellenfele az FTC-nek. A 10-ik perczben Weisz beadásából Schlosser rúgja a vezető goalt, mire a közön­ség erős biztatására lábra kapnak az újpesti csatárok, de a reprezentatív FTC back-pár nem engedi őket érvé­nyesülni. Egy ízben Priboj mégis áttör, de lövése a kapu­fáról pattan vissza. A 32-ik perczben Schlosser szép egyéni játékkal kicselezi az UTE védelmét és a hátvédeken túl jutva újabb goalt lő. Félidő. 2 : 0.
    Szünet után Újpest óriási erővel megy a küzdelembe és törekvéseit a 15-ik perczben siker is koronázza. Molnár III. szabadrúgásából Vágó a kapuba továbbítja a labdát. Az UTE belső csatárainak támadásait a Schlosser—Borbás szárny lerohanásai tarkítják. A 35-ik perczben Schlossert elgáncsolják és a szabadrúgást Schlosser süvítő lövéssel a kapuba juttatja (3:1). Egy perczczel a befejezés előtt Újpest javit a goalarányon. Vágó ugyanis kiszökik és labdája hálót ér.
    Biró: Fehéry Ákos.

    Az Újság 1914 június 16.
     
  2. avatar: heimo
    2018.06.24, 20:36 (szerk.: 2018.06.24, 20:37)
    Az FTC és az UTE csapatai meglehetősen durva mérkőzés után az FTC javára 3:2 (2:0) arányban végeztek. A kicsiny goalarányu győzelemért az FTC mentségére néhány nagyon gyönge tartalék játékos okolható. Az UTE nagyon jó összeállításban és nagyon temperamentumosán dolgozott. Az FTC csapatában temperamentumos játékával különösen Weisz Ferenc tűnt ki, aki nagy sikert ért el egy néző megpofozásával.

    Népszava, 1914. június 16.
     
  3. avatar: heimo
    2017.09.17, 17:16 (szerk.: 2017.09.17, 17:16)
    FTC-UTE 3:2 (2:0).
    Népszigeti pálya. 3500 néző. Bíró: Fehéry Ákos.

    Az UTE ugyanabban az összeállításban állt ki, a melyben legutóbbi szép győzelmeit is kivívta. Csatársora energikus és észszerű játékával rendkívül kemény munkát adott az FTC védelemnek. Jó szerencse, hogy Rumbold és Payer mellett Ungár is kitűnően megállotta a helyét. A halfsorban Blum volt igazan jó. Kiss szorgalmas, de labdái erősek és nincsenek paalmerhez irányítva. Weinber helyett Medgyesy játszott — elfogadhatóan. Az UTE halfsora, valamint két backje emberfeletti munkát végzett. Neuman különösen kivált Kusner agilis volt, kár hogy egyszersmint durva is. A FTC csatársora nélkülözte Tóthot. Rumbold II. játszott centert, Pataki összekötő volt. Igazi klasszis játékot csak Pataki és Schlosser mutatott. Mind a három goalt Schlosser lőtte. Az UTE csatársorában Molnár III. Priboj-Vágó nagyon jó és a két szélső : Bessenci, Novák is rámenős gyors játékos.

    A mérkőzés igen heves iramban folyt, tarkítva a durvaságok egész sorától. Elől jártak ebben Kiss, Priboj és Kuschner, sőt Schlosser sem türtőztette magát. Fehérynek ugyancsak nehéz dolga volt az indulatok fékentartásával.

    Csúnya incidens is történt Weiszt egy néző megsértette, mire ő az illetőt arcul ütötte. A bíró ezért kiállította.

    Az FTC 10 emberrel kezd s változatos játék után a 9-ik percben Weisz beadását Schlosser goalba helyezi. Ezután az UTE nagy erővel támad, de Rumbold és Payer ellen nem boldogul, viszont a nagyobb technikával dolgozó FTC csatársor veszélyes támadásokká értékesíti a kapott labdákat. A 25 p.-ben Priboj biztos helyzetből kapufát lő. A 32. p.-ben Schlosser kicselezi a védelmet és goalt lő (2:0).

    A második félidőben eleinte az FTC támad, majd Ungárnak nyílik alkalma a mentésre több kritikus helyzetben. A 16. p.-ben Molnár III. szabadrúgását Vágó goallá érzékesíti (2:1). A 35. p.-ben Schlosser elfoultolásáért megítélt szabadrúgást Schlosser óriási erővel belövi (3:1). A 44. p.-ben Vágó kiszökésből goalt lő (3:2).

    Sporthírlap, 1914. június 15.
     
  4. avatar: heimo
    2017.09.17, 17:09
    Ferencvárosi Torna Club— Újpesti Torna Egyesület.

    Háromezerötszáz főnyi közönség volt a tanúja a népszigeti pályán lefolyt mérkőzésnek, a melyben az újpesti csatázósor okos és ügyes játéka keltett meglepetést. A FTC természetesen ennek ellenére is jobbnak bizonyult, a mi védelmének a kiválóságát dicséri. A csatázósorban Pataki és Schlosser játéka magaslott ki. A második félidőben azonban elfáradt a FTC csapata s nem tudta megakadályozni az UTE csatázók gyakori fölnyomulását, a minek két gól volt az eredménye. A FTC három gólját Schlosser lőtte, míg az UTE góljait Vágó érte el egyéni játékkal.

    A mérkőzés meglehetősen durva volt. Legvisszataszítóbb jelenete egy pofozkodás volt, a minek Weisz Ferenc, a FTC jobbszélsője volt a hőse. A bíró természetesen kiállította a magáról megfeledkezett játékost. (Weisz egy sértegető nézőt inzultált.) Bíró Fehéry Ákos volt.

    Budapesti Hírlap, 1914. június 16.
     
  5. avatar: heimo
    2016.08.29, 19:51
    A népszigeti pályán mérkőzött az UTE a FTC csapatával. Az első félidőben a FTC két goalt lőtt s nagy fölényt mutatott. Blum sérülése után az UTE mind eredményesebben támadott s a második félidőben az UTE goalt lő, majd a FTC háromra növeli goaljainak számát s a mérkőzés vége felé az UTE egy újabb goallal legalább is önmagára nézve tisztességessé teszi az eredményt, a mennyiben csak 3:2 arányban kap ki. A mérkőzés nem tartozott a szép mérkőzések közé, mert különösen a második félidőben igen sok volt a durvaság. Az izgatott hangulatban a FTC egyik csatára, Weisz Ferenc elragadtatta magát s egy nézőt, a ki mind a két félidőben azon az oldalon állt, a hol Weisz állott s sértő kifejezésekkel illette Weisz Ferencet, pofon ütött.


    Est, 1914. június 16.
     
  6. avatar: heimo
    2016.04.24, 10:00 (szerk.: 2016.06.21, 12:18)
    (A Népszigeten)
    Az újpestiek fészke, a népszigeti pálya kemény csatát látott vasárnap, amely alkalommal az UTE törzs-publikuma újra hallatott magáról. Nagyjában a közönség féktelen viselkedésének tulajdonítható hogy a vad kiáltozástól felizgatott játékosok oly gyakran átlépték a fair játék határát. Erős küzdelem folyt le, amely azonban mindvégig magánviselte a FTK fölényének jellegét. A zöld-fehérek már az első félidőben bebiztosították győzelmüket. Az UTE elért goaljaival csak a vereséget szépítette. Ennek dacára az UTE szereplése a várakozásnak megfelelő volt.

    FTK—UTE. 3:2 (2:0). Népsziget. — A FTK-ban Tóth és Weinber helyén tartalékok játszottak- A FTK az első félidőben Schlosser két goaljával ad kifejezést fölényének. Szünet után az UTE is lábra kap. Vágó két goalt is ér el amelyre Schlossernek is sikerült felelni. Bíró: Fehéry.

    Pesti Napló, 1914. június 16.