magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - Diósgyőri VTK 1 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.28, 17:09
    Lipták eloszlatta a diósgyőri álmokat
    SBTC-DVTK 1-0 (0-0)
    Salgótarján, Kohász-stadion, 2500 néző, v.: Szilágyi (Eőry, Ádám)
    SBTC: László — Nagy, Zimonyi, Gyimesi, Babcsán — Oláh, Vágó, Lipták — Poór, Urbányi, Vincze (Sváb, a 80. percben). Edző: Haász Sándor
    DVTK: Veréb — Teodoru, Szűcs, Görgei, Oláh — Mida, Fükő, Szemere — Szlivka (Balogh, az 52. percben) Dzurják, Lippai. Edző: Gál Béla.
    Már a találkozó első másodperceiben kialakultak a párok: Gyimesi a gólveszélyes Dzurjákot fogta, a túloldalon Vinczét Mida őrizte, a középpályán Vágó és Görgei nézett „farkasszemet”. Az óramutató még alig haladta túl az első percet, amikor a DVTK szöglethez jutott. Szemere félma- gasan belőtt labdáját László kitűnően húzta le. Az indítás során rohamra indultak a bányászok, ám Veréb kapus biztosan avatkozott közbe. Később két tarjáni csatár elől Teodoru az alapvonalon túlra vágta a labdát. A 8. percben Oláh 22 méterről lőtt a kapu mellé. Támadásban maradt az SBTC, de a borsodiak saját 16-osukat megszállva, megállították a hazaiakat. A 12. percben — egy lepattanó labdát — Lipták 28 méterről bombázta kapura, Veréb elvetődve védett. Nyolc perc múltán Oláh és Vágó került lövőhelyzetbe, de a vendégek 16-osán belül mindketten kivártak. nem merték vállalni a kockázatot... Alig valamivel később Vincze elrobogott a bal oldalon, középre játszott, az érkező Poór lábáról a védők valósággal „levették” a labdát a 11-es pont tájékán.
    Továbbra is a hazai legénység rohamozott, és Lipták révén gólt is szerezhetett volna. A tarjáni középpályás azonban 11 méterről, a kapu helyett, az oldalvonal irányába lőtte a labdát. Később két hazai támadó elől Veréb tisztázott az ötösön. A befejező percekben Szemere alakítása érdemelt kiemelést: felvágta az előretörő Babcsánt. Szilágyi játékvezető magához kérette és szóbeli figyelmeztetésben részesítette a diósgyőri fiút...
    Az 50. percben gyors támadást vezettek a hazaiak, ennek végén Poór rosszul adott be, a játékszer elhalt Veréb kezeiben. Egy perc múltán Oláh elhúzta Vincze lábát. A 30 méteres szabadrúgást Urbányi lőtte kapura, a labda levágódott a héttagú diósgyőri sorfalról, Lipták kirobbant és ballal, 7 méterről elemi erővel talált a léc alá. 1—0. (A régen óhajtott gólt a hazai közönség felállva, nagy tapssal jutalmazta, a B-közép tagjai szinte valóságos „indiántáncot” jártak, a zöld gyepen pedig 11 boldog salgótarjáni labdarúgó ölelkezett. A diósgyőriek lehajtott fejjel bandukoltak a kezdőkör irányába...)
    A középkezdést követően északi szomszédaink támadásba lendültek. A 62. percben Fükő próbálkozott lövéssel, de László bravúrosan védett. A túlsó kapunál Vincze nyolc méterről fejelt a bal kapufa mellé. Később Urbányi 20 méterről toronymagasan bombázott a léc fölé. A 70. percben Lipták remekül indította a jobbösszekötő helyén felfutó, Oláht, ám Veréb remekül jött ki kapujából, és elcsípte a labdát. Hat perccel később Vágó labdáját Vincze öt méterről küldte a kapu mellé. Másodpercekkel ezután Lipták .30 méteres szabadrúgása nyomán a labda elzúgott a léc felett.
    Az utolsó tíz percben mindkét csapat nagy kedvvel játszott, ám a folyamatos játék továbbra is váratott magára, mivel a játékosok sokat hibáztak. Ettől függetlenül a küzdelem éleződött, a tarjáni publikum élvezte a játékot, hiszen a labda hol az egyik, hol a másik kapu előtt pattogott. A 90. percben Oláh a középcsatár helyén kapura tört, de balszerencséjére a kimozduló Verébbe lőtte a labdát.
    Az „északi” rangadó — ez az igazság, még akkor is, ha a hazaiak győzelmének realitásához nem fért kétség — bizonyos értelemben csalódást okozott. És elsősorban az NB I-es álmokat szövögető vendéggárda deffenziv játéka okozott meglepetést. A gólerős Dzurják és csatártársai a 90. perc során alig találkoztak a labdával, pontosabban! a mezőnyben még csak próbálkoztak, ám a salgótarjáni kapu előtt lényegében véve nem tudtak kidolgozni egy valamirevaló helyzetet sem. Igaz, ebben Zimonyiéknak is volt némi szerepe, egyszerűen, sallangmentesen szereltek, és —, ha nem is mindig sikerült — igyekeztek a megszerzett labdákat középpályás és csatártársaikhoz továbbítani. Ök aztán — az első perctől az utolsóig — rohamozták Veréb kapuját. Énnek köszönhető a győztes találat és a nagyon értékes két bajnoki pont! Hogy a nógrádi együttes csak közepes iátékot produkált és nem csillogott? Ez a lelkes tarjáni nézőket nem bántotta különösebbképpen, hiszen csapatuk nyert, és olyan párán ellen, amelyet az utóbbi énekben ritkán sikerült legyűrni, iróneredményben az biztosan nyerte a mérkőzést, ezáltal alaposan elhúzott a kieső helyen állóktól, még a Diósanőmek — minden valószínűség szerint — úiabb évet kell várnia ahhoz, hogy célul tűzze ki az NB 1-be kerülést.
    Jók: Zimonyi Babcsán, Oláh; Gyimesi, Lipták, Nagy. illetve: Szűcs, Mida. és Teodoru,

    Forrás: Nógrád, 1986-04-06