magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - Salgótarjáni BTC 1 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1994/1995, 16. forduló
helyszín : Miskolc, DVTK Stadion
nézőszámok:
  1. Futball'95: 3.500
  2. Nemzeti Sport: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.02, 11:04
    Állva „halt meg” a tarjáni gárda
    DIÓSGYŐRI EC - SALGÓTARJÁNI BTC 1-0 (0-0)
    Miskolc-Diósgyőr, 3500 néző. Vezette: Szabó J.
    Diósgyőr: Hanyecz - Budai, Vámosi, Farkas A., Szabó Zs. - Farkas J., Dancs, Buliga, Vitelki - Tóth Gy., Rácz. Edző: Oláh Ferenc.
    SBTC: Oláh T. - Lajkovics, Sági, Gyetvai, Homann - Stark, Rósa, Forgó, Schuchmann - Novák, Baranyi. Edző: B. Kovács Zoltán.
    Csere: Budai helyett Varga S., az 51., Schuchmann helyett Németh a 65., Rácz helyett Kövy a 91. percben.
    Heves hazai támadásokkal kezdődött a találkozó. Vitelki fejesét tolta fölé Oláh, azután Rácz szöglet után emelt az üres kapura, de a visszafutó portás fölé tudta tenyerelni a labdát.
    Tóth Gy. fejelt 5 méterről mellé, majd Dancs távoli lövését csaknem bevédte Oláh. A 23. percben Novák lendült előre a jobb oldalon, lefutotta a teljes diósgyőri védelmet, de 14 méterről az oldalhálóba durrantott. A félidő hajrájában Szabó Zs. lőtt a sorfalba egy közvetett szabadrúgást, közvetlenül a lefújás előtt pedig Rácz fejese csurgóit végig a gólvonal előtt.
    A fordulást követően folytatódott a férfias küzdelem, élvezetes taktikai harcot kísérhettek figyelemmel a szurkolók. A DFC egyre nagyobb fölényt harcolt ki, az volt a kérdés, meddig bírják a tarjániak a nyomást. Nos, az 53. percig álltak ellent a rohamoknak, amikor Varga S. robogott el a jobb oldalon, beadását az érkező Rácz 5 méterről továbbította a kapu közepébe. 1-0.
    Nem sokkal később Dancs lövése zúgott el a jobb sarok mellett, majd Tóth Gy. kísérlete végződött hasonló eredménynyel. Egyre keményebb koccanások követték egymást, a játékvezető kezéből kicsúszott az irányítás, jónéhány fordított ítéletet hozott. A 80. percben
    Rácz lendült előre, de Németh lerántotta. A bíró piros lappal jutalmazta a tarjáni cserejátékos teljesítményét.
    Küzdelmes, de csak közepes iramú és színvonalú mérkőzéssel vette kezdetét az NB II. tavaszi idénye Diósgyőrött, amelyre szépszámú publikum volt kíváncsi. A hazaiak azonnal támadólag léptek fel, jobbára az SBTC térfelén folyt a játék. A vendégek határozottan és szervezetten védekeztek, a megszerzett labdákat pedig nem vagdalták el, hanem gyorsan átmentek ellentámadá
    sokba. Tudományuk csak a 16-osig tartott, a befejezést túlkomplikálták. Helyzetet a DFC teremtett, ám az összpontosítás hiánya miatt a piros-fehérek is eredménytelenek maradtak. A szünet után gyorsan góllá érett a hazaiak fölénye, igaz, kellett hozzá Oláh kapus fölösleges kifutása is. Üzemzavar támadt az SBTC védelmében, több esetben csak a szerencse mentette meg kapuját az újabb góltól. Keményedett a játék, kitámadtak a vendégek, erőtlen próbálkozásaikat azonban könnyedén verte vissza a diósgyőri hátvédsor. Jók: Vámosi, Dancs, Buliga, Vitelki, illetve Sági, Novák.
    Oláh Ferenc: - Gyors és jól kontrázó ellenféllel szemben, nehéz küzdelemben, de megérdemelten nyertünk.
    B. Kovács Zoltán: - Ritkán látható hatalmas csatában egy pontot megérdemeltünk volna.

    Forrás: Nógrád Megyei Hírlap, 1995-03-13