magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Csepel SC 1 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.13, 21:34
    1968. április 2.

    A vasárnapi nehéz forduló után négy csapatunk már szerdán újra pályára lép. A véletlen külön szeszélye, hogy a sűrítés éppen azt a két együttest sújtja leginkább, amelyek a közelmúltban nemzetközi kupamérkőzéseket játszottak, és az ellenfél kemény harcmodora miatt pillanatnyilag összeállítási nehézségekkel küzdenek. A szurkolók kellemes helyzetben vannak, mert bárhogy döntenek: akár Újpestre, akár a Népstadionba mennek, az előzetes jelek szerint élvezetes, nagy harcot ígérő mérkőzésnek lesznek szemtanúi. A két mérkőzés mind a négy résztvevőjének ugyanis – nagyon kellenek a pontok! A csapatok helyzetére, az edzők megítélésére jellemző, hogy senki sem akarja elvállalni az esélyes fél szerepét.

    Újpesten a Dózsa változatlanul tartalékos csapattal kénytelen felállni. Baróti Lajos elmondta, hogy Szentmihályi szerepeltetéséről a keddi edzés után dönt, de Göröcs és Bene egészen biztosan a lelátóról nézi végig a találkozót. Göröcs sérülése óta kevés idő telt el, Bene lába szépen javul, de – csak pénteken áll újra edzésbe. A tervezett csapat: Szentmihályi (Borbély)-Káposzta,Solymosi,Sóvári-Szini,Noskó (Dunai III.)-Kuharszki,Fazekas,Dunai II.,Bánkuti,Nyírő (Nagy L.).
    A Csepel a bajnokságban eddig éppen az idegenben kivívott meglepetésszerű eredményeivel hívta fel magára a figyelmet. A csapat jó formáját bizonyította vasárnap a Hungária úton is, ahol valósággal lehengerelték az MTK-t. Szerintünk Keszthelyi edző terve nem megvalósíthatatlan, mert Göröcs és Bene személyében a lila-fehérek nem csupán két játékosukat, hanem a csapat karmesterét és az egyik legveszélyesebb csatárát kénytelenek nélkülözni. Tippünk: X.

    1968. április 3.

    Megtört a Megyeri út varázsa

    Újpesti Dózsa- Csepel 1:2 (1:0)
    Megyeri út, 16 ó., 12.000 néző, Jv.: Müncz (Fáth,Kamarás dr.)

    Ú.Dózsa:Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Sóvári-Szini,Noskó-Kuharszki,Bánkuti,Fazekas,Dunai II.,Nyírő. Edző: Baróti Lajos.
    Csepel:Fatér-Vellai,Molnár,Hunyadi-Faludi,Kandi-Nagy,Rottenbiller,Kalmár,Losonczi,Gondár. Edző: Keszthelyi Mihály.

    Csere: Káposzta h. Dunai III. (szünetben).

    Gólszerző: 1:0 Solymosi (23p.), 1:1 Losonczi (66p.), 1:2 Rottenbiller (75p.).

    Szögletarány: 11:4 (8:1)

    Újpesti Dózsa támadásokkal indult a mérkőzés. A 3. percben Dunai II. 14 méterről alig lőtt mellé. A 10. percben Solymosi szabadrúgását Vellai hárította. A másik oldalon Rottenbillernek 15 méterről küldött lapos lövését fogta Szentmihályi. A 16. percben Gondár átadását Kalmár nagy helyzetben, 12 méterről fölé rúgta. A 21. percben az alapvonal közelében, a 16-oson belül Molnár felvágta Kuharszkit, de a játékvezető nagy meglepetésre, nem ítélt 11-est. Kuharszki ápolásra szorult. Mindjárt utána Fatér kiejtett egy labdát, Fazekassal összecsapott, és 1 percig állt a játék. A 23. percben a bal oldalon, a kaputól 17 méterre szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, Solymosi óriási erővel a bal felső sarokba bombázott. 1:0. Fatér meg sem mozdult a labdára. A 25. percben Faludi átadását Kalmár a kapu felé fejelte, s a labda a befutó Szini lábáról pattant a felső lécre. A 31. percben Bánkuti röviden fejelte haza a labdát, Kalmár utána nyargalt, és ballal,futtából, mintegy 12 méterről fölé lőtt. Nagy helyzet volt! A 33. percben Gondár beívelését Kalmár a felső lécre fejelte. A 39. percben Kalmár rúgást kapott és 4 percig ápolták. A 44. percben Fazekas közeli lövését Fatér lehúzta, majd utána Solymosi 20 méteres szabadrúgását csípte el a csepeli kapus.

    A II. félidőre cseréltek a lila-fehérek. A sérült Káposzta helyére Szini húzódott hátra a jobbhátvéd posztjára, és Dunai III. lett a jobbfedezet. A 48. percben Fatér a kapujából messze kifutva mentett Fazekas elől. Az 55. percben szögletrúgás után Dunai III. kapáslövését fogta a csepeli kapus. A 66. percben Nagy, a Csepel jobbszélsője átívelt a bal oldalra, Szentmihályi kifutott, a labda az egyik védőről Losonczi elé pattant, a csatár fejjel maga elé tette a labdát, amely a testéről a bal sarokba gurult, Solymosi nem tudott közbeavatkozni. 1:1. A 71. percben Bánkuti elől bravúrosan hárított Fatér. A 75. percben a Csepel megszerezte a vezetést. Rottenbiller hozta fel a labdát, Gondárhoz továbbított. A középre adást Kalmár egyből Rottenbiller elé fejelte, a csatár kisodródott kissé a bal oldalra, eltolta a labda mellől Szinit, s aztán mintegy 6 méterről a jobb sarokba helyezett. 2:1 a Csepel javára. A 76. percben Kalmár kihagyott egy helyzetet, 8 méterről a kapu mellé lőtt. A 82. percben szabadrúgáshoz jutott az Újpesti Dózsa, Solymosi 20 méteres lövése a sorfalról lepattant, majd Nyírő próbálkozott, de ismét kipattant a védőkről a labda. A lila-fehérek támadtak, de eredmény nélkül.

    ×××

    Nagy meglepetés született az Újpesti Dózsa pályán: a lila-fehér együttes hosszú esztendők óta nem szenvedett vereséget bajnoki mérkőzésen, a Megyeri úton. Hogyan is történt? Az Újpesti Dózsa, akárcsak Diósgyőrött, tartalékosan állt ki erre a mérkőzésre is, hiányzott a középpályáról és a támadósorból Göröcs és a lendületes Bene, társaik ezúttal sem tudták pótolni őket és ráadásul a védelem is néhányszor zavarba jött. A Csepel az első félidő elején egyetlen góllal átvészelte az Újpesti Dózsa rohamokat, és utána már az első 45 percben is több helyzete akadt. Fordulás után egyre inkább lendületbe jöttek a vendégek. Több formás támadást vezettek, most már nemcsak a mezőnyben, de a kapu előtt is több alkalommal veszélyeztettek. 2:1 után pedig tartani tudták az elkeseredett, de egyre jobban gyengülő újpesti támadásokat.

    Az Újpesti Dózsa kapujában Szentmihályi többször bizonytalankodott. Solymosi végig nagy akarással küzdött, Káposzta sérüléséig sokat volt játékban, Szini jobbhátvédben nyújtott jobb teljesítményt. Fazekas nagyon akart, de szinte teljesen egyedül maradt, Dunai II. jól kezdett, de aztán visszaesett, Kuharszki is többször hibázott, Bánkuti és Nyírő nagyon gyengén játszott.

    Baróti Lajos: Ennyi sérülést és ilyen döntő játékvezetői hibát nem bírt ki a csapat.

    Tartalékbajnokság

    Újpesti Dózsa- Csepel 1:2 (1:2)
    Megyeri út, 14.15 ó., 5.000 n., Jv.: Pócsi

    Ú.Dózsa: Borbély (Magyar)-Komáromi (Mohácsi),Csordás,Simon-Hartyáni,Nagy F.-Juhász,Pataki,Horváth,Nagy L.,Tóth A.
    Csepel: Platthy-Burai,Sándor,Pető-Kaló,Sebestyén-Sebes (Frits),Gulyás,Kalmár Gy.,Gergely,Szilágyi.

    Gólszerző: Komáromi – Kalmár Gy. (2).