magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Komlói Bányász SK 5 : 0 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.05.31, 19:07 (szerk.: 2016.05.31, 19:07)
    Újpesti Dózsa— Komlói Bányász 5:0 (1:0)

    Szombaton délután a labdarúgó bajnokság A-csoportjában az Újpesti Dózsa csapatában a Komló együttese ellen nem szerepelt Göröcs, Bánkuti és Solymosi.

    Ú. Dózsa: Szentmihályi — Káposzta,Horváth,Juhász — Dunai III.,Noskó — Fazekas,Zámbó(37.perc Simon),Bene,Dunai II.,Nagy.
    Komlói Bányász: Erdősi — Kótai,Csordás I.,Solymosi,Ficzkó — Makray,Bordács — Juhász, Mohácsik,Földi,Csordás II.

    Hiába védekezett kilenc emberrel a Komlói Bányász, már a 3. perc Dózsa-gólt hozott. Fazekas viharzott el a jobbszélen, beadását a komlói védelem és Juhász elvétette, de ott volt még a fiatal Nagy László, aki nem hibázott. Ballábas kapáslövése a jobb felső sarokban kötött ki. 1:0. A gól szárnyakat adott a lila-fehér együttesnek. Fazekas, Bene, Dunai II. küldött jó lövéseket a komlói kapura, de Erdősi bravúrosan hárított. A 18. percben egyenlítési alkalom nyílt a vendégek előtt: Csordás II. került helyzetbe az ötösön, de a kapu fölé emelt. A 32. percben Solymosi szabadrúgása alig kerülte el a későn vetődő Szentmihályi kapuját. A 40. percben a felfutó Kótai bombázott Szentmihályi kapuja mellé, egy perccel később Csordás II. tett hasonlóképpen.
    A 46. percben a sokat mozgó Noskó sarkos lövését Erdősi elvetődve tisztázta. Sok bosszúságot okoztak a hazai játékosok a fázósan didergő szurkolótábornak. Az 55. percben Bene engesztelte ki őket: Fazekas labdájával kiugrott és éles szögből leadott lövése a kimozduló Erdősít érintve a hálóban kötött ki. (2:0). Egy perc elteltével ismét Bene kapáslövése aratott nagy tapsot. A 60. percben Fazekas három jó csel után a kapu fölé lőtte a labdát. Nem adta meg magát a harcosan védekező Komló, erőtlen támadásaiknak viszont Káposzta és a fiatal Horváth biztosan állta útját. A 67. percben Bene a jobboldalon lesen kapta a labdát (a sokat hibázó partjelző nem intett) laposan középre tálalt és Dunai II-nek csak a lábát kellett odatennie.(3:0). Szépítési alkalom nyílt a komlóiak előtt a 70. percben, de Földi a kapufára fejelt. Cserélt a Komló is: Ficzkó helyére Horváth állt be. A 75. percben a fiatal Nagy László remek ballábas kapáslövéssel megszerezte a Dózsa negyedik gólját.(4:0). A 79. percben Fazekas jó labdát adott Benének, a középcsatár lerázta védőit és laposan a hálóba gurított.(5:0).


    Dunántúli Napló, 1970. március 29.