magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Tatabányai Bányász SC 4 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.17, 16:31
    A helyset nem változott
    ZTE—Tatabánya 4:1 (1:1)
    Zalaegerszeg, 4000 néző, v.: Lauber.
    ZTE: Bolemányi — Molnár, Antóni, Mihalecz, Filó — Gáspár (Rácz, a G8. percben), Józsi, Tóth — Szimacsek, (Bogáti, a 41. percben), Soós, Kelemen, Edző: Szőcs János.
    Tatabánya: Dombai — Hernádi, Kovács, Bánfi, Horváth L„ — Selenka (Hegyi, az 59. percben), Arany (Takács, az 59. percben) Knapik — Szabó, Csapó. Sallói: Edző: Monostori Tivadar.
    A tatabányaiak számára a lehető legjobban kezdődött a mérkőzés: Sallói baloldali
    szögletét Gáspár a saját kapujába rúgta. Öngól. 0:1. Hazai próbálkozások következtek de a szoros emberfogással szemben nem igen boldogultak a ZTE csatárai. A 14. percben Szabótól gólhelyzetben elpattant a labda. Az egerszegiek fölénybe kerültek és a 27. percben egyenlítettek: baloldali szöglet után Mihalecz középre fejelte a labdát, amelyet Kelemen kapásból a hálóba lőtt. 1:1. Ezt követően is jobbára a zöld-fehérek irányították a játékot, de a szünetig komoly helyzetet nem tudtak kialakítani.
    A második félidő első eseményeként Tóth nem sokkal lőtt a jobb sarok mellé. Válaszként kétszer is Csapó próbálkozott távoli lövésekkel, de veszélytelenül. Az 57. percben Gáspár jobb oldali beadását a senkitől sem zavart Kelemen közelről a kapu bal oldalába fejelte. 2:1. A bányászok felhagytak védekező játékukkal s jó ideig változatos, küzdelmes volt a játék. A 66. percben Szabó egyenlíthetett volna, de Bolemányinak végül is bravúros kivetődéssel sikerült megmentenie a már reménytelennek látszó helyzetet. Az ellenakciót viszont a zalai csapat eredményesen fejezte be: Józsi balról benyesett labdáját a szemfüles Bogáti helyezte a kifutó Dombai hálójába. 3:1. Monostori edző két középpályás helyett csatárokat küldött a pályára. Ennek következtében hét-nyolc emberrel is támadtak. Ezáltal a tatabányai védelem fellazult, és így sorra vezethette a ZTE a támadásokat. A legnagyobb Bogáti előtt nyílt, aki azonban az eléje vetődött Dombaiba rúgta a labdát. A hajrában Visz- szaesett a Bányász. A 87. percben Molnár lefutotta a tatabányai védőket és beadását Rácz 3 lépésről értékesítette. 4:1
    A tartalekcsapatok mérkőzésén 1:1 arányú döntetlen eredmény született.
    Zalaegerszegen, egy jól induló mérkőzésen tehát a Tatabánya súlyos vereséget szenvedett egy lendületesebben, higgadtabban és főképp a gólhelyzeteket jobban kihasználó csapattól. Adott esetben ez a „súlyos” még súlyosabb lehetett volna, ha a kiesési zónában lévő riválisok pontokat szereznek. Ám á Pécs, a Haladás és a Békéscsaba egyaránt vereséget szenvedett s így a helyzet az NB I-es tabella végén lényegesen nem változott. (A TBSC-nek csak a gólkülönbsége lett rosszabb.) Ez azt jelzi, hogy a bajnokság során kialakult erőviszonyok nagyjából a valós helyzetet tükrözik — s valószínűleg így lesz ez a hátralevő fordulókban is.
    Ez egyben azt is mutatja, hogy a kiesés ellen küzdő együttesek egyre idegesebbek, nincs lelkierejük és önbizalmuk ahhoz, hogy a kedvező szituációkat kihasználják. így történt Zalaegerszegen is, ahol kezdetben úgy látszott, hogy a TBSC folytatja eddigi' hagyományait és Ismét sikerrel szerepel a zalai fővárosban. Ám a már biztos pozícióban lévő ZTE-t nem törte le az öngól, fokozatosan erősített és még az első félidőben behozta az egy gól hátrányt. Szünet után az egerszegi csatársor jóval veszélyesebb volt, mint a vendégeké (s ezen a TBSC-nél a cserék sem segítettek), így végül három góllal biztos győzelmet aratott.
    A TBSC-nél nehéz lenne valakit dicsérgetni: akik a mérkőzés egyes szakaszaiban — főképp az első félidőben — még jól hajtottak, szünet után szintén elmaradtak a hazaiak lendületétől. Egyedül Knapik harcolt végig keményen s viszonylag ő hibázott a legkevesebbet. A „sűrített” hajrában ennél jobb teljesítményekre lesz szükség, mert a veszély még mindig fennáll.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1975-05-18