magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 3 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2021.10.04, 18:13
    Csúcsbevételt kaszírozott szombaton este a Fe­rencváros az Újpesti Dózsa elleni mérkőzésen. A 23 897 fizető néző 1 419 610 forinttal gazdagította a klub pénz­tárcáját. Az Üllői úton ed­dig soha nem volt ekkora bevétel.

    Népsport, 1988. szeptember 05.
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:29 (szerk.: 2017.11.05, 20:04)
    Az előzetes papírforma azt ígérte, hogy a zöld-fehér hengeralaposan megsanyargatja majd a három mérkőzés után még pont nélküli Ú. Dózsát. Úgy is kezdett a hazai gárda, hogy gyorsan ráijesszen riválisára. Hamar kiderült, hogy a Kozma - Herédi - Kovács trió azonban legény a talpán, ügyesen teremtettek rendet kapujuk előtt, sőt egy gyors ellenakció után (16. p.) Kénoszt fejese kevéssel csúszott el a bal kapufa mellett. Három perc elteltével ugyanő egy remek szóló végén ismét mellégurított - ugyanazt a helyet ,,találta meg,, a bal kapufa mellett, mint korábban. Később tisztelettudóan a kapuja elé húzódott a vendégcsapat, amely ennek ellenére sem keltett csalódást, hiszen egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. A ferencvárosiak ugyan sok ötlettel próbálkoztak, ám a 16-osnál elfogyott a tudomány, hiába indítgatott rendre jól Bánki, és hiába cselezett látványosan Fischer. Kettejük mellé sem a középpályán, sem a támadósorban nem nőtt fel méltó társ, így azután egyenlő erők csatáját követően jött a szünet. Annak percei alatt Hargitai Károly, a Ferencváros ügyvezető elnöke ünnepélyesen búcsúztatta a szöuli olimpiára utazó zöld-fehér sportolókat, akik nevében Komáromi Tibor birkózó világ- és Európa-bajnok mondott köszönetet azért, hogy az Üllői úti klubvezetés mindenben támogatta előkészületeiket, és eredményes szereplést ígért.

    A labdarugó mérkőzés folytatásában Schróth, és Szabó dolgoztatta meg Józsát, és ez is jelezte: nem fél a vendégcsapat. Úgy tűnt, az újpestiek arra törekszenek, hogy kiharcolják legalább a 11-es rúgások lehetőségét. Ezt a próbálkozásukat a ferencvárosi szakvezetés azzal húzta keresztbe, hogy jókor és jól cserélt. A frissítés után nem sokkal egy mintaszerű Dzurják – Keller akció végén a balhátvéd látványos, nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba, rá három percre pedig Keller a gól előkészítésben is jeleskedett: beadását Fischer fejelte a hálóba. Ezzel eldőlt a 3 pont sorsa, a ráadást Dzurják - ismét Keller indított mintaszerűen - szemfüles gólja jelentette. A lefújás előtt másfél perccel Vargát ellökték saját ötösén, tumultuózus jelenet alakult ki, Dzurják is lökdösődött, a vége az lett, hogy Dzurják és Varga előbb mehetett zuhanyozni, mintsem elhangzott a hármas sípszó.

    Az akaratos újpestiek több mint egyórás teljesítménye előtt ,,le a kalappal,,, ám amikor Herédi és Kozma elfáradt, az emlegetett ferencvárosi henger kifogástalanul működött.

    mti