magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Veszprémi SE 0 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.05.18, 22:57 (szerk.: 2021.09.18, 22:55)
    Kilencven perc csalódás
    Békéscsabai Előre Spartacus - Veszprém SE 0-1 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 6 ezer néző
    Vezette: Vágner László (Plasek Gábor, Szilágyi Sándor)
    Békéscsaba: Gulyás István - Major Sándor (Pásztor József 46. p.), Ottlakán Mihály, Szenti Zoltán, Fabulya György - Takó Ferenc, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László (Kanál Zoltán 76. p.) - Kemenes Zoltán, Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
    Veszprém: Kakas László - Mónos Tamás, Csík Ferenc, Gersics József, Szécsi János - Csomai József, Bognár Péter, Kelemen Miklós - Rugovics Vendel, Gáspár Zoltán, Udvardi Zoltán (Süle János 20. p. ; Horváth I László 80. p.) Edző: Glázer Róbert
    Gól: Rugovics 19. p.
    Sárga lap: Major S. 29. p. ; Kakas 63. p. ; Fabulya 83. p.
    Szögletarány: 12:2 (4:0)

    Nyitányként Major S. riogatta Kakast, ám 10 méterről gyatrán fölé lőtt.
    A 9. percben Ottlakán elegánsan sarkallva akarta elorozni a labdát a ráfutó Rugovics elől - kevés sikerrel -, a veszprémi csatár azonban kecsegtető helyzetben az elfekvő Gulyást találta el.
    A 15. percben Fabulya és Udvardi együtt futott a jobb oldali vonal mentén. A békéscsabai védő elhalászta a csatár elől a labdát, majd Udvardi a földön maradt, s egy perc múlva a mentő szállította el. (Az első vizsgálatok térdszalagszakadást állapítottak meg, amely egy rossz mozdulat eredménye volt.)
    A 19. percben váratlanul megszerezte a vezetést a veszprémi csapat. Major S. és Rugovics rajtolt Mónos hosszan előrevágott labdájára, a veszprémi csatár bizonyult gyorsabbnak. Gulyás is kifutott az ötös elé, ezt Rugovics észrevette, s a 16-os bal sarkáról lágyan a csabai kapuba ívelt, 1-0.
    A 29. percben Major S. két kézzel rántotta le a kiugró Bognárt, jogosan villant a sárga lap. Nem sokkal később a sértett célozta meg a bal alsó sarkot, de a labda Gulyásé lett.
    A túloldalon Miklya 22 méteres lövését húzta le a bal felső sarok elől Kakas.
    A szünet után a 48. percben Pásztor 40 méteres hosszú labdáját Fabulya kapu mögé csavarta.
    A túloldalon Bognár fejelt a jobb kapufa töve mellé.
    Az 58. percben Csató 24 méteres lövését hárította Kakas, öt perccel később Csató estében lőtt, de a védők mentettek.
    Aztán Kakas kapott sárga lapot, miután a kiugró Fabulya elől a 16-os előtt kézzel hárított.
    Miklya előtt adódott két lehetőség, de fejesét, majd 17 méteres lövését fogta a veszprémi kapus. Takó hasonlóképpen járt, míg Kanál mellélőtt.
    A 83. percben Fabulya lerántotta Rugovicsot, s harmadszor is előkerült a sárga lap.
    A csereként beállt Kanál éles szögből balról megcélozta a vendégek kapuját, de Kakas szögletre tolta a labdát.
    A lefújás előtt a gólszerző Rugovics fejelt mellé. kép
    Takó (sötét mezben) próbál elhúzni a szélen, ám a békéscsabai rohamokat rendre visszaverte a veszprémi védelem. (Fotó: Gál Edit)

    A mérkőzés előtt a helyi szurkolók arról beszélgettek, hogy a Veszprém ellen a három pont begyűjtése kötelező a hazaiak számára.
    A veszprémi bennfentesek viszont arról folytattak diskurzust, hogy egy esetleges vereség esetén Glázer Róbert edző napokon belül lemond. Érthető, hiszen a vendégek az ötödik bajnokira vonultak ki, s még egyszer sem találtak be az ellenfél hálójába.
    Most viszont hamar megtört a jég, ami azt jelenti, hogy az ötödik mérkőzés 379. percében eredményesek tudtak lenni Rugovics révén, a viharsarkiak balszerencséjére, akik ezen a szombat délutánon görcsös akarással, de kevés elképzeléssel futkároztak a pályán.
    A váratlanul megszületett, de szépségdíjas veszprémi gól még jobban sokkolta a lila-fehéreket, s hiába nem engedték át a dunántúli legénység tagjait saját térfelükre csak hébe-hóba, továbbra sem tudtak mit kezdeni a labdával. Ebben nagy szerepe volt Kakasnak, és a védelem tengelyében álló Csíknak.
    A gyenge produkciót nyújtó békéscsabai csapatot a szurkolók már a lefújás előtt „kikezdték”, mások pedig idő előtt elhagyták a Kórház utcai stadiont.
    Jó: Kakas, Csík, Szécsi, Bognár, Rugovics. A békéscsabai csapatból senki sem nyújtott átlagon felüli teljesítményt.

    Nyilatkozatok
    Glázer Róbert: — Ha a csapat még bátrabban játszik, sokkal meggyőzőbb lett volna győzelmünk. Bíztam a pontszerzésben, mert láttam, hogy a játékosok elfogadják, hogy csak a labdarúgásra koncentráljanak.
    Vígh Tibor: — Gyengén játszottunk, a lelkesebb Veszprém megérdemelten győzött.
    (Jávor Péter)

    9. Békéscsaba 5 2 - 3 4-7 6
    ...
    13. Veszprém 5 1 2 2 1-4 5

    Békés Megyei Népújság, 1989. szeptember 11.; futball 1989-1992