magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Debreceni Vasutas SC 1 : 1 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.05.25, 21:45 (szerk.: 2021.09.21, 12:12)
    Két hónapja győzelem nélkül
    Békéscsabai Előre Spartacus - Bebreceni VSC 1-1 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 3000 néző
    Vezette: Hartmann Lajos (Varga László, Aczél Tibor)
    Békéscsaba: Gulyás István - Szenti Zoltán, Ottlakán Mihály, Csató Sándor (Miklya Zoltán 83. p.), Fabulya György - Mracskó Mihály, Pásztor József, Csanálosi Miklós, Kanál Zoltán (Belvon Attila 46. p.) - Zsinka János, Major Sándor Edző: Vígh Tibor
    Debrecen: Horváth Béla - Balogh József, Nagy Lajos, Sándor Csaba, Szűcs Sándor - Moldván Miklós, Adorján Árpád, Csiszár Imre (Plókai Attila 87. p.), Vancsa Miklós - Rostás Sándor (Dan László 81. p.), Márton István Edző: Temesvári Miklós
    Gól: Márton 26. p. ; Zsinka 50. p.
    Sárga lap: Szenti 34. p. ; Belvon 46. p.
    Szögletarány: 12:4 (4:1)

    Az első percekben már enyhe mezőfölényt harcolt ki a Békéscsaba, de csak a 10. percben alakult ki az első nagyobb helyzet, amikor Zsinka az elfekvő kapusba lőtt.
    Aztán Csató elől Horváth kapus és Sándor együttes erővel tisztázott.
    Két perccel később a vendégek védője váratlanul lövésre szánta el magát, 30 méterre a békéscsabai kaputól, de Gulyás a helyén volt.
    Hasonlóképpen járt Mracskó, amikor ugyancsak távolról megcélozta a bal alsó sarkot.
    A 26. percben váratlanul megszerezték a vezetést a vendégek. Rostás ívelt be jobbról egy szögletet, a labda elsuhant Adorján feje fölött, a túloldalon Moldván azonnal visszalőtte a kapu előterébe, s az egyedül hagyott Márton öt méterről, elegánsan a jobb alsó sarokba fejelt, 0-1.
    A folytatásban Pásztor hét méterről úgy fejelt a kapura, hogy a labda először a földre pattant, majd a hátráló Horváth a kapufára tenyerelte a labdát.
    A 34. percben Szentinek dukált a sárga lap, miután a békéscsabai térfél közepén kiugró Mártont hátulról elgáncsolta. A csaknem 40 méteres szabadrúgást Rostás óriási önbizalommal és erővel lőtte a jobb alsó sarok felé, ám Gulyás vetődve hárított.
    Szünet után Csanálosi melegítette be Horváthot, majd Belvon kapott sárga lapot Moldván felvágásáért.
    Az 50. percben egyenlítettek a hazaiak, amikor Pásztor labdájával Mracskó az alapvonalig cselezte magát, majd jobbról beadott, s az egyedül hagyott Zsinka az ötös sarkáról a jobb felső sarokba fejelt, 1-1.
    Kevés híján öngólt vétett Szűcs, amikor egy bal oldali beadást a saját kapuja fölé fejelt.
    A 61. percben Mracskó célozta meg a kaput, de Horváth szögletre tenyerelte a labdát. A sarokrúgás után ismét Mracskó került helyzetbe, de fejesét a kapus hárította.
    Ottlakán váratlan, 30 méterről leadott lövését Horváth csak másodjára tudta megkaparintani, majd a 75. percben a kitörő Miklyát a 16-os előtt egy lépéssel fölvágta Nagy. A szabadrúgást Pásztor a felső kapufára csavarta.kép
    Zsinka (9) keze a magasban. Érthető, hiszen az 50. percben fejese révén egyenlített a békéscsabai csapat. (Fotó: Gál Edit)

    Augusztus közepe óta nyeretlen a békéscsabai csapat. A szurkolók és játékosok egyaránt abban bíztak, hogy ezúttal megtörik a jég, annál is inkább, hiszen a Debrecen a Viharsarokban még sohasem nyert, mi több, a mérleg arról tanúskodik, hogy NB I-es tagságuk alatt mindössze egyszer győztek a kórház utcaiak ellen - akkor is hazai pályán.
    Nos, az első 25 perc úgy is tűnt, végre meglesz az áhított győzelem, legalábbis az enyhe mezőnyfölény kiharcolása után, az idő előrehaladtával mindinkább a békéscsabai csapat vette át a játék irányítását. Éppen ezért hatott a meglepetés erejével a debreceni gól. Persze, ez törvényszerű volt, hiszen a lassítani szándékozó hajdúságiak jól használták ki a kontra adta lehetőséget, valamint azt, hogy a mind nagyobb erővel támadó hazaiak védőfala egyre inkább szétnyílt.
    Az újdonsült békéscsabai Zsinkát dicséri, hogy egynapos viharsarki edzés után pontot érő fejessel megmentette a hazaiak „becsületét”. Egyébként a békéscsabaiak győzelmet érdemeltek volna.
    Jó: Gulyás, Pásztor, Zsinka, ill. Horváth, Sándor, Márton.

    Nyilatkozatok
    Vígh Tibor: — Mi már szinte hagyományos módon ajándékozunk egy gólt az ellenfélnek a mérkőzés elején, s ezután a labdarúgás szigorú törvényszerűségei érvényesülnek.
    Temesvári Miklós: — Végre megszereztük első idegenbeli pontunkat. Igaz, bátortalanul és önbizalom nélkül játszottunk. Ez az oka annak, hogy nem sikerült nagyobb bravúrt végrehajtanunk.
    (Jávor Péter)

    10. Debrecen 11 3 4 4 8-10 13
    ...
    13. Békéscsaba 11 2 3 6 6-15 9

    Békés Megyei Népújság, 1989. október 23.; futball 1989-1992