magyarfutball.hu

Debreceni Vasutas SC - Vasas SC 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.07, 19:57
    1990. szeptember 22. szombat (tud)

    Debreceni VSC - Vasas 1:0 (0:0)

    Debrecen, 4000 néző, V: Drigán
    gólszerző: Rostás (78. p. - 11-esből)
    sárga lap: Plókai (30.), Szilágyi (32.), illetve Gubucz (62.)
    piros lap: Csiszár (61.), illetve Szalánszky (85.)
    jók: Nagy, Balogh, Plókai, Toderás, illetve Zentai, Gubucz, Turbék

    DVSC:
    Horváth - Balogh, Nagy, Sándor, Szilágyi - Moldván, Plókai, Vancsa (Csiszár a szünetben), Rostás - Márton (Tulba 73.), Toderás

    Vasas:
    Hámori (Babócsi 63.) - Geress, Zentai, Gubucz - Turbék, Szalánszky, Bücs, Linka - Zvara, Galaschek (Hídvégi 72.), Duró

    Moldván és Rostás távoli lövését védte a Vasas kapusa, majd Bücs két szabadrúgását semlegesítették a hazai védők. A mezőnyben kőkemény csata volt, de a kapuk jóideig egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az utolsó percekben Duró és Zvara előtt nyílt lehetőség, az előbbinél Horváth biztosan védett, az utóbbi pedig mellé gurított.

    A második félidőben, az 53. percben Toderás tisztán kapta a labdát a kapu előterében, de 10 méterről mellé gurított. A 61. perc a nagy események történése volt a pályán. Nagy Lajos végig vezette a labdát, már a Vasas 11-esénél járt, amikor Hámori rávetődött a lábára és elütötte a debreceni középhátvédet. Erre a Vasas-védők és a debreceni játékosok szinte egy emberként egy kupacba tömörültek, volt rugdosás, ütésváltás és szópárbaj. Ennek eredményeként a játékvezető Csiszárt kiállította, majd a tovább vitatkozó Gubucznak pedig sárga lapot adott.

    A 77. percben egy hosszú előreadásra Tulba hajtott, a Vasas 16-osán belül járt, amikor Zentai fellökte. A tizenegyest Rostás a balra mozduló kapus mellett a jobb sarokba gurított (1:0). Néhány perc múlva a jobboldalon elfutó Gubucz a kapufát találta el. A 85. percben Szalánszky utánarúgott Baloghnak, ezért a játékvezető őt is kiállította. Az utolsó percben az először játszó Toderásnak volt még nagy helyzete, minden védőt maga mögött hagyott, a 16-os vonalán belül lőtt, de Babócsit találta el.

    A küzdelmes mérkőzésen megérdemelten nyert a hazai együttes.

    MTI