magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Rába Vasas ETO 2 : 2 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.22, 06:51 (szerk.: 2022.04.23, 14:39)
    Két, korábban egyformán szebb napokat látott együttes randevúzott szombaton kora délután a Megyeri úton. A mérkőzés előtt a tavalyi bajnok Ú. Dózsa a 13. helyen szégyenkezett, és a vendég Rába ETO sem lehetett büszke 10. helyére. Az alaphelyzetből következően mindkét gárdának égető szüksége volt bajnoki pontra, s méginkább pontokra.
    A várakozás ellenére nem estek egymásnak a csapatok, inkább az óvatoskodás, mintsem az elszánt támadni akarás érződött mind az újpestiek, mind a győriek játékában. A kölcsönös tétovaság jegyében egymást érték a rosszabbnál rosszabb átadások, így aztán még helyzetféléket is hosszú időn át alig láthatott a meglehetősen kis létszámú ,,nagyérdemű,,. Átgondolt akcióval teremtett igazi lehetőség egyik kapu előtt sem adódott, a véletlenekből meg nem nagyon akart gól születni. A félidő közepére némileg fölénybe került az ETO, de az ígéretes támadások is rendre elhaltak az Ú. Dózsa kapuja előtt, nemegyszer bosszantó labdakezelési hibák következtében. S ahogyan az lenni szokott: jött a házigazdák vezető gólja. A 36. percben az addig édeskeveset produkáló újpesti közönség kedvenc, a nem éppen szilfid alkatú Bácsi egy pontos indítással - túlsúlyát meghazudtoló módon - valósággal kirobbant a vendég védők között, s bár kisodródott, így is betalált a bal alsó sarokba (1:0).

    A második félidőt lila-fehér ,,rohamok,, vezették be, de még igazából be sem melegedhettek újra a játékosok, amikor egyenlítettek a Rába-partiak. Az Ú. Dózsa-védők álmélkodása közben egy beadás jó 15 m-re a kaputól Virág elé került, s a hátvéd nagy erejű lapos lövéssel egyenlített (1:1). A győri remények éledése azonban nem sokáig tartott: Miovecz - Virágot utánozva - jó 20 m-ről bombázott Huszák mellett a jobb alsó sarokba (2:1). De hát azért érdekes játék a futball, mert egyik pillanatról a másikra változhat a helyzet. Gyakorlatilag meg sem ünnepelhették Miovecz találatát a vendéglátók, amikor már ismét hálójukban táncolt a labda, amelyet Mörtel közelről vágott a léc alá (2:2). Izgalmasabb lett a mérkőzés, igaz, ehhez mindkét oldalon ,,kellettek,, a meg-megingó védelmek is.

    A hajrában már nem esett gól, így végül is igazságos döntetlen született a Megyeri úton. Az első 45 percnyi ,,produktum,, után egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet, igaz, a második félidőbeli küzdelmesebb, lelkesebb játék alapján vereséget sem...

    mti