magyarfutball.hu

Siófoki Bányász SE - Békéscsabai Előre FC 1 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2021.11.19, 12:00 (szerk.: 2021.11.19, 12:09)
    A Békéscsaba ott folytatta, ahol tavasszal abbahagyta
    Siófoki Bányász - Békéscsabai Előre FC 1-2 (0-2)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Siófok, 6000 néző
    V.: Stander (Vad I., Vavika)
    Siófok: Bíró 5 — Bimbó 6 — Keszeg 5, Barna 4 — Tóth 5, Jenei 6, Meksz 5, Kovács 5, Király 5 — Fischer 5, Hausner 4. Edző: Pusztai László
    Békéscsaba: Baji 5 — Usmajev 6 — Szenti 6, Fabulya 4 — Mracskó 6, Árgyelán 6, Vancea 6, Dávid 5, Váczi 5 — Szarvas 7, Kulcsár 7. Edző: Pásztor József
    Csere: Hausner helyett Kirchmayer (6) a 46., Váczi h. Fodor (-) a 65., Király h. Varsányi (-) a 74., Szarvas h. Zahorán (-) a 88. percben.
    Gólszerző: Mracskó a 7., Kulcsár a 40., Fischer a 69. percben.
    Sárga lap: Fabulya (Hausner felvágásáért) a 9., Árgyelán (veszélyes játékért) a 62., Tóth (Fabulya felvágásáért) a 78., Kulcsár (talpalásért) a 79. percben.
    Szögletarány: 14:8 (7:6) a Siófok javára.

    A békéscsabai gárda esetében Pásztor edző nem számolhatott Csatóval, aki e héten érkezik haza, valamint a sérült Kasikkal.
    Már a 7. percben megszerezték a vendégek az előnyt, amikor egy gyors akció végén Szarvas ügyesen fejjel a jobb összekötő helyén feltűnő Mracskó elé játszott, aki 14 méterről, futtából a bal felső sarokba lőtt, 0-1.
    A 24. percben Király bal oldali beadása Keszeg fejére szállt, ám a siófoki védő úgy meglepődött, hogy elfeledkezett a labda irányításáról, így közeli fejese nem jelentett veszélyt Baji kapujára.
    A 40. percben Árgyelán keresztlabdáját Váczi a jobb oldalról középre emelte, ahol Kulcsár előbb mellre vette, majd mielőtt az leesett volna, 11 méterről a bal alsó sarokba rúgta a pettyest, 0-2.
    Szünet után a 48. percben Fischer magasra ugrott a 16-oson belül, így továbbcsúsztatott Király elé, aki 10 méterről, elhamarkodottan a kapu mellé lőtt.
    Az 55. percben egy gyors csabai kontra végén Váczi kapta tiszta helyzetben a labdát, ám a békéscsabaiak csatára 16 méterről a keresztező Bimbót találta telibe.
    Egy perccel később Váczi ismét teljesen tiszta helyzetben a jobb összekötő helyén vezette a labdát, majd 10 méterről célzott, ám a jobb kapufa mellé durrantott.
    Az ellentámadásból Fischer fordult kapura a védők gyűrűjében, lövése azonban elakadt Usmajevben. Keszeg ismételhetett, a labda egy újabb közbelépő lábról az 5-ösön álló Kovács elé került, aki Baji ölébe fejelt.
    A 66. percben Tóth 18 méteres, nagy erejű kapáslövése Árgyelánt találta fejen, a csabai középpályást ápolni kellett.
    A 69. percben Meksz jó labdával ugratta Kirchmayert, aki a bal oldalon megiramodott, majd begurított középre. Itt érkezett Fischer, s előre csúszva, mintegy 6 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát, 1-2.
    A 72. percben Szarvas csaknem a 11-es ponttal egy magasságból balról ívelhetett volna be szabadrúgást. Mindenki erre várt, ő azonban kapura szúrta a labdát, méghozzá olyan jól, hogy Bírónak minden tudására szüksége volt ahhoz, hogy a lövést a léc fölé tornázza.

    A békéscsabaiak nyolc esztendőn át nem tudtak nyerni a Balaton-parti városban. Most viszont, miután már az elején alaposan meglepték a siófokiakat, sejteni lehetett, hogy siker koronázza játékukat.
    Pásztor edző tanítványai gyors kombinációkkal jutottak az ellenfél 16-osának közelébe, s noha az első percekben csak három szögletet tudtak elérni, a szépségdíjas támadások egyike azonban meghozta a sikert. Ettől kezdve magabiztosan gurigázott a vendégegyüttes, miközben türelmét vesztette az önbizalom nélkül futballozó Bányász. A békéscsabaiak technikás középpályásai gyorsak, fürgék és szellemesek voltak, időnként valósággal eldugták a labdát.
    Csak 20 perc után tért magához a Siófok, ám a két előretolt csatár nem sok vizet zavart. Ezzel a hazaiak egyetlen támadó fegyvere csődöt mondott.
    A félidő hajrájában a lila-fehérek újra magukhoz ragadták a kezdeményezést, és még egyszer betaláltak Bíró kapujába. Ezt a gólt a világ számos futball-egyetemén tanítani lehetne - annyira szép volt.
    A második félidőben cserét hajtott végre a Siófok, ami némiképp megmozgatta a csapatot. Ennek ellenére Váczi lábában volt az előny további növelése, ám ez most elmaradt.
    A fokozatosan kialakuló Bányász-fölény „hórukkos” támadásokban testesült meg, de mire feljöttek Baji kapuja elé, elfáradtak a siófokiak. Végül sikerült ugyan szépíteniük, de döntetlenre nem volt semmi esélyük.
    Szombaton este Siófokon nem a meleg, hanem a Békéscsaba fűtött be a Bányásznak — teljesen megérdemelten szerezve a győzelmet.

    Edzői nyilatkozatok
    Pusztai László, a siófokiak edzője:
    — Harminc percet tálcán adtunk az ellenfélnek, amely ekkor sokkal gyorsabb, mozgékonyabb volt. Amikor elkezdtünk játszani - ahogy az elejétől kellett volna -, már képtelenek voltunk feltömi a zárt vendégvédelmet.
    — A második félidőben mégis újítani tudtak.
    — Valóban, ekkor már láttam biztató jeleket a csapatjátékában.
    — Ennek ellenére túl sok volt a céltalan ívelgetés...
    — A kapu elé szálló, rossz helyről beívelt labdákkal próbálkoztunk. Pedig azt kértem a játékosoktól, fussanak le az alapvonalig és onnan próbálkozzanak meg a belsők játékba hozatalával. így hiába támadtuk végig a második félidőt, nem tudtuk kihasználni Fischer fejelőtudását. Ziccereink pedig kimaradtak, a kontratámadásoktól pedig félnünk kellett.
    Pásztor József, a békéscsabaiak edzője:
    — A Siófok többet támadott, mint mi, de nekünk - főleg az első félidőben - sokkal veszélyesebb kontráink voltak.
    — A jelentős előny birtokában számított a győzelemre a fordulás után?
    — 2—0-ás vezetésünknél két nagy lehetőséget szalasztottunk el, s minthogy ilyen a futball, ezt követően a Siófok majdnem megbüntetett bennünket. Szerencsére nagy volt az előnyünk.
    — Kikkel volt elégedett?
    — Mindenekelőtt Kulcsár játszott igazán jól, de Mracskóval, Szentivel és Usmajevvel is elégedett voltam.
    (O.K.)

    4-6. Békéscsaba 1 1 - - 2-1 2
    ...
    11-13. Siófok 1 - - 1 1-2 -

    Békés Megyei Hírlap, 1993. augusztus 16.
    kép
    Munkában a fehér mezes csabai védelem.
    (Gerendássy Tamás felvétele)

    Somogyi Hírlap, 1993. augusztus 16.