magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Békéscsabai Előre FC 1 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.02.07, 13:26 (szerk.: 2021.04.19, 00:10)
    „Együttesünk még mindig az ismert okok miatti stresszhatás alatt áll”
    Zalaegerszegi TE - Békéscsabai Előre FC 1-1 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Zalaegerszeg, 5000 néző
    V.: Nagy L. (Stamler, Juhos)
    Zalaegerszeg: Tóth 5 — Szabó I. 6, Balog 6, Halápi 6 — Kutasi 5, Lendvai 7, Fujsz 5, Kovács Zs. 5, Németh 6 — Szabó II. 5, Preisinger 5. Edző: Madár Gábor
    Békéscsaba: Drljaca 6 — Szenti 6, Usmajev 5, Zahorán 5 — Fodor 6, Csató S. 6, Dávid 5, Major 5, Kovács T. 5 — Kulcsár 5, Szarvas 7. Edző: Pásztor József
    Csere: Fujsz helyett Horváth A. (-), Preisinger h. Sztipánovics (-) mindketten a 72., Kulcsár h. Kiss J. (-) a 79., Szarvas h. Horváth L. (-) a 90. percben.
    Gólszerző: Csató S. a 30., Lendvai a 83. percben.
    Sárga lap: Lendvai (rátartott Csató S. lábára) a 34., Drljaca (időhúzásért) a 75. percben.
    Szögletarány: 5:4 (4:3)

    A korábbi két békéscsabai hiányzó, Mracskó és Váczi mellé sérülés miatt föliratkozott Csató János is. Így a középpályás sorban Dávid és Major kapott bizalmat Pásztor edzőtől, miután Horváth L. a kispadra került.

    A 4. percben Fujsz bal oldali beadásából Preisinger három méterről fejelt a kapu fölé.
    A 10. percben ismét Fujsz jeleskedett, aki a 16-os sarkából centiméterekkel bombázott a kapu mellé.
    10 perccel később az első igazi békéscsabai támadás során Szarvas villámgyorsan futott el a bal oldalon, majd a kimozduló kapus felett a kapufára emelte a labdát.
    A 30. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Fodor futott el a bal oldalon, kicselezte védőjét, majd középre gurított és a felfutó Csató S. mintegy 20 méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1.
    A 33. percben egy bal oldali békéscsabai szabadrúgásból a középre ívelt labdát Kulcsár 4 méterről fejelte kapura, Tóth azonban bravúrral szögletre mentett.

    Szünet után a 49. percben Fujsz távoli lövése Usmajev lábán irányt változtatott, Drljaca azonban nagyszerű reflexszel vetődve védett.
    Az 55. percben Lendvai 35 méterről küldött nagy lövést a csabai kapura, ezt szögletre ütötte a vendégek portása.
    A 72. percben Major az ötös sarkáról fejelt, Tóth magasra kinyúlva hárított.
    A 83. percben Lendvai vezette fel a labdát, 25 méterről váratlanul célzott, a pettyes megpattant és a bal sarokban kötött ki, 1-1.
    A 88. percben Horváth A. a jobb oldalról laposan lőtt a kapu elé, a labda azonban elsuhant a gólvonaltól egy lépésre álló Szabó II. lába előtt.
    Már mindenki az óráját nézte, amikor Szarvas a felezővonal tájékán megszerzett egy labdát, megiramodott, jobbról középre adott, de a teljesen egyedül álló Kiss J. óriási helyzetben a kapu torkából mellé lőtt.

    Meglepő módon az újonc Zalaegerszeg lépett fel támadólag, a már a harmadik percben gólszerzési lehetőséget szalasztott el. Aztán egymást követték a szögletek, gyakran céloztak a házigazdák, igaz ezek jószerivel a kapu mellett vagy fölött zúgtak el. A hazai nyomás alatt a Békéscsaba olykor kétségbeesetten védekezett, kapusa háromszor is lábbal küldte a labdát a lelátó legmagasabb részére.
    Húsz perc után magára talált a lila-fehér gárda, s először Szarvas kapufája borzolta fel a hazai nézők kedélyét. Az első félóra végén egy nagyon szép támadást követően még szebb és látványosabb góllal meg is szerezte a vezetést a Békéscsaba. Sőt, ezután is Tóth kapus bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy ne növekedjék a vendégek előnye.
    A ZTE a szünetig a hátralévő időben is igyekezett támadni — különösebb elképzelés nélkül.
    A második játékrész ugyanúgy kezdődött mint az első. Minden erejét mozgósította a ZTE az egyenlítésre, de a Békéscsaba nagyszerűen védekezett, a körülményes támadásokat alaposan megszűrte, és egymást követték gyors ellentámadásaik. Az egerszegiek szerencséjére a befejezéssel mindig adósak maradtak a csabai támadók.
    A hazaiak váratlan egyenlítő gólja után egy kicsit kapkodni kezdett a Békéscsaba, azonban kontrái változatlanul veszélyesek voltak, s az utolsó másodpercben csak a csereként beállt Kiss Jánoson múlott, hogy nem hagyhatta el győztesen a viharsarki gárda a zalaegerszegi stadiont.

    Edzői nyilatkozatok
    Madár Gábor, a Zalaegerszeg edzője:
    — Nagyon jó mérkőzésen, egy remekül felkészített csapat ellen értékes pontot szereztünk.
    — A mérkőzés előtt is kiegyezett volna az egy ponttal?
    — Feltétlenül! Mindenképpen számítottam arra, hogy ellenfelünk előbb-utóbb túl teszi magát azokon a nehézségeken, amelyek az elmúlt tíz napban érték.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Szinte már a kezünkben volt a győzelem, s természetesen ezzel a három pont is. Sőt, az utolsó pillanatokban újra bebiztosíthattuk volna, azonban ez sajnos nem sikerült.
    — Elégedett volt a csapatával?
    — Azt hiszem, hogy mi még mindig jobb csapat vagyunk annál, mint amennyit az elmúlt hetekben láttak tőlünk. Sajnos, együttesünk még mindig az ismert okok miatti stresszhatás alatt áll.
    — A győzelem esetleg oldott volna ezen a stresszhelyzeten valamit?
    — Biztosan.
    — Az egész kilencven percet, illetve a két csapat teljesítményét hogyan értékelné?
    — Jó mérkőzés volt, mindkét csapat győzelemre játszott. A Zalaegerszeg többet, mi viszont veszélyesebben támadtunk. Ám most a szerencse nem szegődött mellénk. Persze ha nyugodtabb körülmények között játszhattunk volna, most is győztesen hagyhattuk volna el a pályát. Ám sok olyan támadásunk volt, amiben nem szabadott volna hibáznunk.
    (Gondi Béla, Gyurkó Mihály)

    4. Békéscsaba 6 3 2 1 12-9 11
    ...
    10. Zalaegerszeg 6 2 2 2 9-12 8

    Békés Megyei Hírlap, 1994. szeptember 19.
    kép
    Szabó II. elől tisztáz a csabaiak kapusa. (Décsy László felvétele)

    Zalai Hírlap, 1994. szeptember 19. (Arcanum DT)