magyarfutball.hu

Újpesti TE-Novabau - Zalaegerszegi TE 4 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.06.06, 19:56 (szerk.: 2021.02.20, 20:09)
    Rendkívül kedvező a sorsolása az ÚTE-Novabaunak, amely csak a 11. fordulóban utazik vidékre. A képlet egyszerű Újpesten: hatból hat, azaz 18 pont. Garami József csapatát senki nem tudta eddig megszorítani és a lila-fehér hívek joggal bizakodhatnak, hogy a Zalaegerszeg ellen folytatódik a parádés sorozat. Az újonc ötvenszázalékos teljesítménye tiszteletre méltó, de a már-már ,,oroszlánbarlangra,, emlékeztető Megyeri úton minden tudásukra szükségük lesz a pontszerzéshez, ami a forduló meglepetését jelentené.

    1994. szeptember 21. Újpesti TE-Novabau- Zalaegerszegi TE 4-0 (1-0)
    Megyeri út, 12.000 néző V:Vavika

    UTE: Praj-Füzesi,Bérczy,Molnár-Jenei,Kozma,Véber,Túri (Belvon,64p.),Szlezák-Wukovics,Egressy (Szanyó,82p.). Edző: Garami József
    ZTE: Tóth J. - Balogh Z. - Szabó I. Zs. (Kutasi, 74.), Halápi – Horváth J., Lendvai, Kovács Zs. (Horváth A., a szünetben), Fujsz, Németh T. - Preisinger, Szabó II. Zs. Edző: Madár Gábor

    Gólszerző: 1-0 Wukovics (46p.), 2-0 Szabó I. (57p.-öngól), 3-0 Bérczy (82p.), 4-0 Belvon (88p.).

    sárga lap: Szabó I. Zs. (72.)

    A Megyeri úti összecsapás előtt az volt a kérdés, folytatja-e győzelmi sorozatát az Újpest. A nagyszerű rajtot vett liláknak erre minden esélyük megvolt az újonc Zalaegerszeg ellen.

    Már a 3. percben vezethetett volna az ÚTE. A lesre játszó védők között Kozma ívelt a baloldalon Szlezákhoz, akinek 14 méteres lövése a kapufát találta el. Válaszul a 17. percben Fujsz 30 méterről alig lőtt mellé.
    Mérsékelt iramban, újpesti mezőnyfölénnyel telt a játék, egészen a hajráig. Ekkor futószalagon jöttek a hazai helyzetek. A 35. percben Kozma sokadszorra próbálkozott távoli lövéssel, a védőkről levágódó labda becsapta Tóth kapust, és csak centiméterekkel kerülte el a jobb kapufát. Két perc múlva Wukovics a baloldalon egy csellel tisztára játszotta magát, majd nagyszerű keresztlabdát tálalt Jenei elé, aki a jobb oldalról, az ötös sarkáról hatalmas helyzetben mellé lőtt. A félidő lefújása előtt a kihagyott helyzetek ellenére megszerezte a vezetést az Újpest. Már jó ideje a zalaegerszegi kapu előterében pattogott a labda, amikor Kozma a jobb oldalról beívelt, és Turi csúsztatta kapura a labdát. Tóth kapus vetődve a kapufára mentette a fejest, a labda végiggurult a gólvonalon, így Wukovicsnak nem volt nehéz a hálóba találnia (1-0).

    Újpesti helyzettel indult a második félidő is. Wukovics-Véber-Turi-Egressy volt a labda útja és az akció végén utóbbi lőtt kecsegtető helyzetben fölé. Aztán az 58. percben jött a második újpesti, illetve az első zalai találat. Jenei ívelt remekül jobbról az ötös sarkán álló Egressyhez, mielőtt azonban az ÚTE-csatár fejelhetett volna, a menteni akaró Szabó I. Zs. megelőzte, és fejéről a hálóba vágódott a labda (2-0). Öt perc múlva szépíthetett volna a ZTE, de Fujsz előreívelését Németh kevéssel mellé lőtte. A 71. percben Wukovics már csak a kapussal állt szemben, ám a kivetődő Tóthot találta el, a lepattanó labdát pedig Egressy lőtte ismét fölé. Ekkor már ,,játszott,, az ÚTE és a 83. percben szép góllal növelte előnyét. Bérczy indította a jobb oldalon Belvont, aki visszagurított a felfutó védő elé, és Bérczy 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0). A lefújás előtt még a csereként beállt Belvon tette fel a koronát csapata második félidei jó játékára. A 88. percben 14 méterről bombázott Tóth kapujába (4-0).

    Immár nyugodtan nevezhető fantasztikusnak az Újpest menetelése, hiszen Garami József csapata eddig mind a hét mérkőzését megnyerte, méghozzá nem is akárhogyan. A lilákat eddig senki sem tudta megszorítani, gólkülönbségük pedig káprázatos. Az újonc Zalaegerszeg erejéből mindössze 45 percnyi ellenállásra futotta a Megyeri úton.