magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - ETO FC Győr 3 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.02.06, 13:28 (szerk.: 2021.04.24, 23:36)
    Az ETO rúgta a kapufákat, a Békéscsaba a gólokat
    Békéscsabai Előre FC - ETO FC Győr 3-1 (2-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 10 ezer néző
    V.: Vad (Juhos, dr. Bozóky)
    Békéscsaba: Baji 5 — Zahorán 6, Usmajev 6 — Szenti 6 — Fodor 6, Csató S. 6 — Csató J. 5, Kovács 5 — Váczi 7, Kulcsár 5, Szarvas 6. Edző: Pásztor József
    ETO FC: Disztl P. 5 — Lázár 6—2=4 — Radics 4, Jagodics 5, Kuttor 6, Kövecses 4 — Bordás 4, Korsós 5, Miriuta 6, Herczeg 6 — Hámori 6. Edző: Verebes József
    Csere: Jagodics helyett Árgyelán (5) a 36., Bordás h. Tóth M. (4) a 46., Kulcsár h. Kiss J. (-) a 65., Szarvas h. Major (-) a 76. percben.
    Gólszerző: Szarvas a 19., Csató S. a 24., Hámori az 58., Zahorán a 84. percben.
    Sárga lap: Kövecses (sípszó után eldobta a labdát) a 17., Kuttor (Szarvas felrúgásáért) a 30., Kovács (sípszó után elrúgta a labdát) az 55., Tóth M. (Fodor visszahúzásáért) a 61., Usmajev (Radics buktatásáért) a 67. percben.
    Kiállítva: Lázár a 75. percben.
    Szögletarány: 8:5 (5:0)

    Az ötödik percben Szenti bal oldali óriási partdobása az ötösön álló Kulcsár előtt landolt, aki közelről a vetődő Disztlbe rúgta a labdát.
    Öt perc múlva balról Miriuta szabadrúgást emelt be, Kuttor futott a kapu elé, a labda érintés nélkül a hálóba kötött ki, de les miatt Vad játékvezető érvénytelenítette a gólt.
    A túloldalon Herczeg a balösszekötő helyéről, 12 méterről célzott, de Baji vetődve hárított.
    A 19. percben Váczi az alapvonalig cselezte le magát, majd a kivetődő Disztlt is megkerülte, miután mindenki rárontott, elegánsan begurított középre, ahol Szarvas három lépésről, senkitől sem zavartatva a kapu közepébe kanalazta a labdát, 1-0.
    Öt perccel később szinte lemásolták a békéscsabaiak a korábbi jelenetet. Fodor iramodott meg a jobb oldalon, Váczi elé pöckölt, aki az alapvonalig futott. Ott Lázár és Kövecses között jól gurított be laposan. Ezúttal Csató S. állt közel a gólvonalhoz, s miután őt sem támadták, néhány lépésről az üres kapu közepébe tette a labdát belsővel, 2-0.

    A 32. percben Csató J. a felezőkörben jól látta meg, hogy a bal oldalon Kovács teljesen egyedül beindul. Elé emelt, majd Kovács sem habozott, ám nagy lövése a bal kapufa töve mellett szállt el.
    Három perccel később Szarvas visszagurítását Csató S. vágta fölé.
    A 43. percben Korsós bal oldali beadásszerű, lapos lövését fogta meg Baji.

    Szünet után a 47. percben az első győri szögletet hajtották végre jobbról, amelynek végén Kuttor alig csúsztatott mellé, miközben Baji rosszul futott ki.
    Két perc múlva Herczeg a jobbösszekötőből váratlanul megcélozta a bal alsó sarkot, de ez könnyű kapuszsákmánynak bizonyult.
    Az 57. percben Hámori pörgetett a hálóba, de már sípszó után, ugyanis lesről talált a kapuba.
    Az 58. percben Lázár a kezdőkörből jól ugratta ki Miriutát, aki még a 16-os előterében Hámorival kényszerítőzött, majd miután a védők nem mozdultak ki rájuk, néhány lépés után Hámori a 11-es pont közeléből laposan a kapu közepébe gurított, 2-1.
    Szarvas a jobbösszekötő helyén megiramodott, majd Korsóstól szorongatva az oldalhálóba lőtt.
    A 67. percben Szarvas Váczit ugratta ki, aki kicselezte Disztlt, erősen kisodródott jobbra, ettől függetlenül berúghatta volna a kapuba a labdát, ám Kövecses mellől önzetlenül középre játszott, Szarvas viszont hat méterről, óriási erővel a bal kapufa mellé lőtt.
    A 75. percben Váczi ugrott ki a győri térfél közepén, Lázár hátulról nagyon csúnyán összeakasztotta a lábát, amiért jogosan járt a győri védőnek a piros lap.
    A 80. percben Szenti két támadóval szemben állt, Herczeg Árgyelán elé gurított, Baji messzire kifutott elé és leszedte az egykori békéscsabai játékos lábáról a labdát.
    A 84. percben Csató S. labdájával Zahorán viharzott el a jobbszélen, Kövecses két lépés távolságról kísérte. Zahorán bekanyarodott, majd a kivetődő Disztl alatt 11 méterről a jobb alsó sarokba gurított, 3-1.
    A 85. percben Radics beadásából Árgyelán óriási helyzetben, estében, kapásból, 8 méterről a jobb kapufára bombázott.
    A 88. percben a balösszekötő helyén kitörő Kisst a 16-oson belül Radics lerántotta, ám a sípszó elmaradt.
    Egy perccel a mérkőzés lefújása előtt Herczeg a balösszekötő helyéről a felső kapufára emelt.kép
    A mérkőzés főhőse, Váczi (balra) húz kapura, Disztl kétségbeesetten fut vissza. Váczi két gólpasszal járult hozzá a békéscsabai sikerhez.kép
    Zahorán Zoltán (balra) Kövecses kíséretében elhúzott a jobb szélen, bekanyarodott, majd laposan kilőtte Disztl alatta győri kaput, ezzel lett 3-1. Zahorán ezen a mérkőzésen is bátran játszott, sokszor felfutott, s veszélyeztette az ellenfél kapuját (Fotók: Kovács Erzsébet)

    A tékozló fiú, Váczi Zoltán újbóli csatasorba állításától várható volt, hogy gólratörőbben lép fel a Békéscsaba, mint az elmúlt fordulókban.
    Ez a mérkőzés elején nyilvánvalóvá is vált, jobbára a győriek kapuja előtt pattogott a labda. A három támadóval játszó Békéscsaba hatásosan mozgatta állandó jelleggel a győri kapuvédőt.
    Verebes mintha ezt előre megérezte volna, elsősorban csapata védelmét erősítette meg. Ebből kísérleteztek kontrákkal, de ezek most nem voltak olyan veszélyesek. Eközben a Békéscsaba egyre jobban darált, az életveszélyes csatársor hatékony támadásban részesült Fodor és a Csató testvérek révén. Ennek eredménye volt, hogy alig húszpercnyi játék után védőjétől mindig jó ütemben elszakadó Váczi egy villanás alatt helyzetet teremtett, Szarvasnak már csak az íre kellett feltennie a pontot. Öt perccel később szinte lemásolták a korábbi jelenetet, Váczié volt a gólpassz, de most Csató S. volt az ítéletvégrehajtó.
    Verebes a szünet után új taktikával küldte pályára csapatát. A védővonalat meglehetősen messzire kitolta Disztl kapujától, így nem véletlen, hogy a legtöbb csabai támadás a lestaktikán akadt fönn. Eközben fáradni látszott a lila-fehérek támadósora, mégis váratlanul szépített az ETO FC. Góljuk után feltámadtak, és a mezőnyben egyenrangú ellenfelekké váltak a vendégek. Váczi még utolsó fellángolásaként megiramodott a kapu felé, ám Lázár alaposan helybenhagyta, aminek eredménye: 10 emberre fogyatkozott a vendégcsapat.
    Ez sem zavarta őket, továbbra is nagy lendülettel törtek Baji kapujára, s ettől kezdve inkább a Békéscsaba kontrázott. A finisben be is vált ez, ugyanis egy kéthúzásos támadás révén növelték az előnyt Zahorán jóvoltából.
    Igaz, a győriek ezután kétszer is a kapufát találták telibe, ám a játék összképe alapján a gyorsabban és korszerűbben játszó Békéscsaba rászolgált a győzelemre.

    Edzői nyilatkozatok
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Izgalmas mérkőzés volt, mindkét oldalon rengeteg helyzettel. Ezért, vélhetően, a közönség is jól szórakozott.
    — A második játékrészben nagyon szorongatott a Győr...
    — Tény, hogy voltak a mérkőzésnek olyan időszakai, amikor egyenlíthetett volna az ETO. Rúgtak két óriási kapufát is a vendégek, mindkettőt megúsztuk... Mi viszont rúgtunk három gólt, s így miénk lett a három pont.
    — A másodikfélidőben kapkodva védekezett a Békéscsaba.
    — Sajnos 2-0 után nem akart a csapat védekezni, minden játékosunk gólt akart rúgni, és csak a támadással törődött.
    — A csapat nehezen vette tudomásul, hogy a fordulás után lestaktikát alkalmaz a Győr.
    — Mint ahogy mondtam, mindenki csak előrefelé játszott. Senki sem akart védekezni, Kulcsár és Szarvas sem jött hátra.
    — Lázár kiállítását követően középpályást hoztál csereként a pályára csatár helyett. Miért?
    — Igen, mert nagyon szabadon játszott Tóth, másrészt Szarvas nem akart hátrajönni. így féltem, hogy kiegyenlít az ellenfél, márpedig, ha kiegyenlítettek volna, bármi lehetett volna a végeredmény. S figyelmetlenségeinkből már jó néhány pontot elhullajtottunk, így a ZTE a Debrecen ellen és Újpesten is.
    Verebes József, a Győr edzője:
    — Nehéz körülmények között készültünk erre a mérkőzésre. A szokottnál is kevesebb eséllyel léptünk a pályára. Ettől függetlenül sikerült háromesélyessé tenni a 90 percet.
    — Az elsőjátékrészben ez nem látszott a győri csapaton...
    — Tény, hogy az első félidő a Békéscsabáé volt, de a fordulás után mi játszottunk magasabb színvonalon. S ha a jövőben ilyen teljesítményt nyújtunk, akkor sikeresebbek leszünk.
    — Harcos, iramos mérkőzést láttunk. Ilyenre számított?
    — Igen. Bár úgy érzem, egy félidőnyi előnyt adtunk a Békéscsabának, s két hibánkat követően már az eredmény után futottunk. E cserék beállításával viszont fantasztikus teljesítményt produkált csapatunk. Meg kellett volna fordítanunk a mérkőzést.
    — Ha a kezdettől alkalmazzák a szünet utáni lestaktikát és nyíltan támadnak, valóban lett volna keresnivalójuk.
    — Tudtuk, hogy a Békéscsabának gyors emberei vannak, a mieink viszont hiányoztak ezen a mérkőzésen, ezért nem mertünk harcosabban kezdeni. A szünet után viszont futottunk az eredmény után, de ez sajnos gólokkal nem párosult.
    — Volt két nagy kapufájuk, és kétszer lesről találtak a hálóba.
    — Ez utóbbi Vad játékvezető rossz ténykedése miatt nem lehetett gól. Gyakran tévedett kárunkra. A kiállítás sem lett volna jogos, mert semmivel sem volt súlyosabb, mint amikor Usmajev buktatta a kitörő Árgyelánt.

    4. Békéscsaba 10 5 4 1 21-15 19
    ...
    10. ETO FC Győr 10 3 2 5 11-13 11

    Békés Megyei Hírlap, 1994. október 17.