magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Békéscsabai Előre FC 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.02.03, 22:26 (szerk.: 2021.04.25, 00:13)
    Elmaradtak a hatékony kontrák
    Kispest-Honvéd FC - Békéscsabai Előre FC 2-1 (1-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Kispest, Bozsik-stadion, 5000 néző
    V.: Molnár L. (Hanacsek, Hamar)
    Kispest-Honvéd: Brockhauser 0 — Bánfi 6 — Plókai 5, Mátyus 5 — Milinkovics 6, Forrai 5, Pisont 6, Duró 6, Csehi 5 — Puhalak 4, Kovács K. 5. Edző: Dimitrije Davidovics Békéscsaba: Baji 6 — Csató J. 5 — Szenti 5, Zahorán 6 — Mracskó 5, Fodor 5, Csató S. 6, Szarvas 5, Kovács T. 5 — Váczi 5, Kulcsár 6. Edző: Pásztor József
    Csere: Puhalak helyett Hamar (6) a szünetben, Váczi h. Major (-) a 75., Mracskó h. Kasik (-) a 80. percben.
    Gólszerző: Kulcsár a 17., Milinkovics a 29., Hamar a 73. percben.
    Sárga lap: Csehi (reklamálásért) a 16., Váczi (reklamálásért) a 45., Csató S. (Pisont akasztásáért) az 55., Hamar (gólörömében elhagyta a pályát) a 73., Szarvas (a kitörő Milinkovics buktatásáért) a 75., Kovács T. (Milinkovics lábát elhúzta) a 81., Zahorán (Hamar visszarántásáért) a 86. percben.
    Szögletarány: 9:7 (5:2).

    A békéscsabai csapatból csak Usmajev hiányzott három sárga lapja miatt, a házigazdák közül azonban sérülés miatt Illés és Hahn nem léphetett pályára.

    A második percben Szarvas jobb oldali szögletét Brockhauser kiöklözte Szenti elé, akinek lövése egy védőről Kovács T. elé pattant. A békéscsabaiak középpályása kapásból, 25 méterről a bal kapufa mellé lőtt.
    A 9. percben Pisont Kovács K.-hoz továbbított, aki a 16-oson belülről visszagurított Pisont elé, a kispesti játékos 18 méterről mellédurrantott.
    A 17. percben Szenti szabadrúgást hajtott végre még a csabai térfélről: legurította a labdát oldalra Csató S.-nak, aki húsz métert előrelopakodott, majd a jobb oldalvonalon felfutó Mracskó elé játszott. A békéscsabai védő Milinkovics mellől beívelt, Kulcsár pedig hét méterre a kaputól kitűnően felugrott és Bánfi mellől a kapu bal felső sarkába fejelt a megdermedt Brockhauser mellett, 0-1.
    A 27. percben Plókai 28 méteres szabadrúgása szállt fölé.
    A 29. percben a kispestiek a harmadik szögletüket hajthatták végre. A labdát Puhalak puhán beívelte, Baji röviden öklözte ki, éppen a 16-osra berobbanó Milinkovics elé, aki kapásból, jobb lábbal, nagy erővel meglőtte. A pettyes Szarvason megpattant, úgy vágódott a kapu bal oldalába, a gólvonalon álló Fodor sem tudta kifejelni a pettyest, 1-1.
    A 32. percben Duró jobb oldali szögletből átívelt a túloldalra, Baji újra röviden öklözte ki a labdát, Puhalak viszont 13 méterről a bal kapufa mellé lőtt.
    Négy perccel kérőbb Szarvas egy védőt már kicselezett, miközben tovább robogott a kispesti kapu felé, már csak Bánfin kellett volna túljutnia, de az egykori csabai az utolsó pillanatban elpöccintette előle a labdát.
    A túloldalon Plókai a balösszekötő helyéről mellélőtt.
    A 41. percben Duró szabadrúgásából Csehi fejelt fölé.
    A 44. percben a kispesti 16-oson pattogott a labda, Kovács T. elé került, aki egy csel után lőtt, de a laposan, erőtlenül guruló labdát Brockhauser felkapta.
    A lefújás előtt még Fodor lőtt a kapu fölé.

    Szünet után nyitányként Milinkovics labdájával Kovács K. lépett ki, ám 14 méterről mellélőtt.
    A 49. percben Milinkovics labdájával Kovács K. iramodott meg, de Baji a 16-oson kívülre kifutva, lábbal tisztázott előle.
    Egy perccel később Hamar bal oldali beadását Milinkovics fejelte fölé. Ugyanígy járt Duró, aki 22 méterről célozta meg a kaput.
    Az 59. percben Pisont lopakodott fel, majd 25 méterről mellédurrantott.
    A 72. percben Kovács T. 26 méterről fölévágta a labdát.
    A 73. percben Milinkovics a csabai térfél közepén jól ugratta ki Kovács K.-t, aki futtában 15 méterről a bal kapufa tövét találta telibe. A labda onnan a tisztán álló Hamar elé pattant, aki 13 méterről a kapu bal oldalába pattintotta, 2-1.
    A 89. percben egy szöglet végén Kovács T. 18 méteres, bal alsó sarkos lövését fogta a kispesti kapus.
    A 90. percben Zahorán jó beadása a védőkről Fodor elé került, aki viszont 13 méterről mellé lőtt.
    A túloldalon Duró szabadrúgását Kovács K. még megcsúsztatta, de a labda ugyancsak mellészállt.

    Pedig jól kezdődött a mérkőzés békéscsabai szemüveggel nézve: a vendégek bátran nekilódultak, támadtak, szögleteket harcoltak ki.
    Ekkor a kispestiek még megilletődötten játszottak. Negyedóra után azonban fokozatosan átvették a játék irányítását, s egyre jobban beszorult a Békéscsaba.
    Ettől függetlenül egy korszerű és szép jobb oldali támadás végén ragyogó góllal megszerezték a vezetést. S ezzel el is lőtték puskaporukat. Az elöl lévők mintha megijedtek volna a lehetőségtől, alig találkoztak a labdával, s ha mégis, gyorsan szabadulni igyekeztek tőle. A védelem pedig „el a kaputól” jelszóval csak azzal foglalatoskodott, hogy mihamarabb kibikázzák a labdát Baji kapujának előteréből. Hiába igyekeztek a középpályások szervezni, ott is sokszor eladták a labdákat. Így várható volt, hogy törvényszerűen jön a gól.
    A fordulás után tíz percig nagyon nyomott a Kispest, de aztán az ő támadó kedvük is lelohadt. De csak átmenetileg. Mert azért a játék irányítását továbbra sem engedték ki a kezükből. Egészen a gólig beszorították a vendégeket.
    Kettő-egy után viszont felébredt a Békéscsaba, csakhogy igazán nem tudott ritmust váltani, a hazai védelem könnyen megszűrte az amúgy is erőtlen támadásokat.
    A lila-fehérek nem azt játszották, amit idegenben megszoktunk tőlük, az életveszélyes kontrák ezúttal elmaradtak, így megérdemelten nyert a Kispest-Honvéd.

    Edzői nyilatkozatok
    Dimitrije Davidovics, a Kispest edzője:
    — Nagyon erős, hajtós mérkőzést produkáltunk. Ahogy vártam, a Békéscsaba nagy akarással küzdött, hiszen joggal gondolhatták, hogy sokat kivett csapatomból a Leverkusen elleni kupamérkőzés.
    — Mi történt Puhalakkal?
    — Megsérült. Szerencsére a helyére beállt Hamar Jolly Joker szerepkörben ki tudja, hányadszor játszott kitűnően. Gólt is rúgott.
    — Hogyan látta Pisont és Kovács K. teljesítményét?
    — Pisont keményen dolgozott, ennek külön örülök, játékát a csapat érdekeinek rendelte alá. Biztos vagyok abban, ha továbbra is ilyen felfogásban játszik, még jobb teljesítményre lesz képes. Egy csatártól viszont az ember azt várja, hogy gólt lőjön, Kovács Kálmán ezzel adós maradt.
    — Ezt várták a békéscsabaiaktól?
    — Tény, hogy negyedóráig jól játszottak, ám aztán visszaestek, így megérdemelten nyertünk.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Az első negyedórában jól kezdtünk, támadtunk, szögleteket harcoltunk ki, de utána nem mertünk játszani. Aztán még 1-0 után is arra gondoltam, hogy meglepetést okozhatunk Kispesten. Ugyanis Kulcsár gólját követően abban bíztam, hogy megnyugszik a csapat. Azonban hátulról nem tudtuk felhozni a labdát, hanem inkább előre- vagy kirúgtuk. Ezzel átadtuk a teret az ellenfélnek.
    — Az egyenlítés benne lógott a levegőben...
    — Igen, hiszen sokat támadott a Honvéd. De a gól amiatt született, hogy nem figyeltünk kellőképpen oda, Baji pedig röviden öklözte ki a labdát.
    — Milyen utasítást adtál az öltözőben a játékosoknak?
    — Egy-egyig az eredménnyel elégedett voltam, a játékkal nem. Ezért elsősorban több támadásra biztattam a csapatot, de sajnos pont azok a játékosok játszottak gyengén, akiknek ezt a feladatot kellett volna megoldaniuk. így elsősorban Szarvas, Váczi, Fodor és Kulcsár gyenge teljesítménye okozta a vereséget. Nem beszélve arról, hogy a kispestiek ránk erőltették játékukat, amiből nem tudtunk kibontakozni.
    — A visszatért Váczival és Mt acskóval elégedett voltál?
    — Mracskó az első félidőben jól játszott, de ahogy várható volt ilyen hosszú kihagyás után, a folytatásban elfáradt. Érthető, hat hetet hagyott ki sérülés miatt. Ezért is cseréltem le. Abban bíztam, hogy a helyére beálló Kasik, mint friss erő, esetleg a kispesti védelem mögé tud kerülni. Váczit viszont egyszerűen azért cseréltem le, mert gyengén játszott.
    — Pedig sebezhetőnek tűnt ez a kispesti csapat...
    — Arra alapoztuk játékunkat, hogy hátul elég lassúak a Honvéd játékosok. De aztán kiderült, hogy elöl nem tudtuk megtartani a labdát. Rengeteg rossz passzunk volt, ezért nem voltunk eredményesek. Ilyen játékkal nem lehet nyerni, pláne egy Honvéd ellen. Ezért megérdemelten nyert a hazai csapat.
    (Jávor Péter)

    2. Kispest-Honvéd 11 8 2 1 27-11
    ...
    4. Békéscsaba 11 5 4 2 22-17 19

    Békés Megyei Hírlap, 1994. október 24.
    képMilinkovics (balról) nagy gólt lőtt.képPuhalak későn érkezett, Baji már ráhasalt a labdára.képElszántságban nem volt hiány...
    (Farkas József felvételei)

    Nemzeti Sport, 1994. október. 25. (Arcanum DT)