magyarfutball.hu

Pécsi MSC-Fordan - Békéscsabai Előre FC 0 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.03.07, 08:56 (szerk.: 2021.03.18, 22:08)
    A vendégé a húsvéti piros tojás
    Pécsi MSC-Fordan - Békéscsabai Előre FC 0-2 (0-2)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Pécs, 5000 néző
    V.: Vad (Varga L., Ring)
    Pécs: Csaban 5 — Dienes 5, Zare 5, Csízi 5 — Ulveczki 4, Rózsa 5, Dárdai 6, Tököli 3, Palaczki 5 — Dorobantu 3, Azoitei 3. Edző: Róth Antal
    Békéscsaba: Baji 6 — Mracskó 7, Usmajev 6—2=4, Szenti 6 — Fodor 5, Csató 5, Vancea 6, Zahorán 6 — Váczi 7, Kulcsár S. 5, Szarvas 6. Edző: Pásztor József
    Csere: Tököli helyett Braun (5) a 46., Szarvas h. Fabulya (-) a 81., Kulcsár S. h. Kasik (-) a 89. percben.
    Gólszerző: Mracskó a 33., Szarvas a 44. percben.
    Sárga lap: Váczi (reklamálásért) a 39., Usmajev (Azoitei buktatásáért) az 53., Usmajev (Dárdai felvágásáért) a 79., Braun (elsodorta Szentit) a 85. percben.
    Kiállítva: Usmajev a 79. percben.
    Szögletarány: 9:6 (4:4) a Békéscsaba javára.

    Miután Kasik az elmúlt héten több-kevesebb rendszerességgel edzett, Pásztor edző a kispadra leültette, sőt taktikai csereként az utolsó percben ismét pályára lépett. A lila-fehéreknél így már csak Argyelán maródi.
    Az első kapuralövéssel a pécsiek próbálkoztak, az 5. percben Rózsa 18 méterről célozta meg Baji kapuját, akinek viszont könnyű dolga volt, ugyanis éppen ott állt, ahová a labda szállt, így öklözéssel mentett.
    Egy perccel később szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a 16-os jobb sarkáról és ismét Rózsa vette tűz alá a békéscsabai kaput, de Baji ismét a helyén volt és újra kiöklözte a labdát.
    Az első békéscsabai veszélyeztetést a 16. percben jegyezhettük föl, amikor balról Zahorán ívelt be, de Fodor közelről Csaban kezébe fejelte a labdát.
    A túloldalon Dorobantu kapott Dárdaitól egy átadást a jobb oldalon, majd lövésre szánta el magát, amikor átlépte a 16-os vonalát, de Baji ezúttal is kiütötte a labdát. Dorobantu ismételhetett volna, ehelyett viszont most beadta a labdát, Azoitei került helyzetbe, de az utolsó pillanatban a békéscsabai védők szögletre tisztáztak a pécsi csatár elől.
    A 27. percben Ulveczki beadására Baji rossz ütemben mozdult ki, nem tudta elütni a labdát, az ott tétlenkedő Rózsa viszont ezt nem érezte meg, így a lehetőség is
    kihasználatlanul maradt.
    Két perccel később a túloldalon Szenti beadását Vancea küldte a kapu felé, ám nyolc méterről fölé lőtt.
    A 33. percben megszerezték a vezetést a vendégek, amikor egy bal oldali szögletet követően Tököli a 16-oson kívül hatalmas lyukat rúgott, Mracskó csapott le a labdára és igyekezett kihasználni a lehetőséget, ugyanis 25 méterről kapásból a kapura bombázott. Az erős labdát a vetődő Csaban nem érte el, így az a jobb alsó sarokba vágódott, 1-1.
    Tizenegy perccel később ismét a pécsi kapuban táncolt a labda. A védelem ezúttal sem jeleskedett, az ide-oda pattogó labda a pécsi védőkről a szemfüles Szarvas elé került, aki megiramodott. Mivel egyik hazai játékos sem ocsúdott fel, még csak utána sem eredtek. Az apró termetű békéscsabai csatár, amikor az ötös közelébe ért, a kimozduló Csabant megelőzve belerúgott a labdába, az pedig a bal kapufa tövéről a hálóba pattant, 0-2.


    Szünet után mezőnyjátékkal folytatódott a küzdelem, mígnem a 76. percben egy óriási gólhelyzetet hagyott ki Csató. Már a pécsi kapust is kicselezte éppen csak be kellett volna gurítania labdát a kapuba, ehelyett tovább passzolta a labdát, de a középen érkező csabai játékosok elől a védők hárítottak.
    A túloldalon viszont Braun 20 méterről nagy erővel megcélozta a kaput, a labda a felső lécről az alapvonalon túlra vágódott.
    A 79. percben Usmajev mint az utolsó békéscsabai játékos buktatta az őt túljátszó Dárdait. Vad játékvezető azonnal előhúzta a sárga lapot, s miután ilyet már Azoitei buktatásáért korábban kapott a békéscsabaiak védője, rögtön következett a piros is.

    A lendületben lévő Békéscsaba pont, illetve pontok reményében utazott Baranya megye székhelyére.
    A pécsieknek volt inkább „félnivalójuk”, hiszen vereségük esetén továbbra is egész közel maradnak az osztályozó helyhez. A békéscsabaiak viszont szerették volna megőrizni helyüket a hazai bajnokság élén.
    Ennek jegyében hamar igyekeztek bevenni egymás kapuját, nem tapasztalhattunk „fogáskeresést”, mindkét csapat igyekezett támadólag fellépni. Az más kérdés, hogy a pécsiek játéka erőtlennek bizonyult a kapu előtt, körülményesen szövögették akcióikat, míg a lilafehérek az idegenben megszokott kontrákkal gyorsabb futásra késztették a hazai védőket. A mecsekaljai együttes egy idő után mezőnyfölényt harcolt ki, szorongatott, ennek ellenére a viharsarkiak jutottak előnyhöz félórai játék után. Ez alaposan megzavarta a házigazdákat, kapkodni kezdtek, a Békéscsaba viszont egyre magabiztosabbá vált, amely újabb gólt hozott.
    A szünet után a jelentős előny birtokában a lila-fehérek igyekeztek lassítani a játékot, de az újra elemében játszó Váczi időnként meglódult és igencsak veszélyes produkciót mutatott be, ami Csaban kapust sokszor szinte megoldhatatlan feladat elé állította. Ebben a játékrészben növelhette volna előnyét a Békéscsaba. A finisben a Pécs elkeseredett hajrába kezdett, igaz a kapu előtt elfogyott a tudományuk, nem tudtak mit kezdeni a szorosan záró csabai védővonallal.
    A látottak alapján a Békéscsaba mindenképp rászolgált a győzelemre, s ezzel továbbra is éllovasa a hazai NB I-es bajnokságnak.

    Edzői nyilatkozatok
    Róth Antal, a Pécs edzője:
    — Nem játszottunk rosszul, noha ami hibáinkból születtek a vendégek gólhelyzetei. Ahogy máskor is láttuk tőlük, ezt alaposan kihasználták.
    — Nem volt túlságosan kockázatos Tökölit támadó szerepkörben játszatni?
    — Az első félidőben több helyzetet is teremtettünk, de az is igaz, hogy végül az ő hibájából kaptuk az első gólt. Hibázott a játékos, s ezzel én is. Persze nem egyedül Tököli tehet arról, hogy vesztesen hagytuk el a pályát.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — A pécsiek ugyanúgy játszottak mint mi, de ezen a napon nekünk volt több szerencsénk.
    — Csak ennek a számlájára írható a két góljuk?
    — Az első félidő iramos volt, két támadó szellemű csapat produkcióját nézhették a szurkolók, de mi jutottunk jelentős előnyhöz, mert talán jobban akartuk a győzelmet.
    — A második félidőben visszafogottabbá vált a Békéscsaba. Miért?
    — Rendkívül egyszerű: kétgólos előny birtokában nem akartuk „provokálni” az ellenfelet, bár még így is voltak helyzeteink, gondoljon csak Csató vagy Kulcsár Sándor nagy lehetőségére...

    1. Békéscsaba 20 14 3 3 47-14 31
    ...
    12. Pécsi MSC 20 4 6 10 17-30 14

    Békés Megyei Hírlap, 1994. április 5.
    kép
    Érintetlen maradt Baji kapus hálója tegnap Pécsett, a PMSC-Fordan - Békéscsaba NB I-es labdarúgó mérkőzésen. (Löffler Gábor felvétele)

    Új Dunántúli Napló, 1994. április 3.