magyarfutball.hu

ETO FC Győr - Békéscsabai Előre FC 2 : 5 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.02.24, 11:33 (szerk.: 2021.03.18, 23:01)
    A Rába-partiak sem úszták meg öt alatt
    ETO FC Győr - Békéscsabai Előre FC 2-5 (2-2)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Győr, 9 ezer néző
    V.: Vágner (Bede, Fekete M.)
    ETO FC Győr: Végh 5 — Pintér 3 — Csikós 4, Radics 4 — Csertői 4, Faragó 0, Ivanics 5, Hajszán 5, Mikóczi 5 — Popescu 6, Klausz 6. Edző: Verebes József
    Békéscsaba: Baji 6 — Usmajev 4 — Csató 4, Szenti 5 — Mracskó 6, Váczi 8—2=6, Fodor 7, Szarvas 8, Vancea 7, Zahorán 6 — Kulcsár S. 6. Edző: Pásztor József
    Csere: Faragó helyett Kuttor (5) a 29., Csertői h. Ignácz (4) a 46., Kulcsár S. h. Dávid (-) a 83., Fodor h. Kasik (-) a 87. percben.
    Gólszerző: Klausz a 8., Váczi a 11., Popescu a 13., Szarvas a 25., Vancea az 54., Váczi a 61., Szarvas a 68. percben.
    Sárga lap: Mikóczi (szándékos kezezés miatt) a 19., Váczi (Mikóczi buktatásáért) a 24., Csertői (letaposta Kulcsár S.-t) a 42. percben.
    Kiállítva: Váczi a 69. percben.
    Szögletarány: 5:3 (3:2) a Győr javára.

    A héten edzéseket hagyott ki kisebb sérülés miatt Szarvas és Fodor, de mindketten vállalták a játékot.

    Már az első percben riogatta Baji kapuját a hazai csapat, amikor Mikóczi balról végzett el egy szögletrúgást, a labda mindenki fölött átszállt, a túloldalon Klausz fejelhetett, ám a jól irányzott fejest Baji bravúrosan a léc fölé ütötte.
    A 8. percben Mikóczi játszott középre, Klausz elszakadt őrzőjétől, Csatótól, aztán estében 10 méterről a kiinduló Baji mellett úgy piszkált bele a labdába, hogy az a jobb oldali léc belső lapjáról perdült a hálóba, 1-0.
    Két perccel később nagy lehetőséget hagyott ki Mracskó, aki senkitől sen zavartatva a léc fölé bombázott.
    Nem úgy a következő percben, amikor egy újabb villámgyors békéscsabai ellentámadás után Vancea ügyesen ugratta ki Váczit, aki néhány lépés után 14 méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát, 1-1.
    Még fel sem ocsúdtak a gólörömből a lila-fehérek, amikor Mikóczi a 16-os magasságából balról végzett el szabadrúgást, Klausz fejjel tovább tolta középre, amelyet végül a védők közé beugró Popescu előrevetődve 6 méterről fejelte a kapuba, 2-1.
    A 25. percben egy újabb veszélyes ellentámadás végén Váczi jó ütemben adta a labdát a középen kiugró Szarvas elé, aki 12 méterről a kiinduló Végh mellett a kapuba helyezett, 2-2.

    A 26. percben Csertői léc alá tartó bombáját Baji hárította.
    Aztán egy szabadrúgásból legurított labdát Popescu 22 méterről nagy erővel rúgta meg, a labda a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe.

    Szünet után az 50. percben Klausz nagy helyzetben kapta meg a labdát, de ahelyett, hogy lőtt volna, Popescut akarta megjátszani, de a lehetőség odalett.
    Az 54. percben Szarvas viharzott el a jobb oldalon, majd jól lőtte be a labdát, Vancea pedig előrevetődve 6 méterről fejelt a győri kapuba, 2-3.
    Két perccel a gól után Ivanics próbálkozását Baji jó ütemű kivetődéssel ártalmatlanná tette.
    A hazai védők lestaktikát alkalmaztak volna, csakhogy Mikóczi bennragadt. Váczi felismerte a lehetőséget, mélységből robbant rá a labdára, amelyet lendületesen vezetett a győri kapura, majd a kiinduló Végh mellett a bal alsó sarokba helyezett, 2-4.
    A 67. percben Hajszán becselezte magát a büntetőterületen belülre, amikor Fodorral ütközött, a győri játékos a földre huppant, Vágner játékvezető továbbot intett.
    A 68. percben Kulcsár a bal oldalon lopakodott fel, az alapvonal közeléből jól adott be, miután meglátta, hogy Szarvas követi a támadást. Szarvas először rálépett a labdára, de annyira nem zavarta senki, hogy maradt még ideje korrigálni, s aztán 6 méterről a léc alá vágta a labdát, 2-5.
    A 69. percben Váczi az őt szerelő Ivanics után rúgott, és Vágner — nagyon helyesen — azonnal felmutatta neki a piros lapot.
    A mérkőzés zárszava: a bal oldalon felbukkanó Szarvas akár berúghatta volna a békéscsabaiak hatodik gólját, amikor remek cselekkel játszotta tisztára magát, de végül a léc mellé bombázott.

    Igencsak volt miért törlesztenie a Békéscsabának, hiszen az idei bajnokság őszi szezonjában a Kórház utcában 2—0-ra nyertek a Rába-partiak. Nem beszélve arról, hogy a téli Magyar Kupa két mérkőzésének összesítése alapján is a győriek bizonyultak jobbnak.
    Nos ennek szellemében azt várhatta volna a szurkoló, hogy óvatos, tapogatódzó játékot nyújt a viharsarki együttes. A Rába-sikerek pedig arra engedtek következtetni, hogy ezúttal is lerohanják a lila-fehéreket.
    Valahogy így is kezdődött a találkozó, de a békéscsabaiak minden győri gólra azonnal válaszoltak az első játékrészben. Ez idegessé tette a vendéglátókat, kapkodni kezdtek, és egyre jobban megbomlott a csapatszerkezet is. Nem véletlen, hogy Verebes hamar cserére szánta el magát. Ez sem segített rajtuk, mert a gyakori békéscsabai kontrák mind életveszéllyel jártak. Igaz, az első játékrészben a vendégek védelme nem állt magabiztosan a lábán, amit a két győri gól is alátámaszt. Fél óra után egy kicsit leült a mérkőzés, és egyre inkább a biztonságra törekedett a két csapat.
    Fordulás után hamar kiderült, hogy a Békéscsaba nem véletlenül áll a bajnokság élén. Kulturáltabban, tudatosabban játszottak, hamar átjátszották a középpályát és továbbra is hatékony támadásokat vezettek. A győriek — mint várható volt — egyre jobban elfáradtak, ezúttal lestaktikájuk is csődöt mondott, és egyre jobban hamvadt a tűz bennük, kihunyt a lelkesedés is. Ennek arányában lőtték a lila-fehérek a gólokat, akik a 90 percet keményen végighajtották, és rákényszerítették akaratukat a győriekre. Mindinkább úgy tűnt, hogy Verebes nem készült föl Békéscsabából, hiszen a zöld-fehérek fejetlenül nekirohantak ellenfelüknek, fellazult védelmük, és a végére teljesen „kipukkadtak”.
    Dicséret illeti a Békéscsabát, mert a mérkőzés elején kétszer is kiegyenlített, a második játékrészben pedig korszerű, gyors, látványos, gólokban gazdag játékkal megerősítette helyet a táblázat élén. Ezzel nagy lépést tettek a lilák a bajnoki cím elnyerése felé is.
    A közönségnek tetszett a játék, és a győri szurkolók sportszerűségét jelesre lehet osztályozni, mert a keserű vereség ellenére vastapssal köszöntötték a Békéscsabát.

    Edzői nyilatkozatok
    Verebes József a Győr edzője:
    — Először is gratulálok a Békéscsabának, és szívből kívánom, hogy most már ne is álljanak meg a bajnoki cím eléréséig. A Békéscsaba ezen az estén azt játszotta, amit tud, rendkívül gyorsak voltak, könnyen játszották át a középpályát, és kihasználta csapatom gyermeteg hibáit.
    — És mit játszott az ETO?
    — Úgy látom, hogy ezen a találkozón is kitűnően kezdett a csapat és már abban reménykedtem, hogy megismételjük a Kispest-Honvéd elleni játékot. Aztán sorozatos fegyelmezetlenségek miatt egymás után kaptuk a gólokat. A csapat felemás képet mutatott. Támadósorunk teljesítménye az elvárásnak megfelelő volt, középpályásaink azonban rengeteget hibáztak.
    — Pintér sem csillogott...
    — Valóban gyenge napot fogott ki, nem tudta összefogni a társaságot. A Békéscsaba tetszés szerint érte el góljait védelmünk gyakori megingásai miatt.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Nagyon gyengén kezdtük ezt a mérkőzést, és a mi hibánkból alig negyedóra leforgása alatt két gólt is kaptunk.
    — Mit mondott a játékosoknak az öltözőben?
    — Felhívtam a figyelmet a hibákra, és kértem, hogy játsszák, amit megbeszéltünk. Ezt sikerült is, és amikor megszereztük a harmadik gólt, már tudtam, hogy ezt a mérkőzést nem veszíthetjük el.
    — Mi a véleménye Váczi fegyelmezetlenségéről?
    — Váczinak volt már egy sárga lapja, ezért külön kértem, hogy ne szabálytalankodjon. Az esetnél teljesen feleslegesen fegyel- mezetlenkedett, ezzel hátrányos helyzetbe hozta csapatunkat.
    — Mit jelent ez a győzelem a Békéscsaba számára?
    — Újabb nagy lépést tettünk meg kitűzött célunk, a dobogóra kerülés eléréséhez.

    1. Békéscsaba 22 16 3 3 57-17 35
    ...
    6. ETO FC Győr 22 10 5 7 39-28 25

    Békés Megyei Hírlap, 1994. április 18.
    kép
    Az első - Klausz által szerzett - ETO-gól után még élt a remény a zöld-fehér szurkolótáborban. (Fotó: Szűk Ödön)

    Kisalföld, 1994. április 18. (Arcanum DT)