magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Zalaegerszegi TE 0 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.01.30, 14:33 (szerk.: 2021.06.30, 23:19)
    Döntetlenben már listavezetők
    Békéscsabai Előre FC - Zalaegerszegi TE 0-0


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 8 ezer néző
    V.: Bognár (Szilágyi, Nyilas)
    Békéscsaba: Baji 6 — Szenti 5, Usmajev 6, Zahorán 6 — Fodor 5, Major 4, Csató S. 5, Horváth L. 5, Kasik 5 — Földes 5, Kulcsár 5. Edző: Pásztor József
    Zalaegerszeg: Tóth 6 — Halápi 5, Szabó I. 6, Horváth J. 5 — Sztipánovics 5, Horváth A. 4., Fujsz 6, Lendvai 5, Németh 5 — Preisinger 5, Szabó II. 5. Edző: Madár Gábor
    Csere: Zahorán helyett Balogh (-) a 61., Horváth L. h. Dobi (-), Szabó II. h. Sebők (-), mindkettő a 79. percben.
    Sárga lap: Major (Szabó I. felvágásáért) a 27., Szabó II. (Zahorán buktatásáért) a 31. percben.
    Szögletarány: 8:6 (3:2)

    A mérkőzés előtt Szenti Zoltánt és Csató Sándort a csabaiak egykori nagy öregje, Láza János és a klub elnökhelyettese, Winkler János köszöntötte virágcsokorral abból az alkalomból, hogy mindketten a kétszázadik első osztályú mérkőzésükön léptek pályára.

    Bemelegítésként Kulcsár riogatta a zalaegerszegi kapust, de mellé lőtt.
    Aztán egy remek egyéni alakítást mutatott be Fodor, aki a felezővonaltól végigszáguldott a jobb oldalon, kicselezte Fujszot, majd Lendvain is túljutott, végül a keresztező Szabó I-et is kicselezte, ám 12 méterről leadott nagy erejű, bal alsó sarkos lövését Tóth kiöklözte.
    A 25. percben Németh a csabai térfél közepéről emelt előre Szabó II. fejére, aki tovább csúsztatta a labdát az egyedül álló Sztipánovicshoz. A vendégek középpályása 10 méterről úgy fejelt át a kifutó Baji fölött, hogy a labda a jobb kapufa tövére hullott.
    Négy perccel később Horváth L. a 16-os jobb sarkáról megcélozta a bal alsó sarkot, de Tóth szögletre tenyerelte a labdát. Aztán Kulcsár beadását szedte le Horváth L. fejéről.
    A túloldalon Földes lövését hárította Baji. (?)
    A 45. percben Zahorán remekül húzott el a bal oldalon, jól ugratta ki Kasikot, aki futtából a jobb kapufát találta telibe. A visszapattanó labdából Földes ismételhetett, de csapattársát, Majort találta fejbe.

    Szünet után, az 54. percben három békéscsabai támadó állt szemben két zalaegerszegi védővel, de az akció végén Csató S. a ki vetődő kapusba lőtt.
    A 60. percben Lendvai kitolta a labdát Szabó II. elé, aki futtából a balösszekötő helyéről célzott, ám Baji visszaöklözte a labdát a mezőnybe.
    Ismét Baji volt a főszereplő a 75. percben, amikor Fujsz közelről megbikázta a labdát, ám a csabaiak portása reflexszerű mozdulattal kitenyerelte a labdát.
    A túloldalon Kasik csavart szabadrúgását Tóth a léc alól piszkálta ki.
    A 87. percben Preisinger labdájából Sebők pattogós lövést küldött a kapura, amit Baji szögletre tornázott.
    Még a 89. percben is gólt szerezhetett volna a Csaba, de Kulcsár remek fejesét nagy bravúrral szögletre tolta Tóth.kép
    Zahorán Zoltán (sötét mezben) felgyógyult, aztán a ZTE ellen újra megsérült. Itt Horváth Attila próbálja megakadályozni a csabaiak előretörő játékosát. (Fotó: Lehoczky Péter)

    A mérkőzés előtt Pásztor József kényszeredett mosollyal azt magyarázta: — Csak ezt ússzuk meg, ilyen „szedett-vedett" összeállításban még soha sem léptünk pályára.
    Érthető, hiszen hétre szaporodott a sérültek és eltiltottak száma.
    Az iramot nézve ez nem látszott meg a hazaiakon, ugyanis sokat futott a Békéscsaba. Persze ez annak is köszönhető, hogy a zalaegerszegi fiatalok is az első perctől kezdve nagy rohanásba fogtak, gyors játékra késztetve ellenfelüket. A nagy futóverseny viszont sok hibát eredményezett. A hibák pedig gyakran tisztátalan játékba torkolltak. Egyre gyakrabban intett Bognár játékvezető a „hordágyvivő" fiúknak. Ennek ellenére olykor megcélozták a kaput a két csapat játékosai, de jobbára mellé és fölé durrogtattak.
    Azért mindkét oldalon akadt egy-egy kecsegtető, focira emlékeztető jelenet is, sőt volt amikor a kapufa mentett. E téren is döntetlen volt az állás.
    A fordulás után sem sokat változott a játék, továbbra is sok volt a futás, de a kakaskodás is.
    A mérkőzés egyetlen dicsérhető eleme volt, hogy mindkét csapat játékosai végig bírták az átlagosnál nagyobb iramot, de a látottak alapján egyik gárda sem érdemeit volna győzelmet.

    Edzői nyilatkozatok
    Pásztor József a Békéscsaba edzője:
    — Nem volt rossz mérkőzés. Ez egy olyan 90 perc volt, amelyikben nyerhettünk volna, de vesztesen is elhagyhattuk volna a pályát. Végül igazságos döntetlen született. Pedig tipikusan olyan mérkőzés volt, amelyik csapat rúg egy gólt, azé a három pont. Lehetőségeink voltak, csak a befejezések nem sikerültek.
    — Az erősen tartalékos Békéscsabának ettől függetlenül a papírforma szerint győznie kellett volna.
    — Bebizonyosodott, hogy „ész nélkül” nem lehetett a Zalaegerszegnek ugrani. Hátul mi lassúak vagyunk, ők pedig nagyon gyorsak. Mostanában sajnos egyetlen csapatot sem tudunk túljátszani. Az, hogy mi így szereplünk a sérüléshullám ellenére, mégis dicsérhető.
    Madár Gábor, a Zalaegerszeg edzője:
    — Váltakozva kerültek mezőnyfölénybe a csapatok, de igazi gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Védelmünk stabilitása elegendő volt ahhoz, hogy megállítsuk a Békéscsabát.
    — Minek köszönhetik pontszerzésüket?
    — A csapat együttmozgása volt a legfontosabb. A játékosok jól segítették egymást és azért jó néhány gólhelyzetet mi is kialakítottunk.
    — A múlt heti 6—0 adott lendületet?
    — Mindenképpen pozitívan hatott a csapatra, ami a mostani játékunkban is megmutatkozott. Vidékről régen hoztunk pontot, ezért ennek most külön is örülök.
    —Mit kért játékosaitól a szünetben ?
    — Hogy ne adjuk át a területet, de ez most nem történt meg. Sztipánovicsot arra ösztökéltem, hogy lendületesebben mozogjon. No, meg elvártam a gárdától, hogy a Békéscsabát már a saját térfelén lassítsa le.

    5. Békéscsaba 21 9 9 3 33-22 36
    ...
    8. Zalaegerszeg 21 9 3 9 33-42 30

    Békés Megyei Hírlap, 1995. április 18.