magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti TE 2 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.06.12, 13:20 (szerk.: 2016.02.23, 11:54)
    A fő érdeklődés kétségkívül a hétfő este 19 órakor az üllői úti stadionban esedékes Ferencváros - Újpesti TE 90 percet kíséri. A zöld-fehérek Brüsszelben nyertek 1-0-ra BEK-selejtezőn a belga Anderlecht ellen, és most a debreceni 1-2-es bajnoki kisiklást próbálják feledtetni. Nem lesz könnyű, hiszen az UEFA Kupa selejtezőjét Kassán megnyert (1-0) Újpesti TE idegenben is veszélyes rivális. Előfordulhat bármi, de természetes, hogy a hazaiak 3 pont megszerzésében hisznek. Az újpestiek az első forduló után 1 ponttal bírnak, a Megyeri úton 1-1-et értek el a Stadler FC-vel szemben.

    1995. augusztus 14. Ferencváros- Újpesti TE 2-0 (0-0)
    Üllői út, 15.000 néző V:Puhl (Szilágyi,Nyilas)

    FTC: Hajdu - Telek - Simon, Kuznyecov - Páling, Nyilas, Albert (Vincze 65p.), Lisztes (Nagy Zs. 70p.), Kecskés - Kuntic, Kopunovic (Fatusi (46p.). Edző: Novák Dezső
    UTE: Szűcs-Tomka,Füzesi,Sebők-Jenei,Bérczy,Szanyó (Szili,70p.),Szlezák-Tiefenbach (Wukovics,70p.),Egressy. Edző: Garami József

    Gólszerző: 1-0 Nyilas (49p.-11-es), 2-0 Kuntic (54p.)

    Sárga lap: Sebők (33p.), Tomka (49p.), Fatusi (77p.), Füzesi (78p.)

    Szögletarány: 8:3 (5:1)

    Már a rangadó előtt háromnegyed órával hangos szópárbajt vívott egymással a két szurkolótábor, majd dübörgő taps fogadta a bemelegítésre kifutó csapatokat, melyek remekül vették a rajtot az európai kupákban. Sérülések egyik oldalon sem nehezítették az edzők dolgát, így talán a legjobb összeállításban kezdhette a találkozót az elmúlt évad bajnoka és ezüstérmese.

    Simon átadása után Kuntic lépett ki a jobb oldalon 4. percben, kisodródott helyzetből leadott négyméteres lövésébe jól léptek bele a lila-fehér védők. A következő zöld-fehér támadásnál Szűcs bravúrosan védte Kuntic tízméteres lövését. A negyedórás ferencvárosi rohamot követően bátrabbá vált az újpesti legénység, kiegyenlítődött a küzdelem, a bosszantó technikai hibák miatt azonban folyamatos játék nem alakult ki. A 18. percben Kuntic fordult le jól a védőjéről, ügyesen passzolt Kopunovic elé, akinek hétméteres lövése után Tomkáról pattant az alapvonalon túlra a labda. A 24. percben Egressy húzta meg jól a bal oldalon, beadása Hajduról kipattant, lila-fehér támadó azonban nem kísérte középen az akciót. A 29. percben Turi ívelte középre a labdát, Tiefenbach öt méterről fölé fejelt. A félidő befejező harmadában többet kezdeményezett az ÚTE, a ferencvárosiak nem találták a játék ritmusát. A találkozó színvonala ekkor a közepest sem érte el.

    A hazai közönség érezte, hogy buzdításra szorul a csapata, ezért óriási hangerővel küldték csatába a zöld-fehéreket. Hamarosan meg is jött az eredmény. A 48. percben egy ügyes kiugratás után Kuntic lépett ki a védők közül, Tomka azonban a nyomába eredt, utol is érte a ferencvárosi csatárt, aki a 16-oson belül földre került. Puhl
    határozottan mutatott a 11-es pontra. A büntetőt Nyilas biztosan lőtte a jobb alsó sarokba (1-0). Öt perccel az első ferencvárosi gól után Füzesi utolsó emberként könnyelműsködött, s a sarkáról a saját kapuja felé pattant a labda. Kuntic rácsapott, majd kicselezte Szűcsöt, és a kapu közepébe helyezte a labdát (2-0). Jól játszott az FTC, az újpestiek csak húsz perc elteltével tértek némileg magukhoz, ezután legalábbis szervezettebben védekeztek. A 78. percben Kecskés sistergős 20 méteres lövését látványosan védte Szűcs.

    Gyengébb első félidőt egy változatosabb, jobb színvonalú második követett. Szünet után egy ötperces zöld-fehér ,,vihar,, megérdemelt hazai győzelmet eredményezett.