magyarfutball.hu

Újpesti TE - Zalaegerszegi TE 3 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.06.12, 13:28
    Esti (19 óra - játékvezető: Vavika) mérkőzést rendeznek a Megyeri úton. A legutóbbi bajnokság ezüstérmese, az ÚTE a sanyarú eredménysorú ZTE ellen biztos győzelmet vár. Az újpestiek ugyan a Stadlerrel szemben csak 1-1-et értek a hazai bemutatkozásuk alkalmával, de a zalaiakat köteleségük megverni. Még akkor is, ha a Garami József mesteredző dirigálta lila-fehérek egy meglepően egyoldalú csatát veszítettek el hétfő este (2-0-ra) a Ferencvárossal szemben a második fordulóban. A vendég zalaiakra ugyanaz igaz, ami a Haladásra. Két mérkőzés, nulla pont... Az első fordulóban az MTK húzta el a fővárosban a ZTE nótáját (3-0), majd a DVSC-vel szembeni 3-2-es fiaskó jött soron; ráadásul hazai környezetben.

    1995. augusztus 18. Újpesti TE- Zalaegerszegi TE 3-2 (1-0)
    Megyeri út, 3.500 néző V:Vavika (Szabó, Kovács N.)

    UTE: Szűcs-Füzesi-Tomka,Sebők-Jenei,Bérczy,Túri (Belvon,68p.),Szanyó,Szlezák-Tiefenbach,Egressy. Edző: Garami József
    ZTE: Tóth - Szabó I. Zs. - Kocsárdi, Szabó R., Balog, Horváth A. - Sztipánovics, Lendvai, Németh (Sebők J. 68p.), Szabó II. Zs. – Preisinger (Szabó Z. 83p.). Edző: Madár Gábor

    Gólszerző: 1-0 Balog (7p.-öngól), 1-1 Szabó II. (55p.-11-es), 1-2 Preisinger (63p.), 2-2 Jenei (70p.), 3-2 Egressy (85p.).

    Sárga lap: Szabó R. (62p.), Lendvai (77p.)

    Szögletarány: 10:4 (5:3)

    Két gyors újpesti szöglet vezette be a találkozót, némi izgalmakat okozván a vendégek kapuja előtt. A 7. percben már zörgött a zalaiak hálója. Egy korszerű újpesti támadásból Turi lőtt be élesen a jobb oldalról középre, Balog, a ZTE védője szerencsétlenül ért a beadásba, s lábáról az elvetődő kapus mellett a hazai sarokba vágódott a labda - öngól (1-0). A 10. percben alakult ki az első zalai helyzet, Szabó II. Zs. beadása után Németh négy méterről fejelt kapura, Szűcs parádés mozdulattal öklözte ki a léc alá tartó labdát. A kitámadó ZTE ellen gyors kontrákkal veszélyeztettek a hazaiak, egyik ilyen ellentámadás során a 19. percben Szanyó lőhetett teljesen tiszta helyzetből 12 méterre a kaputól, Tóth azonban remekül védett. Az Újpest térfelén pattogott többet a labda a félidő hátralévő részében, de a kék-fehér támadók egyáltalán nem adtak munkát a hazai védőknek. A 43. percben Turi kígyózott át a ZTE védelmén, a kapust is kicselezte a 11-es pontnál, majd kisodródva, gyengén gurított a kapu irányába, a vendégvédők könnyedén szabadítottak fel.

    Németh szép, de eredménytelen felhőfejese, és újabb két újpesti szöglet nyitotta a második játékrészt. Élénkebb lett a küzdelem, és egy érdekes jelenet után az 55. percben 11-eshez jutottak a vendégek. Jenei későn lépett Németh után a 16-oson belül, a zalai csatár földre került, a játékvezető határozottan mutatott a büntetőpontra. Szabó II. Zs. laposan gurított a jobb alsó sarokba (1-1). A 63. percben a feljavult zalaiak megszerezték a vezetést is. Szabó II. Zs. pontosan perdített a 16-os közepénél kilépő Preisinger elé, a ZTE gólkirálya tett két lépést a labdával, majd nagy nyugalommal helyezett a bal alsó sarokba (1-2). Hamarosan jött a válasz. A 70. percben szöglet után Belvon lövését tornázta ki Tóth, a kaputól tíz méterre álló Jenei elé került a labda, aki óriási erővel lőtt a bal alsó sarokba (2-2). Támadásban maradtak a lila-fehérek, beszorították kapujuk elé a vendégeket, akik nagyon vigyáztak az egy pontra, arra rúgták a labdát, amerre álltak. Nem jött be a zalaiak számítása, hiszen a 85. percben Tiefenbach indította a jobb oldalon feltűnő Egressyt, a tehetséges fiatal csatár 14 méterről, ballal remekül csavarta a labdát a jobb alsó sarokba (3-2).

    Közepes iramú és színvonalú mérkőzésen az újpestiek határozottabb csatárjátékukkal megérdemelték a győzelmet.