magyarfutball.hu

Pécsi Mecsek FC - Békéscsabai Előre FC 3 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.01.18, 14:06 (szerk.: 2021.08.06, 20:06)
    Továbbra is alulnézetben
    Pécsi MFC - Békéscsabai Előre FC 3-1 (1-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Pécs, 3000 néző
    V.: Gergely (Kiss B., Stamler)
    Pécs: Kovácsevics 6 — Dienes 6, Szabados J. 7, Lajos 6 — Tolocsko 6, Bumb 5, Fehér 5, Dárdai 8, Jakl 6 — Ulveczki 4, Tököli 5. Edző: Dárdai Pál
    Békéscsaba: Baji 5 — Mracskó 5, Usmajev 4, Szenti 5 — Fodor 5, Csató S. 5, Major 6, Balogh 4, Kovács 4—2=2 — Szarvas 4, Kulcsár 4. Edző: Pásztor József
    Csere: Usmajev helyett Szabados A. (-) a 61., Ulveczki h. Pest R. (-) a 64., Kulcsár h. Stancu (-) a 67., Fehér h. Schneider (-) a 76., Szarvas h. Czipó (-) a 83., Tököli h. Balázs K. (-) a 86. percben.
    Gólszerző: Major a 24., Dárdai a 43., Dárdai a 60., Pest R. a 79. percben.
    Sárga lap: Szenti (Pest R. felvágásáért) a 69., Balogh (Dárdai mezét ráncigálta) a 70., Dárdai (kézzel ütött a labdába) a 71., Mracskó (Tolocsko buktatásáért) a 80. percben.
    Kiállítva: Kovács a 87. percben.
    Szögletarány: 7:5 (1:2)

    Három éven át igencsak elkényeztette csapatát a békéscsabai szurkolótábor, hiszen sok százan, olykor ezren is elutaztak a lila-fehérek idegenbeli mérkőzéseire. Most viszont lámpással kellett keresni a lila-fehér sálba, dresszbe, sapkába öltözött vendégszurkolót, így sem nagyon találtak...

    17. perc: Az első igazi helyzet a békéscsabaiak nevéhez fűződik, amikor egy formás akció végén Kulcsár előtt adódott lehetőség, ám a kilenc méterről leadott lövése gyengének bizonyult, így Kovácsevics vetődve hárított.
    18. perc: Dárdai ívelt be balról, a jó ütemben érkező Tolocsko azonban közelről fölé emelt.
    24. perc: Váratlan előnyhöz jutottak a csabaiak, amikor egy szabadrúgást balról Kulcsár ívelt be, Major pedig mindenkit megelőzve, az ötösről a jobb alsó sarokba fejelt, 0-1.
    43. perc: Dárdai a bal összekötő helyéről távolról, mintegy 25 méterről megcélozta a csabai kaput, a labda közvetlen Baji előtt fölpattant, és így vágódott a bal alsó sarokba, 1-1.

    53. perc: Ulveczki vette tűz alá a békéscsabai kaput, Mracskó állt Baji előtt, bele is ért, a labda falsot vett, így igazi bravúrra volt szükség ahhoz, hogy a békéscsabai kapus megfogja a pettyest.
    60. perc: Tolocsko jó ütemben ugratta ki Dárdait, aki némi vágta után a kifutó békéscsabai portás mellett elhúzta a labdát, végül hét méterről az üres kapuba gurított, 2-1.
    68. perc: Stancu remek labdát lőtt be balról, Szabados A. azonban közelről mellé helyezett.
    79. perc: A csabai térfél közepén Dárdai szerezte meg a labdát úgy, hogy becsúszva szerelt. Rögtön föl is pattant, meglódult, majd a 16-os közelébe érve szöktette a vele futó Pestet. A csereként beállt fiatal csatár a labdát 12 méterről a kapu bal alsó sarkába rúgta,3-1.
    87. perc: Kovács T. belerúgott a földön fekvő Balázs Krisztiánba, amiért a játékvezető azonnal kiállította a magáról megfeledkező csabai labdarúgót.
    90. perc: Pesti R. bal oldalról beívelt, Tolocsko azonban közelről fölé fejelt.

    Sokan tudni vélték, hogy az idei bajnokságon eddig gyengélkedő két együttes nem esik egymásnak, óvatosan kezdik a játékot. Sőt, olyannyira óvatosan, hogy a két gólon kívül tulajdonképpen igazi nagy „történést” föl sem jegyezhettünk az első játékrészben.
    A fordulás után, amikor előnyhöz jutottak a házigazdák, kénytelen volt kitámadni a Békéscsaba, és ettől valamelyest élénkült a játék.
    Ráadásul Pásztor edző az addig igazán gyengélkedőket egymás után lehozta a pályáról, jóllehet, ez sem sokat segített a lila-fehéreken. Nemcsak alulmúlták önmagukat a vendégek, hanem szemmel láthatóan idegesek voltak. Ezt támasztja alá az is, hogy egymás után villantak a sárga lapok, a finisben pedig a pirosat is előhúzta Gergely játékvezető.
    Ugyanakkor a Pécs előnye birtokában beállt a kapuja elé, és gyors kontrákkal kísérletezett. Olyanokkal, amilyenekre tavaly volt képes a Békéscsaba, amikor zsinórban nyerte mérkőzéseit. Két ilyen megmozdulás elég volt ahhoz, hogy a mecsekaljai legénység elmozduljon a holtpontról, és begyűjtse újabb három pontját. (Igaz, idei második győzelmük ellenére is csak hárompontosak, hiszen büntetőponttal sújtotta őket az MLSZ.)
    Egy biztos, a második játékrészben a vendéglátók alaposan följavultak, és rá is szolgáltak ezzel a győzelemre. Annál is inkább, mivel a fordulás után jóval több helyzetet teremtettek Baji kapuja előtt, mint fordítva a Békéscsaba.

    Edzői nyilatkozatok
    Dárdai Pál, a Pécs edzője:
    — Az első félidőben nagyon megilletődötten játszott csapatunk. A szünetben igyekeztem lelket önteni beléjük, úgy vélem, sikerült is felrázni a játékosokat. A második játékrészben már arra is futotta erőnkből, hogy szórakoztassuk a közönséget.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Nagyon szégyellem magam azért, hogy ilyen teljesítményt nyújtott a csapatom. Remélem, a mérkőzés után immár nyugodtan, a játékosok a tükörbe néznek, és tapasztalhatják, hogy ez a teljesítmény legfeljebb az NB háromban lenne elég. Különben szögre akaszthatják a focicsukájukat.

    14. Pécs 6 2 - 4 6-9 3 (-3 pont)
    15. Békéscsaba 6 - 1 5 5-15 1

    Békés Megyei Hírlap, 1995. szeptember 11.
    kép
    Szenti és Ulveczki harca a labdáértkép
    Baji kapus Fehér elől húz le egy beadást. (Fotók: Löffler Gábor)

    Új Dunántúli Napló, 1995. szeptember 10. és 11.