magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
1994/1995 Baranya megyei I. osztály 4 Pécsi Zsolnay SE 5 46
1993/1994 Baranya megyei I. osztály 4 Pécsi Zsolnay 5 32
1992/1993 Baranya megyei I. osztály 4 Pécsi Zsolnay 3 38

összes eredmény, részletek »

címer helye
kapcsolódó csapatok
címkék
cím
 
alapítás
1933. december 19.
klub színei
kék - fehér
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
- régi stadionok
 1. Erzsébettelepi-pálya

  (? - ?)

 2. Zsolnay-pálya

  (? - 1995)

 3. Pécsújhegyi-pálya

  (? - ?)

névváltozások
 1. Pécsi Zsolnay SE
  ? - 1949
 2. Zsolnay-gyári SE
  1949 - 1950
 3. Pécsi Zsolnay SE
  1950 - 1951
 4. Pécsi Zsolnay Építők SK
  1951 - 1952
 5. Pécsi Porcelán SK
  1952 - ?
 6. Pécsi Porcelángyár SE
  ? - ?
 7. Pécsi Zsolnay SE
  ? - 1995
 8. 1995-ben egyesült a Kozármisleny SE-vel.
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
   
 2. avatar: Golyó
  2018.03.24, 12:04
  Megszűnt a Zsolnay SE

  A Kozármisleny indul helyette a labdarúgó megyei I. osztályban


  Megint búcsúzunk egy pécsi sportkörtől. Most a Zsolnay SE-tői.
  Élt 62 évet.
  Ha csak az utóbbi évek „termését” nézzük, akkor kezdődött a PBTC-vel. Igaz, ott „csak” a labdarúgás szűnt meg, később ugyanez lett a sorsa a focinak a Kinizsinél. A porcelángyáriaknál a vállalati döntést három szakosztály: a futball-, a női kézilabda- és a sakk bánja.
  Hetekkel ezelőtt még azt is lehetett hallani, hogy a futballpályát is eladják. Azt azonban végül is nem értékesítik, tömegsportra még használják majd.
  Dr. Csikós Anikó, a Zsolnay Rt vezérigazgatója szerint az új vállalatvezetés - a gyárat nemrégen privatizálták - úgy döntött: a megyei I. osztályú labdarúgó csapat reklámhordozóként sem az igazi, meg aztán sokba, évente másfél millóba kerül. Ehhez még hozzá jön az is, hogy a játékoskeretből csak 6-7 ember dolgozik a Zsolnaynál (az egész sportkörnél, a másik két szakosztályt is beleértve csupán körülbelül 15 vállalati dolgozó volt az utóbbi időben). Szóval, indok volt több is.
  Mivel a Zsolnay SE megszűnt, az eddig ott sportolók simán átigazolhatnak más klubokhoz. A labdarúgó csapat átadta az indulás jogát a Kozármislenynek, a vidéki együttes így bentmaradt a megyei I. osztályban.
  Feleki Attila, a jogutód kozármislenyiek szakosztályvezetője a következőket nyilatkozta:
  - Nem a két egyesület, hanem csak a két labdarúgó szakosztály, a porcelángyári és a mienk közötti fúzióról van szó. Mi természetesen a Zsolnay valamennyi játékosát és edzőjét, Palkovics Józsefet is átvesszük.
  Megint egy pályával kevesebb, ahová eddig jártunk... Szombat délelőttönként oda már nem lehet többé megyebajnoki meccsekre kisétálni. Ezt is el kell felejteni. Akárcsak korábban a Bőrgyár-, majd a kovácstelepi Kinizsipályát. Jó-jó, a porcelángyári salakos volt, meg öltözője sem volt ott, hanem a gyárban, meg nehezen is lehetett megközelíteni. De mégis. Sokaknak kellemes emlékek fűződnek hozzá, 1933-ig visszamenőleg. Ám ez már a múlté.
  Hogy melyik lesz a következő? Egyelőre nem tudni. Mert hogy lesz, az biztos. Legfeljebb nem Pécsett. Sajnos, ilyen időket élünk. Ebbe bele kell nyugodni.
  Tényleg bele kell nyugodni?


  Dunántúli Napló, 1995. július 11.
   
 3. avatar: Giovanni
  2010.12.28, 15:12
  A Zsolnay-gyárban a harmincas évek elején vetődött fel annak gondolata, hogy megalakítják munkás-sportegyesületüket. A nehéz és bizonytalan gazdasági viszonyok ezt csak 1933. december 19-re tették lehetővé, mikoris megalakult a Zsolnay Sport Egyesület. Az egyesület célja többek között felveti, hogy „Egyszersmind a munkaadót és a munkást közelebb hozza egymáshoz.

  Az egyesület elnöke: Zsolnay Mattyasovszky Tibor, ügyvezető elnök: Gáli Tibor (felszabadulás után igazgató), pénztáros: Hantos Károly.
  Az egyesület megalakulása egy futballcsapat létrehozását jelentette. Az alakuló közgyűlésen nagy volt a lelkesedés, a gyár vezetősége 600 pengőt, a munkások pedig heti bérükből 10 fillérét ajánlottak fel. Mivel akkor 800-900 fő dolgozott a gyárban, ez heti 80-90 pengőt jelentett. Emellett a magasabb beosztású dolgozók felajánlottak kisebb-nagyobb összegeket. A befolyó összeg elég volt ahhoz, hogy futballcsapatot lehessen szervezni.
  A mérkőzések bevételén felül rendszeres teadélutánokat, táncmulatságokat szerveztek, melynek feladata kettős volt; az üzemben családias közösség létrejötte és a csapat kiadásainak fedezése.
  A csapat játékosai a gyár dolgozóiból kerültek ki. Első bemutatkozásuk 1934 április elején Somogy-bányatelepen volt, ahová 150 szurkoló kísérte el a csapatot. Még ez évben tagjai lettek a labdarúgó szövetségnek, mely a pécsi alosztály II-be osztotta be a csapatot.
  1935- ben a Somogy proficsapat feloszlásakor egy-két játékos, Tadics József, Krumpach Ferenc, Waltz József jöttek a gyárba dolgozni. (Itt is mentek nyugdíjba.) Velük a csapat annyira megerősödött, hogy 1936-ban az első osztályba kerültek, ahol 1944. év végéig játszottak.
  1936-ban megalakítják ifjúsági labdarúgócsapatukat, mely az 1938-1940. éveket kihagyva, mindvégig szerepelt a bajnokságokban.


  Bezerédy Győző: Baranya megye testnevelés és sporttörténete.
   
 4. avatar: Golyó
  2009.03.01, 20:34
  A csapat régi neve Pécsi Porcelángyár SE volt.