magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Paksi FC 6 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4.33 (3 szavazat)

játékvezető: 3.33 (3 szavazat)

hangulat: 2.67 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 3 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.08.28, 15:51 (szerk.: 2023.09.01, 13:10)
    Gratulálok a csapatnak! A támadószekciónk nagyon komoly minőséget képvisel. A védekezésünket nem igazán tette próbára a Paks, ezzel együtt hátul is jó teljesítményeket láthattunk. Varga és Traoré félelmetes formában van. Makreckis tökéleteset játszott, nálam ő lett a meccs embere. A heti rotáció tetszett, örülök, hogy Lóri is "elkezdte" a szezont. Ha a védekezésünket sikerül fejleszteni, akkor szép időszaknak nézünk elébe. Hajrá Fradi!

    Sokáig lehetne sorolni a jó teljesítményeket, Varga elvitte a pálmát, de én Töki játékának is nagyon örültem. Nagy kedvvel, jól játszott.

    Frenetikus első félidő után kicsit visszafogottabb második következett. 6:1-nél viszont nyugodtan lehetett forgatni a csapatot, sokan kaptak értékes játékperceket.
    Gratulálok!
    ui: Varga egy szép kövér 10-es osztályzatot kap tőlem.

    Szerintem Varga volt a legjobb és nemcsak a mesterhármasa miatt. Makreckis szintén brutál jól játszott. Őt jobbhátvédként kellene máskor is játszatni. Ezen a poszton nincs nála jobb. Középre van más választási lehetőség.

    Az első félidőben jeleztük, hogy mégis csak igényt tartanánk az újabb bajnoki címre...Barna olyan lesz, mint Gerd Müller. Számolatlanul rúgja, miközben egész jól álcázza magát...de mindig ott van, ahol lennie kell.
    Ehhez csak gratulálni lehet, a második félidő pedig várható volt.

    Nagyon nagy gratuláció srácok! Ez nagy betűs FOCI volt! Szép volt fiúk!

    Viszont, nem akarok senkit bántani, pláne egy ilyen győzelem után, de ami Lisztest illeti…Mióta komolyabban felmerült ez a frankfurti igazolás, azóta óriási nagy nulla és amilyen pletykákat lehetett hallani mostanában róla…hát finoman szólva sem tudja kezelni a gyorsan jött hírnevet. Helyében meg kellene szakadnia a pályán, de ahogy ma is beszállt…arra inkább nem mondok semmit, mindent elmond, hogy Csabának kellett rászólnia, hogy pörögjön már fel.
    Jobb lenne ismét visszatérnie a földre! Szurkolok neki, hogy sikerüljön!

    Máté eredményei bizonyítják, hogy a szakvezetésben volt a hiba, amikor hagyták az oszétot hogy levigye a csapatot! Rossz katona az, aki nem akar tábornok lenni! Csaba rövid idő alatt megtalálta azt a csapatot, amely tegnap is szórakoztató játékkal rúgott egy hatost! Aztán a cserék bizonyították, miért azok! Amúgy pedig nincs nagy tolongás a kispadért és amíg ez a gárda így teljesít, nincs ok a változtatásra! Jelenleg ez a légiós alakulat adja vissza az egykori FTC arculatát, játékstílusát, ezért felesleges erőltetni csak azért is a hazai játékosokat, mert látható volt mennyivel lassúbbak a kezdőknél! Ramirez visszatértével pedig még erősebbek lesznek. Máté Csaba munkájával bizonyította, jelenleg nincs jobb megoldás a Fradi edzői posztjának betöltésére!

    Zaki sérülése mennyire komoly?
    Remélem Cissé óvatosságból nem folytatta.
    A kapott gólért kár, Abu kissé optimista volt, de kulcspasszai kompenzálták ezt.
    Lisztesnek meg szerintem picit vissza kell térnie a földre, tehetséges, van benne bőven potenciál, de azzal, hogy már a válogatottba követelték két jó meccs után, kicsit elszállt.

    Kétség nem férhet Csaba edzői maradásához. Tegnap magyar szinten is kiemelkedőt nyújtottunk, Traoré magára találása döbbenetes volt, Varga a kapu előtt halálos veszély. A Paks mindig veszélyes ellenfél volt, de most semmi hibát nem fedeztem fel a játékunkban, Abu Fani megtalálta a kapcsolatokat, félelmetes volt. Látva az ellenfeleket, ha komolyan vesszük őket akár 10-15 pont előny is lehet. Csak az a KÍ elleni ne lett volna, de már mindegy. Messzire juthatunk.

    Ritkán látható első félidőt produkált a csapat,játékával elkényeztette a közönséget,ennek következtében bennem semmilyen hiányérzet nem maradt a második negyvenöt perc láttán.

    Van amikor a tanítvány túlnő a mesterein.
    Eddig csak viccből hívtam magyar Hansi Flicknek, de amilyen pörgős focit összeraktak Máté Csabáék, arról az első félidőben az a Flick féle Bayern jutott eszembe, amikor mindent megnyertek. Ez egy elég jó irány.

    Az első félidő BL színvonal, ritkán van az, hogy le tud kötni ennyire egy meccs, hogy még mobilozni is elfelejtek. A második félidőből csak a tanulságok maradtak. Lisztes nem jó szélsőnek, mert nem elég gyors, Owosu meg nem elég technikás. Na de inkább örvendezzünk, hátha ráéreznek a játékosok a nemzetközi ízére, aztán úgy maradnak...

    Ez a Bognár egy kibaszott idióta. Böde becserélése az év vicce. Komolyan úgy gondolta, hogy majd negyven méteres sprintekben veri a Fradi védelmét?

    Máté jókat húzott, bíztató. Még 1-2 ilyen győzelem, s nem fogok emlékezni a pufla elleni kudarcra.

    Böde Dani becserélése után több gólhelyzetük volt. Többször Dénes kellett védjen. Előtte nem igazán.

    6-1-után már mindegy volt kit tesz be előre, de az a vicc, hogy Dani abban a pár percben többet mutatott, mint az egész Paks addig. (Kivéve azt az egy gólt.)

    A meccs csúcspontja a "játszik a Fradi" volt.Aki ismeri, tudja ez mit jelent.Règ hallottam, skandáltam.Sajnos a 2 . Félidő hulladèkra sikeredett, de mindegy már.A bîuró tetű volt ma is, ezt mèg fontos kiemelni

    A 36 fokot megfelelően sikerült sörbevitellel egalizálni, az első félidő pedig űrfoci volt a javából, a másodikra kellően becsiccsentettem, szóval kb mindegy volt. Köszönöm a nyár méltó zárását, c2ből áttelepültünk a családiba a 2. félidőre, az is tök jó élmény volt smiley Nehéz bárkit kiemelni, elszórtan már hallani lehetett az Abu Fani skandálást, de nem is emlékszem, mikor hallottam legutoljára a “játszik a Fradi”-t, Varga Barni pedig egy vadállat!!

    Ilyen az, amikor a bíró már az elején megadja azt a sárgát és nem mérlegel.
    Ezután szépen taknyosra is szopattuk Kinyiket többek közt.

    Az első félóra alatt rúgtunk hármat, kihagytunk 2 ziccert, rúgtunk 2 kapufát.
    Elég régen voltunk ilyen aktívak és eredményesek hazai pályán.
    Bravó, Csaba!

    Ma láthattuk, hogy ésszerű rotálás mellett ütőképesek maradunk. Esiti és Ben is tökéletes alternatíva a középpályára.
    Elöl nagyon bitang a felhozatal. Ha Pesic és Owosu is felveszi a ritmust, Kehinde beváltja a várakozásokat, szép góltermés lehet az idényben. Nézőcsalogató foci volt.

    Fantasztikus látni, h mennyi gól szerzünk mostanában. Máté Csaba szinte nem vett át semmit a közvetlen elődjeitől (Csercseszov, Stöger, Rebrov), leginkább Moniz totális focijára hajaz az, amit játszatni akar. Amikor van területünk, és/vagy gyenge képességű az ellenfél, akkor látványosan deklaráljuk a különbséget. Szerencsére van olyan picsaerős a keretünk, h ez remekül működött a Konfetti Liga selejtezőjében.

    Azért kell most egy neves/képzett edző, h ezt a picsaerős keretet a megfelelő szintre hozza fel, és sikeresek legyünk itthon és a nemzetközi színtéren is.

    Ehhez MCS, -bármennyire is szimpatikus/szeretjük- már kevés szakmailag.

    Szép volt, Csaba, és a köszönjük a tűzoltást!

    Most légy okos Kubatov Gábor, Hajnal Tamás. Jött a tűzoltó egység, de olyan jól sikerült idáig, hogy évek óta nem néztünk ilyen jól ki, egyszerűen valamire ráérzett az edzőpáros. Plussz ott a gyöngyszem Varga Barnabárs, mert volt már jó passzkirályunk,aki adta a forintos labdákat, de ilyen százalékkal belőni a helyzeteket, ha meg nem rúgja rá úgy adja tovább, hogy az szinte megint gólpassz, legutóbb talán Horváth P.-Tóth M. volt ilyen. A közönség is megbocsájtott már, fájó volt Ryan elengedése is, de hát ez a legjobb gyógyír rá, messzebb juthatunk a mostani kerettel nélküle ez már most látszik. A többi igazolás is nagyon ül azt se felejtsük el.

    Nem tudom eldönteni, hogy melyik a szebb:
    Traoré kötény-kulcspassza a gólpasszos Abunak, avagy Abu szöglet-gólpassz kapásgólra Tokmacnak. Álomjáték mindkét mozzanatsor...

    és akkor ott van Toki ívelése Varga fejére, meg ahogy kötényben indította Traorét az első gólnálsmiley

    Igen. Megannyi parádé. Mondjuk Romdhane lövésnek álcázott gólpassza is megér egy merengést. smiley

    ott eltörte szerintem a labdát simán. Tőle nekem az a szerelés tetszett az oldalvonalnál, ahol azzal a mozdulattal lepacsizott Csabival. Jó meccse volt ez neki is végresmiley

    Varga harmadik góljánál stílusosan három zseniális húzása volt. A labdaátlépés, a keresztbefutással elvezetés a kapus előtt, s ami nekem a legjobban tetszett, az a kis korrekciós labdaérintés a védővel a nyakán, hogy menteni se tudjon sehogy. Hatalmas élmény.

    Csercseszov Fradija ellen még jó lett volna ez a letámadós taktika. De azóta van egy Abu Fani és egy Makreckis, aki ki tudja hozni a labdát, plusz Varga Barna tud a felíveltekkel is valamit kezdeni. A második félidő jó lett volna egy kis gyakorlásra, hogy mi van akkor, ha betolják a buszt a kapuba, ahogy azt a PAFC szereti. Valószínűleg idén már csak azzal fogunk szembesülni a bajnokságban...

    Az azért túlzás, hogy átmentünk a letámadásukon, mint kés a vajon. Egyszerűen átíveltük a letámadásukat, és összeszedtük a lepattanókat. Nagyon helyesen.
    Annyi hosszú passzunk szerintem 5 éve nem volt egy félidő alatt, mint most az elsőben.
    (Játszhattuk volna ugyanezt anno a Barca, Juve ellen)

    Ha az első félidei csapat végig a pályán marad, akkor 12-t kaptatok volna. Megkegyelmeztünk nektek a második félidőben úgy, hogy rajtatok semmi sem múlt. A második félidőt nekünk jobb elfelejteni. Ugyanaz az edző, de teljesen más csapat.

    Utobbi ido sokan probalkoztak letamadassal, mert megzavarhatoak voltunk. Erre most racafoltunk, igazi minosegi nagycsapatkent haritottuk ezt a taktikat.
    Jonnek a sundisznok ujra.

    Számomra a legszebb a tegnapi meccsben pont az volt, hogy végre tudtuk kezelni a magas letámadást ellenünk, nagyon rég volt már ilyen. Szerintem Macskának volt ebben a legnagyobb szerepe, aki egymaga simán átjátszott két letámadó paksit is, így megnyíltak a területek. Mestermunka volt egy olyan taktika ellen ami eddig nem feküdt nekünk.

    Makreckisnél azt sajnáltam, hogy a cserék miatt végre felléphetett középpályára, erre Cissé megsérül...

    Tűpontos! Macsek messze a legjobb opció, ha magas letámadás ellen kell játszani. Azt figyeltem, hogy rendszeresen váltogatta a jobbra és balra indulásokat, cseleket és nagyon nagy hatékonysággal játszotta meg a középpályát a felfutásai során. Ezt például Civic messze nem tudja ilyen hatékonyan megoldani.

    A vasárnapi hőségben rendezett meccsen 51:15 volt a tiszta játékidő (47:45-öt állt a játék), 4-2-3-1-ben játszottunk, 62%-ban birtokoltuk a labdát, 88%-kal passzoltunk (16.5 passz/perc volt a meccstempó, 8.7% a hosszúlabdák aránya, 7.2 a PPDA). A párharcok aránya 108-87 volt ide, a támadópárharcok 44%-át, a védekezőpárharcok 62%-át nyertük meg, 30 cselünkből 20 sikerült, a fejpárbajokat 23-12 arányban hoztuk. Csak 19 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (a Paks 20-at).

    33+3 támadásból 17 lövésünk volt, 8 talált kaput (3 kapufa volt emellett), a Paksnál ezek a mutatók: 38+2 / 13 / 9. Az xG-arány 4.02 – 0.94, az xcG-arány 3.69 – 1.4 volt ide, a 16 beadásunkból 7 volt sikeres.

    Varga B. 9.44
    Traoré 8.73
    Abu Fani 8.59
    Makreckis 8.11
    S. Mmaee 7.86
    Tokmac 7.70
    Cissé 7.34
    Dibusz 7.27
    Ben Romadan 7.26
    Esiti 7.06
    Sigér 6.95
    Pászka 6.66
    Pesic 6.51
    Lisztes 6.05
    Owusu 5.65

    https://ulloi129.hu/2023/08/27/elo-a-paks-elleni-bajnokirol-26/
    https://ulloi129.hu/2023/08/29/igy-teljesitettunk-a-paks-ellen-25/
    https://ulloi129.hu/2023/08/31/traore-pesic-varga-es-varga-traore-abu-fani/