regisztráció felhasználójelszó

Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új)

 1. Régi / egyéb képek a stadionról... »

 2. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 3. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 4. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 5. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 6. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 7. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 8. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 9. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 10. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 11. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 12. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 13. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 14. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 15. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 16. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 17. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 18. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 19. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 20. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 21. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 22. fénykép: Budapest, IX. ker., Albert Stadion (új) (2012)
 23.  
segítség felhasználók által beadott adatok ... több / részletek »
 1. 2013.07.18, 15:57matyika89átadás éve
  2014 ősz
 1. 2 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Új Albert Stadion
  2. Új Üllői úti Stadion
  3. Új Ferencvárosi Labdarúgó Stadion
  4. Új Fradi Stadion
  5. Új FTC Stadion
  6. Fradi pálya
  7. Új Ferencvárosi Stadion
  8. SAMO féle acélharisnya
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen: 22.600
  ülőhely: 22.600 (fedett: 22.600)
  állóhely: - UEFA kapacítás: 22.600
 7. lakosság
  Budapest, IX. ker.: 63.697 (2012)
 8. hazai csapat
  -
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 68m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  elektronikus (videós)
 13. világítás
  van (NB I / TV)
 14. futópálya
  nincs
 15. átadás éve
  2014
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó weboldalak
 18. segítség
 

Egyéb stadionok a kerületben [ » több...  » Budapesti stadiontérkép (Budapest, IX. ker.) ]

 1. Budapest, IX. ker., Siketek-pálya
 2. Budapest, IX. ker., László Kórház Sporttelep
 3. Budapest, IX. ker., Timót utca
 4. Budapest, IX. ker., Albert Flórián Stadion, 3-as Edzőpálya
 5. Budapest, IX. ker., László Kórház Sporttelep
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.18, 12:23
  Az elmúlt napokban itt a fórumon megvitatott több téma is szóba került Kubatov Gábor elnök úr facebook oldalán, melyekre válasz is érkezett. Lássuk itt is:

  Kapu mögötti ülő-, állóhely elválasztásról:
  kép
  a kivitelező válasza egy , az önével azonos kérdésre:
  " Köszönjük a hasznos észrevételt. Nincs baki, nincs hiba. Nem kerülte el ez senki figyelmét a projekt tervezése során. Mégis ezt a megoldást választottuk, mert az OKF (Országos Katasztrófavédelmi Főparancsnokság) nem teszi lehetővé a hazai B Közép területének – és elsősorban a nézőszám növelésének – lehetőségét!
  A plexifal nem tolható el a kanyarig, mert az több néző egy szektorban való elhelyezését eredményezné, ami nem lehetséges.
  Ezért került ide a szektor elválasztás. Apró eszközökkel, - felfestéssel – megpróbáljuk a hazai B közép álló szurkolókat rávenni arra, hogy úgy álljanak, hogy tőlük látni lehessen.
  A döntést megelőzte kockázat- és költségelemzés. A legkisebb problémával és „fájdalommal” járó megoldás lett választva, erről biztosíthatom. Nincs hiba, nincs felületesség.
  Köszönöm észrevételét, kitartását.
  Remélem, ugyanilyen kitartóan köszönthetjük a stadion nézőközönsége között is."


  Kezd összeállni a kép. Tavaly ugyebár még azt nyilatkozta Fürjes, hogy állóhelyes verzióban 26 ezres lesz a befogadóképesség, amely mostranra 24 ezer alá csökkent, ráadásul ez az álló-ülőhely elválasztás a betakarással is olyan hibának tűnik, ami megkérdőjelezi, hogy ilyen lett volna az eredeti terv is. Én úgy érzem, hogy alapban az lett volna a terv, amit mi is mondogattunk a probléma kapcsán, hogy a kanyarig egyben állóhelyes lett volna az a rész (valószínűleg erre is volt kiszámolva a 26 ezres befogadóképesség), csak aztán ez a nyamvadt katasztrófavédelem beleköphetett a levesbe, és ezért lett ez a kényszerű változtatás, ami azt eredményezte, hogy lecsökkent az állóhelyi rész, ezzel a befogadóképesség is, és bekerült ez a szerencsétlen plexifalas ülő-állóhely határvonal a kanyarból a kapu mögé a szélre. Ez így logikusnak tűnik. Más kérdés, hogy sokkal jobb lett volna az eredeti verzió, de hát úgy néz ki, a kivitelező kezét megkötötte a jó kis magyar bürokratikus OKF...

  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1589759&page=78
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.18, 21:37
  Egy kis mozgókép a SOTE tetejéről:
  https://www.youtube.com/watch?v=X4lDGhyZOHg
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.18, 16:34 (szerk.: 2014.02.18, 21:37)
  Egyik kollégánk utánajárt annak, hogy miért gond a kis lépcső és miért is furcsa az a furcsa repedés. Egy kis szakmaiság, idéznék:
  kép
  „[…] vicc, hogy mennyire leszarják már megint a lépcsőket. Győrben ugyanez van, nagyon bíztam benne, hogy itt nem követik el ezt a hibát.
  Hivatalosan egy lépcső szélessége 30 centi kell, hogy legyen, mert az számít egy átlagos, 43-mas lábnak. A képen körülbelül maximum 27 centiseket látunk és ez a kicsi eltérés is sokat számít.

  - a lépcsőnek (amit a mindennapokban használunk) van egy idális belépése (30 cm) és fellépése (15 cm). Ezek a paraméterek megadnak egy lankás, kényelmes szöget. Ha itt is ilyen lenne akkor "lapos" lelátónk lenne, mint a régi Szentélyben. Ha egy jobb hangulatot teremtő, meredekebb lelátót akarunk, hogy közelebb legyünk a pályához, akkor meredekebb lelátóra van szükség. Ezáltal a lépcső is meredekebb lesz és borul az ideális mérete. Egyszerű matematika. Szóval kisebb belépés vagy nagyobb fellépés. A magsabb fellépéssel nőne a botlásveszély!

  http://mindigessoha.hu/2014/02/az-uj-stadionban-jartunk-2-0/
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.16, 14:38
  Tegnap bejártuk az épülő stadionunkat, sok fasza és néhány kevésbé örömteli dolgot is láttunk, hallottunk.

  Kezdjük az elején a legfontosabbal: a létesítmény neve nem Albert Flórián Stadion lesz. Mint megtudtuk, a névhasználati jogot értékesíteni kívánjuk, így is sok százmillió petákot belapátolva a kincseskamrába. A konzervatívabbak számára ez nyilván kisebb sokkot fog okozni, én amondó vagyok, ha a klubnak ebből lesz pénze jobb csapatot összeállítani, nekem édesmindegy, mi a hivatalos neve az épületnek, ha akarom, úgyis Albertnek hívom, meg a haverok is érteni fogják. Azért Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. Aréna ne legyen…

  Tök jó dolgokat hallottunk a “zöld” témában, ami jobban belegondolva kicsit undorítónak is tűnhet: a stadionban keletkező szennyvíz hője fogja például fűteni a pályát. (Újabb nyomos érv a mérkőzéslátogatások alkalmával fogyasztandó sörmennyiség maximalizálására.) A locsolás egy részét a tetőszerkezetről összegyűjtött esővízzel fogják megoldani, a speciálisan kialakított gyepszőnyegről pedig már korábban is olvashattunk erre-arra.

  Komoly szőrszálhasogatásba kellett belemennünk, hogy hibát találjunk a kész szerkezetben, az erre vonatkozó kérdésre viszont mindenki szinte egyöntetűen válaszolt: a lépcsők. A szektorok meredekségéből adódóan a közlekedők is gyorsan emelkednek, ami még csak a gyengébb kondival bíróknak okozhat gondot, viszont az egyes lépcsőfokok szélessége (inkább keskenysége) egy-két korsóval a kézben és a gyomorban komolyabb problémát jelenthet, szinte borítékolható néhány csúnya esés.

  Szintén ehhez a külső térhez kapcsolódik a mostanában sokat emlegetett drótháló, ami a stadion külső burkolatát hivatott helyettesíteni. Merthogy ez nem burkolat. Messziről lehet, hogy jól mutat, sötétben megvilágítva biztos szép lesz, de olyan praktikus dolgokra, mint mondjuk az eső elleni védelem, nem képes. Képes lesz viszont mindenféle reklámok megjelenítésére, hiszen a színek mellett mozgóképeket is ki tudnak rá vetíteni. Sokakat mozgató kérdés, hogy lesz-e a stadion külső részén a Fradira utaló motívum. Nos, mi nem láttunk ilyet, mint ahogy az erre vonatkozó kérdésre sem kaptunk egyértelmű választ, de könnyen elképzelhető, hogy csak ezzel a vetítéses módszerrel fog megjelenni a Ferencváros az új stadion külsőjén.

  A szerkezeti dolgokon kívül említésre került még egy rendszer, aminek működésében látunk még némi bizonytalanságot: a wifis büfé elképzelése nem rossz, a megvalósításra viszont kíváncsiak leszünk. Valahogy úgy hangzott, hogy minden ülőhely kap egy egyéni kódot, amivel wifin keresztül tud rendelni a büfében, mire odaér, előkészítik a rendelését. Kint viszont ugye be kell mondani a kódot/le kell húzni a kártyát, vagy valamit nyilván kell csinálni, ami első belegondolásra nem tűnik gyorsabbnak, mint a “két korsót, légyszives!”

  A fentihez kapcsolódik a szurkolói kártya funkcióinak kibővítése, a kártya fizetőeszközzé válik a stadionban (fesztiválozóknak ismerős megoldás lehet). Az elgondolás itt sem rossz, de első körben nem kevesek életét fogja megbonyolítani a kártya feltöltése és használata.

  Mindent összevetve olyan érzésünk támadt, hogy baromi sok jó ötletet próbálnak belezsúfolni a tervezők és kivitelezők a stadionba, viszont tartunk tőle, hogy a sok újítás nem egyszerűbbé, hanem bonyolultabbá fogja tenni a meccsrejárást. Persze sok még a kiforratlan elképzelés, ha ezeket mind sikerül letisztázni, amellett, hogy miénk lesz a legmodernebb stadion, a legszukolóbarátabb is lehet.

  http://mindigessoha.hu/2014/02/az-uj-stadionban-jartunk/
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.30, 13:31
  szgabesz: német üzemeltető fogja a stadiont működtetni. Fizet nekünk egy valószínű milliárdos tételt és utána ő bonyolítja a stadion dolgait, bevétel és kiadás oldalát.A Zöld és Fehér-et illene forgatni!!! smiley)) Abban Szekeres elmondja, hogy adminisztratív dolgok vannak csak hátra és hamarosan szerződnek.

  http://ulloi129.hu/2014/01/30/nepligeti-centrum-vagyonkezelesi-joga-fradie/
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.28, 22:28
  A szünetben a Zöld és Fehéret olvasgattam. Az új stadionról szóló cikkben Szekeres azt nyilatkozta: A jan. 1-jén életbe lépett törvény alapján a stadion VAGYONKEZELŐI JOGA a FRADIhoz került!

  http://ulloi129.hu/2014/01/28/kibeszelo-rapid-bukarest-elleni-merkozesre/#more-99683
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.23, 19:10
  Még egy kicsit csiszoltak a látványterveken:
  http://www.scribd.com/doc/201652545/Alaprajz-FTC-stadion
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2013.10.18, 19:16
  ->#69
  Két sarka nyitott lesz, ezen kívül teljesen zárt burkolat csak felül lesz, oldalt a legtöbb helyen sűrű szövésű acélháló. A fűről pedig azt írják, hogy speciálisan a IX. kerületi éghajlatra lett kifejlesztve.
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2013.10.18, 19:14
  ->#68
  Olcsóbb lesz a fenntartása, mint a réginek, kb 150 millióval számolnak évente(tele sok öko fejlesztéssel, pl esővíz felhasználás).... Ez a világítás is LED-es, úgyhogy lényegesen kevesebbet fogyaszt, nem csak a stadiont világítja, hanem az oda vezető utat is, úgyhogy valószínűleg égni fog.
   
 10. avatar: pirospont
  2013.10.18, 15:45
  Én egyszer hallottam olyat, hogy a túlságosan zárt stadionokban a folyamatosan locsolt fű könnyen "berohad", mert nincs meg a természetes szellőzés. Az új Albertban teljesen beburkolják az acél tartóelemeket, így még a lelátók kijáratán sem mozog majd a levegő. Nem lesz ez gond?
   
 11. avatar: NNS
  NNS
  2013.10.18, 07:43
  Tesztelik a stadion kivilágítását:
  kép
  Faszán néz ki meg minden, de ez minden este be lesz kapcsolva? Vagy csak ha meccs van?
  Ki fogja az áramszámlát fizetni?
  Valahogy fent is kell tartani ezt az egész stadiont, attól tartok hogy nagyot fogunk még csodálkozni mikor kiderül hogy mennyibe is kerül havonta/évente a létesítmény...
   
 12. avatar: AMiUtunk
  2013.10.03, 15:31
  A 2014/15-ös szezont a Ferencváros is az új arénájában kezdheti

  Rekordsebességgel épül az FTC új labdarúgó-stadionja Fürjes Balázs, a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos szerint.

  "Ilyen gyorsan ekkora stadion talán Európában sem épült fel. Az építkezés az ütemterv előtt jár, azaz a 2014/15-ös szezont biztosan itt kezdheti a Ferencváros" - jelentette ki Fürjes az aréna interaktív látogatóközpontjának csütörtöki megnyitásán.

  Fürjes Balázs kiemelte, hogy az aréna multifunkcionális lesz, azaz labdarúgómeccsek mellett koncertek, konferenciák, kulturális rendezvények megrendezésére is alkalmas, s elmondása szerint arra törekednek majd, hogy az év 365 napjából minél nagyobb legyen a létesítmény kihasználtsága. Hangsúlyozta, hogy nemcsak a Ferencváros miatt zöld a stadion, hanem a környezettudatos építése miatt is, például a régi Albert Stadion elemeit 100 százalékban felhasználták az új építéséhez.

  "Bár azt nem mondhatom, hogy kizárólag magyar alapanyagokból épül fel a stadion, de igyekeztünk hazai termékeket felhasználni. Például az acélszerkezet Kecskeméten, míg a betonszerkezet Dunaújvárosban készült" - mondta Fürjes, jelezve, hogy az építkezés több mint 2000 embernek ad munkát. A tervek szerint év végére teljesen szerkezetkész lesz a több mint 22 ezer néző befogadására tervezett aréna, azaz befejezéséhez közeledik a külső építés.

  Fürjes Balázs arról is beszélt, hogy a stadionhoz felhasznált acélszerkezet 2800 tonna súlyú, ami másfél Lánchidat tesz ki, a 25 000 köbméter betonból pedig 25 emeletes panelház lenne felépíthető. Az építkezés során 10 millió csavart használnak fel, a megmozgatott 60 000 köbméter földdel pedig ötször be lehetne fedni a Városligetet egy centi vastagságban, illetve a 13 000 négyzetméteres tetőszerkezettel a Szent István-bazilikát kétszer lehetne befedni.

  Forrás: http://www.civishir.hu/sport/labdarugas/nem-csak-debrecenben-duborog-a-stadionepites/1003133654
   
 13. avatar: NNS
  NNS
  2013.10.03, 10:39
  2013. szeptember 27., péntek
  "Azt fogjátok érezni, mint Rómában a gladiátorok" - épül az Albert, azaz a Fradi Stadion
  Egy új, szép és korszerű stadion, az egyik legmodernebb Európában, ez lesz a Fradi Stadion: az építkezésen jártam.
  És hogy milyen is egy félkész stadion? Óriási, szürreális és gyönyörű. A hatalmas térben félkész szerkezeti elemek meredeznek a levegőben, olyan drámai hatást keltve, mintha legalábbis egy űrbázis építésén járnánk.

  A bejárás során sok érdekesség kiderült az építkezésről. Elrejtett damilszálak, Lego és kultúra, ismerjétek meg a terveket!
  Nézzük a legizgalmasabb információkat az Albert Stadion építéséről, amit jelenleg tudni lehet:
  Az Albert stadion építésén magyar mérnökök, magyar cégek dolgoznak, magyar alapanyagokkal. Az épületkomplexum előregyártott elemekből áll, amiket gyakorlatilag mint egy óriási Legot, összecsavaroznak. Kapunk egy fedett nézőteret, aminek maximális befogadó képessége 22 800 fő, a pálya pedig szabadtéri lesz. Az épületrész, bár elsőre nem feltűnő, két részből fog állni. A fejépület 8-9 szint magas lesz, alatta 3 szint mélygarázzsal. Helyet kap majd kávézó, söröző, étterem és egy múzeum.

  A tervek szerint a stadion korszerű lesz, méghozzá nem kicsit. A pályát fűtött fűfelület fogja borítani, amit 24 fejes locsolórendszerrel öntöznek majd és a fűszálak között beépített damilok lesznek. Ezáltal sokkal stabilabbá válnak és alapesetben nem fogunk olyat látni, mint például a olasz meccseken, amikor egy-egy becsúszás során kifordul a gyep. Bizony, mi reméljük nemcsak ebben, jobbak leszünk smiley

  Kevesen tudják, de az 500 fő alatti konferenciák számában Magyarország a top3-ban van a térségben. Az épület egyik része, ami egy öt csillagos szálloda színvonalával fog rendelkezni, pont ezt a keresletet fogja kiszolgálni.

  Sok szó esik arról, hogy milyen fontos szerepet játszik a sport a fiatalság szempontjából. Utánpótlás, felesleges energiák lekötése és nevelés, ez is az Albert Stadion küldetése lesz.

  Nem titkolt cél egy új szurkolói kultúra megteremtése és hogy ebben a modern, mindennel felszerelt stadionban egy-egy sportesemény túlmutasson az eddig megszokottakon és legalább négy órás, kulturált szórakozást nyújtson a látogatóknak, családoknak. A teljes területen lesz wifi és minden széken lesz QR kód, ami okostelefonnal leolvasható és a tervek szerint rendelésre használható.

  A fizetőeszközök és maga a belépő a szurkolói kártya lesz, ami úgy fog működni, mint a sziget fesztiválon. Lesznek ugyan mobil jegypénztárak, de öt éven belül a hangsúly az online jegyrendelésre fog terelődni.

  Ilyen lesz az új Albert Stadion, nem kérdés hogy egy újabb nagyszerű hellyel bővül a város, valamikor 2014 őszén. Én biztosan ott leszek a lelátón, ha elkészül, és Ti?

  forrás (és sok remek kép): http://checkmybudapest.blogspot.hu/2013/09/azt-fogjatok-erezni-mint-romaban.html
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.14, 15:41
  Igen, a képek egy része a frissebb videóból vannak.
   
 15. avatar: NNS
  NNS
  2013.08.14, 15:10
  A látványterv 12. képe még egy régi verzió lehet? Összes többi képen máshogy néz ki a fôlelátó.

  kép
   
 16. avatar: NNS
  NNS
  2013.08.02, 11:23
  Nagypályás cég építi a Fradi-pályát
  A vasárnapi, Cluj elleni barátságos találkozóval bezárja kapuit a ferencvárosi Albert Flórián Stadion. A létesítmény helyén a Wing Zrt. (korábbi nevén Wallis Ingatlan Zrt.) többségi tulajdonában lévő Market Zrt. épít új arénát.

  A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. pályázatán nyertes cég 13,49 milliárd állami forint ellenében vállalta megvalósítani a 2014 őszére elkészülő futballpályát, ám a Market ennyivel nem elégszik meg: a legfrissebb hírek szerint az osztrák-szlovák határ közelében létrehozni tervezett Eurovegas szórakoztató komplexumot is megépítheti.

  Építészberkekben nem okozott különösebb meglepetést, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Market Építő Zrt-vel kötött generál-kivitelezési szerződést a Ferencvárosi Torna Club új, Üllői úti stadionjának megépítésére.
  "Eredményesen lezárult az új ferencvárosi labdarúgó stadion megvalósítására és a meglévő aréna bontására kiírt közbeszerzési eljárás. Az MNV a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot fogadta el. A nyertes ajánlat összege 13,488 488 019 milliárd forint. A munkaterület átadása megkezdődött" - volt olvasható az állami részvénytársaság szerdai közleményében.

  Az új Albert Flórián Stadiont 90 fokban elfordítják, a jövőben merőleges lesz az Üllői útra, a Könyves Kálmán körúti saroktól beljebb, a Nagyvárad térhez közelebb helyezkedik majd el. 22 ezer férőhelyesre tervezik, a pálya a jelenlegihez képest egy méterrel mélyebben lesz, Kubatov Gábor FTC-elnök 10 ezres átlagnézőszámmal kalkulál, a tehetősebb partnerek számára úgynevezett sky-boxokat alakítanak ki és a multifunkciós létesítmény nem nélkülöz majd konferenciatermet, éttermet és egyéb fontos kiszolgálóhelyiségeket. Nem mellékesen - ismerve a szurkolói keménymag habitusát - az ország legbiztonságosabb futballstadionját szeretnék megvalósítani.
  Mindennek pedig 2014 őszére készen kell lennie, máskülönben a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles fizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak.

  Habár az MNV szerint a legjobb és a legolcsóbb ajánlatot választották, volt olyan építésziroda, amely már a tendereztetés során hangot emelt, amiért a pályázati feltételrendszer "jogsértő, eltúlzott és ezáltal versenyszűkítő".
  A Népszabadság egy decemberi cikkben azt taglalta, hogy a kiírás sokakban azt az érzetet kelti, miszerint a pályázatot kifejezetten egy bizonyos cégre szabták. Erre enged következetni egyfelől a digitális mérkőzésközvetítő rendszerre vonatkozó referenciaigény, másfelől hogy a kivitelezőnek saját tulajdonú hulladékkezelő teleppel kell rendelkezni (holott ez már csak azért is túlzó követelménynek tetszik, mert a keletkező hulladék kezeléséhez elég volna szerződést kötni egy ilyen profilú céggel), nem utolsósorban azt is meghatározták, hogy a rakodókanálnak 3 köbméteresnek, a betonpumpa gémkinyúlásának 36 méteresnek kell lennie...
  A debreceni stadion tendereztetése során még véletlenül sem szerepeltek efféle megkötések.

  A Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi határozatára hivatkozva - amely törvénysértőnek titulálta a teljesítéshez szükséges mértéken felüli követelmény megfogalmazását - az osztrák Swietelsky cégcsoport magyarországi leányvállalata a tender visszavonását kérte az MNV Zrt-től. A Vagyonkezelő (természetesen?!) elutasította ezt, azzal a hivatkozással, hogy a bontás-építés fölöttébb komplex eljárásnak minősül.
  Lapunk megkereste a Swietelsky Magyarország Kft-t, ám jelezték: a témában nem kívánnak nyilatkozni.
  Mindezek alapján az összeesküvés-elméletekre fogékonyak nyomban levonhatják azt a következtetést, hogy a kormány a válság tépázta építőiparban az igazán "zsíros melót" az egyik baráti vállalkozásra bízta, ám el kell őket keserítenünk.
  A cég, illetőleg vezetőinek kiléte ennél sokkal árnyaltabb képest fest.
  A Market Zrt. ugyanis a Wallis Ingatlanból Wing Zrt.-vé átnevezett cég többségi tulandonában áll. A Wallis egyik korábbi vezérigazgatóját pedig Bajnai Gordonnak hívják.

  A Wing, illetve a Wallis-csoport Veres Tiborhoz, az ország egyik leggazdagabb emberéhez kötethető, de a cég részvényese az a Scheer Sándor is, aki Kisteleki István elnöklése idején a Magyar Labdarúgó Szövetségi alelnöke volt, és akinek nevéhez fűződik az Országos Labdarúgópálya Létesítési Program (OLLÉ) elindítása is. A Wingnek szintén részvényese a Cipruson bejegyzett VIRINI HOLDINGS Ltd.. Hogy, hogy nem a Market a kedvezőtlen piaci körülmények közepette is remek eredményeket produkál, 2011-ben például árbevétele meghaladta az 50 milliárd forintot, adózott nyeresége pedig a 2,2 milliárdot.

  Szerettük volna megkérdezni Scheer Sándort, mi a cég sikerének titka, ám éppen Oroszországból tartott hazafelé, emiatt e-mailben feltett kérdéseinkre tudott volna csak válaszolni (ettől elálltunk). Egy korábban vele készített interjúban azonban leszögezte: "A válságban a korrektség, a biztonság, a szaktudás felerősödik, s fontos szerepet tölt be a személyes kapcsolat is. De elsősorban a munka, a munka és a munka teszi lehetővé, hogy most is sok helyen dolgozzunk" - nyilatkozta a Market Zrt. alapító ügyvezetője. Az FTC-stadion megépítését elnyert Market elöljárója máskor a Ferencváros jelmondatával jellemezte az építőipari viszonyokat, amint leszögezte, manapság a teljes foglalkoztatottság, a stabil működés és az erkölcs a legfontosabb: "Amíg a válság előtt a 4E jelszava, az Erkölcs, erő, egyetértés illetőleg az eredményesség volt a jellemző, addig az új gazdasági környezetben maradt az erkölcs, az erő meg az egyetértés. Eredményesség nincs."

  Ehhez képest a Napi Gazdaság tavaly decemberben az év legnagyobb üzleteként jellemezte, hogy a Market építheti meg a Moszkvától 442 kilométerre dél-nyugatra fekvő Lipeck városának sportközpontját (a cég egyedüliként pályázott a munkára). A város Gördülő kövek elnevezésű sportkomplexumának felépítését 4,6 milliárd rubelért (csaknem 32 milliárd forintért) vállalta a magyar cég oroszországi képviselete. A 64 ezer négyzetméteres központban a jégpályák mellett uszoda és egy multifunkcionális sportcsarnok kap helyet, s a munkálatoknak szintén jövő ősszel kell befejeződniük.

  A Kommerszant című lap az ügylet kapcsán arról írt, hogy a projekt finanszírozásának kidolgozásában részt vett a magyar Nemzetgazdasági Minisztérium, és előzetes megállapodást kötöttek a támogatásról a magyar Eximbankkal.

  "Az építőipar a hobbim, a munkám, az életformám. A labdarúgás - a feleségem után -: a szerelmem" - nyilatkozta máskor Scheer, aki aktív labdarúgónak is vallhatja magát. Ha az Unione FC hétvégi meccse nem maradna el, éppen 100. fellépését abszolválná a BLASZ I. osztályú csapatában (az MLSZ adatbankja szerint 99 fellépésen 99-szer volt kezdő, gól nem szerzett, ellenben egy öngólt vétett). Egyáltalán nem véletlen, hogy a csapat neve egyezik Scheer egy másik cégének nevével. Az Unione-C Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft-t a közvélemény onnan ismerheti, hogy ez a cég - a ciprusi Perpetueal Enterprises Ltd-vel közösen - üzemeltette a múlt év végéig a XII. kerületi Sportmaxot. Az azonos nevű kft-nek jelenleg egyetlen tulajdonosa az Unione-C Kft., amely Scheer Sándor és Zoltán nevű testvére kezében van. Emlékezetes továbbá, hogy a kétezres évek közepén az Unione-C volt az egyik tulajdonosa annak a társaságnak, amely igen hangos botrányt okozva, jócskán a piaci ár alatt vásárolta meg a MÁV egyik patinás Andrássy úti épületét.

  Függetlenül a gazdasági és politikai szélirányváltozásoktól, ez a gazdasági kör mindig megtalálja a maga számítását. Ehhez nyilván valóban produkálnia is kell (hazai és nemzetközi viszonylatban se szeri, se száma a Market építészeti díjainak), mindenesetre kérdéses: az érvényesülésben mennyit nyom a latban Scheer azon állítása, miszerint jelen piaci helyzetben fontos szerepet játszanak a személyes kapcsolatok?...

  Ez a kérdés annál inkább aktuális, mivel a Kisalföld tegnapi száma - meg nem nevezett forrásra hivatkozva - azt írta: megvan a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közelébe tervezett szórakoztató komplexum kivitelezője. A Ferencváros stadionja után a Market Zrt. építheti meg az Eurovegast is, s a munkálatok már az idén megkezdődhetnek.
  A Kisalföld megemlíti: a 17 éves múltra visszatekintő, jelenleg a Wing Zrt. többségi tulajdonában lévő társaság eddig félezernél is több létesítményt épített fel 380 milliárd forint értékben.
  A Market mellett más nem rúghat labdába?


  "Ez a pálya nem fog megépülni"

  Ezt mondta lapunknak Vincze Géza, az FTC korábbi játékosa, vezetőedzője, utánpótlás-nevelő szaktekintély. Azzal indokolt: komoly politikai megfontolás húzódik a tervek mögött.

  "Egyfelől azért - folytatta Vincze -, mert a terveknek megfelelően, elfordítva a stadion nem fér el. Másfelől azért, mert a talaj nem teszi ezt lehetővé. Magam ott voltam a jelenlegi aréna első kapavágásánál, saját szememmel láttam, hogy milyen elővigyázatos munkákra volt szükség. A tervek szerinti stadion miatt félő, hogy a metró felé beszakad a talaj. Ezért ha fel is épül az Albert-stadion, akkor nem ott, hanem a Népligetben, tudomásom van arról, hogy ezzel kapcsolatban máris megkezdődtek az egyeztetések".

  Vincze szerint ahogy az első téglát elbontják, megpecsételődik a létesítmény sorsa. Ha a választásokon a Fidesz elbukik, akkor a szocialistákra fogják majd a munkálatok abbamaradását, ha nyer, akkor pedig más helyszín után kell nézni, ahhoz hogy a jelenlegi helyszínen ekkora létesítmény álljon, évekig tartó földmunkákra lesz szükség. "A László Kórház a világörökség része, ezért arra nem lehet terjeszkedni" - mondott újabb érvet Vincze, aki a Market Zrt-t alkalmatlannak nevezte egy ilyen volumenű feladat elvégzésére.


  forrás:
  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=632384
  2013. március 23., 05:00
   
 17. avatar: patya96
  2013.06.19, 09:09 (szerk.: 2014.03.08, 10:29)
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
   
 19. avatar: NNS
  NNS
  2013.05.30, 13:08
  Ferencváros: elhelyezték az új stadion első alappillérét
  MTI, 2013.05.30.

  Látványos pillanatához érkezett az új Albert Flórián Stadion építése: csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt helyezték el a leendő vendégtribün első vasbeton pillérét. Az ünnepélyes eseményen részt vettek a Ferencváros elnökségének tagjai, egykori kiváló játékosai, valamint vezetői is.

  „Abban az örömben lehet részünk, hogy a stadionunk a mai nappal kilépett a földből, és elhelyeztük az első pillérét" – fogalmazott a sajtóbejáráson Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, majd kiemelte, hogy az Albert stadiont magyar mérnökök tervezték, magyar cég építi, magyar alapanyagokat építenek bele, és erre véleménye szerint nem csak a fradisták lesznek büszkék.

  „Minden magyar ember, aki elmegy mellette, azt mondhatja, hogy Európa egyik legmodernebb stadionját építjük" – jelentette ki. Az elnök elmondta, hogy információi szerint az építkezés összességében két hét előnyben van a tervezetthez képest.

  Pintér Lajos, az építő Market Zrt. projektvezetője ezt azzal egészítette ki, hogy leginkább az új fejépület alapozásával és a földmunkával haladnak a vártnál jobban, míg a vasbeton szerkezet építése terén néhány nappal járnak előrébb. Elmondta, hogy a stadionban 180 hasonló vasbeton tartópillér lesz, és összesen 3400 vasbeton elemet építenek majd be. Tájékoztatása szerint a régi Albert Stadion utolsó elemei – így a székház - június-júliusra tűnnek véglegesen el.

  forrás: http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/ferencvaros-elhelyeztek-az-uj-stadion-elso-alappilleret-2249351
   
 20. avatar: patya96
  2013.05.12, 20:54
  tényleg olyan mint a Dortmundi Westfalenstadion
   
 21. avatar: NNS
  NNS
  2013.05.12, 17:48
  A látványterveken a VIP-páholyból szerintem a Dortmundi Westfalenstadion lelátóit lehet látni.

  kép
   
 22. avatar: magyarfutball.hu
  2013.05.05, 12:12
  A Market Zrt.-t, a vezérigazgató egyéb hivatalos elfoglaltsága miatt, Pintér Lajos műszaki igazgató képviselte. Bevezetésként elmondta, hogy nagyon jól előkészített projekt megvalósítására kaptak megbízást. A tervek pontosak, az engedélyek jók, rendben vannak, így a döntés és a fellebbezési határidő lejárta után azonnal munkához tudtak látni. A bontás és az építkezés párhuzamosan folyik. Tájékoztatást adott a munkák ütemezéséről. A bontási munkák befejezési határideje augusztus, de a jelentős részeit május végéig elvégzik. Jelenleg az alapozás, a főépület réselése, a háromszintes „pince” kiépítése folyik. Augusztus végére már a lelátó- és a tetőszerkezet is látható lesz. A főépület ebben az évben szerkezetkész lesz. Év végére már sok mindent látni lehet! A pálya kialakítása időjárásfüggő, de tavaszra tervezik. A füvesítés kb. 2 hónapot vesz igénybe. Az átadási határidőt reálisnak tartják. Elmondta, hogy májusban elkészül a konténeres látogató központ, amelyben láthatók lesznek a tervek, rá lehet látni az építkezésre, és a Fradi Múzeum egy részét is itt helyezik el. Előzetes megbeszélés alapján lehetővé teszik az FTC Baráti Kör tagjainak a „kiscsoportos” helyszíni szemlét.

  forrás:
  http://www.ftcbaratikor.hu/2013/05/04/uj-helyszinen-barati-korben-az-uj-stadion-epiteserol/
   
 23. avatar: NNS
  NNS
  2013.04.02, 12:02 (szerk.: 2013.04.02, 12:08)
  A fejépület alatt a stadiont kiszolgáló 3 szintes mélygarázs került kialakításra.
  Mélygarázs alapterülete: 11 662 m² 352 db gépjármű parkolóhellyel.

  Mélygarázs:
  A VIP vendégek gépjárművei részére a fejépület alatti 3 szintes mélygarázsban összesen 352 parkolóhelyet biztosítunk. A mélygarázs a Gyáli út felőli sorompóval és beléptető rendszerrel felszerelt lehajtón közelíthető meg. A garázs egyirányú közlekedési rendszerrel létesül, a szintek között 2-2 egyirányú rámpával biztosított a kapcsolat.

  Parkolóhely leírása:
  Telken biztosított parkolóhelyek:
  Mélygarázsban: 352 db.
  Fejépület előtt állandó: 100 db.
  Fejépület előtt ideiglenes: 11 db.
  Könyves Kálmán Körút felöli telekrészen ideiglenes parkolóban: 350 db.
  Összesen: 813 db.
  A Gyáli út mellett biztosítunk a média számára fenntartott 1 000 m²-es területet. A személygépkocsi parkolóhelyeken kívül 10 db busz számára állandó parkolóhely biztosított telken belül.

  Az épület pinceszintjei alapvetően mélygarázsként funkcionálnak, de ezeken a szinteken elektromos, gépészeti és üzemeltetési területek is kialakításra kerültek.

  A mélygarázs területére való belépést motoros mozgatással működő rács és sorompó fogja szabályozni. Az épületben dolgozók és a VIP látogatók a belépést proximity kártyájukkal, illetve az érvényes bérletükkel kezdeményezhetik a sorompónál.

  forrás:
  HU-Budapest: Stadion építése
  2012/S 220-362301
  Ajánlati/részvételi felhívás
  Építési beruházás
  http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:362301-2012:TEXT:HU:HTML&src=0

  Letöltés PDF formátumban: http://www.magyarfutball.hu/data/grounds/9/992/uj_albert_stadion_epitesi_beruhazas.pdf
   
 24. avatar: NNS
  NNS
  2013.04.02, 10:10
  Túloldalt a főbejárat előtt is lesz egy kisebb parkoló rész, korábbi hírekben pedig egy mélygarázsról is volt szó, ez nem tudom módosult-e a végleges tervekben?
   
 25. avatar: Girgily
  2013.04.02, 09:38 (szerk.: 2013.04.02, 09:39)
  Hol lesznek a parkolók?

  A legújabb video szerint pont azon a területen kellene lenniük, amit értékesítenek:
  www.youtube.com/watch?v=tTQbBnYFvK4
  Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarka (ahol most áll a régi stadion) egészen a Gyáli útig rendkívül értékes fejlesztési terület. A közútin túl kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal is rendelkezik, mivel metrómegálló, meghatározó villamosvonal és térségi jelentőségű autóbusz állomás van a közvetlen közelében. Továbbá a főváros legnagyobb területű (bár eléggé kihasználatlan) közparkjának is a szomszédságában van. Egyszóval a terület eladásából az egyébként 14 milliárdos beruházás egy jelentős részének megtérülésével számol az állam.

  Forrás: urbanista.blog.hu/2013/03/30/uj_fradi-stadion_az_ertekes_telekreszeket_eladjak_korulotte_de_marad-e_eleg_hely_a_huszezres_emberto#more5184506
   
 26. avatar: AMiUtunk
  2013.03.30, 23:25
  A sok megválaszolatlan kérdés egyike: marad-e elég hely a húszezres embertömeg elvezetésére?

  Az ígéretek szerint nem sokára a Fradié lesz a legkorszerűbb és a legkörnyezetkímélőbb (hogy ne mondjam a legzöldebb) stadion egész Közép-Európában. A tervek szépek, jók, de ha kicsit tágabb összefüggésben vizsgáljuk a dolgot, jó néhány kérdés felmerül az épület üzemeltetésével kapcsolatban. Kéméndi Zsolt, végzős tájépítész a Ferenciek teréről szóló összeállítása után most az Albert Stadionról küldte el gondolatait az Urbanistának.

  Albert Stadion 2.0

  A Fradi kálváriája az utóbbi években már-már szappanoperába illő volt: másodosztály, tulajdonosváltások, fellángoló- majd elülő stadiontervek. A csapat úgy néz ki révbe érhet, ugyanis kiemelt állami beruházásként új, nemzetközi mérkőzések rendezésére alkalmas stadionjuk lesz.

  Miután márciusban lezárult a közbeszerzési eljárás és aláírták a kivitelezési szerződést, március 28-án pedig letették az új építmény alapkövét, azonnal meg is kezdődött az eddigi stadion bontása. Az új zöld-fehér pálya Közép-Európa egyik legkorszerűbb, sőt legkörnyezetbarátabb ilyen jellegű építménye lesz, jelenlegi helyéhez képest 90 fokkal elforgatásra kerül és hátrébb húzódik a Könyves Kálmán körút vonalától a belváros felé. Ennek oka - az UEFA és a FIFA szabályain túl - a pályán kívül fennmaradó telekrészek értéke.

  Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarka (ahol most áll a régi stadion) egészen a Gyáli útig rendkívül értékes fejlesztési terület. A közútin túl kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal is rendelkezik, mivel metrómegálló, meghatározó villamosvonal és térségi jelentőségű autóbusz állomás van a közvetlen közelében. Továbbá a főváros legnagyobb területű (bár eléggé kihasználatlan) közparkjának is a szomszédságában van. Egyszóval a terület eladásából az egyébként 14 milliárdos beruházás egy jelentős részének megtérülésével számol az állam.

  Magában a stadionban a teljesen fedett nézőtéren 22 000 ülőhelyet alakítanak ki, nagyobbak lesznek az öltözők, a VIP szektorok illetve egy 1500 nm-es rendezvényterem kerül kialakításra. A tervek szerint - ezen új elemeknek köszönhetően - a stadion gazdasági szempontból önfenntartó lesz. Az eddigi edzőpályák természetesen eltűnnek, így a gyakorlást az egyébként is létező népligeti FTC Utánpótlás Centrum egységei szolgálják majd.

  Természetesen az építés néhány szakmai kérdést is felvet, ugyanis az értékesítés előtt álló saroktelek egy része pontosan az érkező, majd a mérkőzés után távozó több ezer szurkoló fő közlekedési tengelye a metróállomás illetve a villamosmegálló felé. A kerületi szabályozási terv kitér bizonyos beépítési korlátozásokra, miszerint az aluljáró és a stadion között az Üllői út, Könyves Kálmán körút sarkán egy 30 méter széles sáv minimum 4 méter magasságig nem beépíthető.

  Viszont kérdéses, hogy az ily módon biztosított terület elegendő lesz-e egy-egy teltházas mérkőzés előtt és után - esetleges vészhelyzet esetén - az építmény kiürítésére és az embertömeg elvezetésére. Itt elég csak a Papp László Sportarénára gondolni: az "csak" egy 12500 néző befogadására alkalmas stadion, mégis hatalmas terek vannak körülötte, jóval nagyobbak, mint ami a majdnem kétszer akkora Albert Stadion körül marad a várhatóan iroda-kereskedelmi komplexum megépülése után.

  A (...) látványterven egy lehetséges beépítés látható, persze eltúlzott magasságokkal, mert a szabályozás maximum 45 méterben állapította meg az építmények magasságát. Az elrendezés viszont jól mutatja a metróállomás felé eső szabadon hagyandó területet. Amennyiben ilyen "nyitott" lesz a beépítés, akkor megnyugtatóan elegendő lesz a terület.

  Mivel azonban intézmény, közintézmény és járműtároló funkció esetében 100%-os földszinti és első emeleti beépítés is elképzelhető, nem zárható ki a szinte teljes beépülés a stadion Könyves Kálmán körút felé eső oldalán (persze a 30 méteres sáv a metró irányában, ebben az esetben sem beépíthető).

  Sok még a nyitott kérdés, még a közelében sem vagyunk a telek értékesítésének. A stadion minden esetre 2014 őszére elkészülhet és remélhetően egy meghatározó jelképpé válik nemcsak a Fradi, hanem az egész városrész számára.

  Forrás: http://urbanista.blog.hu/2013/03/30/uj_fradi-stadion_az_ertekes_telekreszeket_eladjak_korulotte_de_marad-e_eleg_hely_a_huszezres_emberto#more5184506

  Kiegészítésként: a szakirodalom a gyalogos forgalom zavartalan lebonyolítására személyenként 1,30-1,50 négyzetméternyi területet ajánl, ill. irányoz elő.
  Források:
  Heine - Vergleich des Flächenbedarfs verschiedener Verkehrsmittel im städtischen Personenverkehr, Technische Universität Dresden, 1995 (1,30 m2/személy)
  Korte - Grundlagen der Straßenverkehrsplanung in Stadt und Land, Wiesbaden und Berlin (West), Bauverlag, 1960 (1,50 m2/személy)
   
 27. avatar: ingersheim
  2013.03.23, 19:41
  22.600 Fő az ugye a full üllőhelyes stadion, de mennyi lehet, hogyha állóhelyesítenek?

  23.700, a full ülőhelyes pedig 22.100 ha jól emlékszek

  A kiírás szerint:
  “A jelenleg meglévő FTC Stadion teljes bontása, új – legalább 22 000 ülő / legalább 23 500 álló fő befogadására alkalmas – stadion építése fedett lelátókkal”

  ulloi129.wordpress.com/2013/03/23/100-millio-lesz-az-alberlet/
   
 28. avatar: NNS
  NNS
  2013.03.20, 17:55
  2013. március 20., szerda 16:48
  Eldőlt, hogy a Market Építőipari Zrt. építi meg klubunk új stadionját.
  Klubunkhoz az alábbi közleményt juttatta el az MNV Zrt. sajtóosztálya:

  "Eredményesen lezárult az új ferencvárosi labdarúgó stadion generál-kivitelezésére és a meglévő stadion bontására kiírt közbeszerzési eljárás.

  Az új stadion beruházójaként kijelölt, a közbeszerzési eljárást lefolytató Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot benyújtó Market Építő Zrt.-vel generál-kivitelezési szerződést kötött. A munkaterület átadása megkezdődött. A nyertes ajánlat összege 13.488.488.019 forint.

  A stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie. Késedelem esetén a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles megfizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak. A közbeszerzési eljárás egyetlen szakaszában sem volt jogorvoslati kérelem."

  forrás: http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/kezdodik/20130320/c/3349
   
 29. avatar: NNS
  NNS
  2012.11.15, 13:11
  2012. november 15., csütörtök 10:53
  Épülhet az új Fradi-stadion, legalábbis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ZRt. kiírta a ferencvárosi futballstadion építési tenderét. A pályázat meghívásos.

  A pályázóknak a meglévő FTC-stadion bontását és az új stadion generál-kivitelezését kell vállalniuk. Az új, legalább 22 ezer ülőhelyes (jelenleg 18 000 ezres), fedett lelátójú stadionnak meg kell felelnie a FIFA ajánlásainak, és az UEFA előírásainak. Az új létesítményt a jelenlegi Albert Stadionhoz képest 90 fokkal elforgatják.

  A budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs korábban azt nyilatkozta, hogy a versenyt főként az ajánlati ár dönti el. A megjelent pályázat szerint az ár 60 százalékos súllyal fog szerepelni az elbírálás során. A pályazaton csak nagy létesítmények építésével már tapasztalatott szerzett cégek vehetnek részt, többek között feltétel egy nettó 10 milliárdos magasépítési projekt megvalósítása.

  A stadiont a nyertesnek a szerződéskötéstől kezdve 18 hónapon belül fel kell építenie. A stadion bontása januárban kezdődhet, Kubatov Gábor FTC-elnök szerint az új létesítmény a mainzi arénához fog hasonlítani. A létesítmény október 9-én már jogerős építési engedélyt kapott.

  http://sportgeza.hu/futball/2012/11/15/kiirtak_az_ftc-stadion_epitesi_tenderet/
   
 30. avatar: NNS
  NNS
  2012.08.23, 08:22
  Családok stadionja lehet a Fradié
  2012. augusztus 23., csütörtök 04:00
  Bontással és azonnali építéssel januárban megkezdődhet az új Fradi-pálya építése – mondta a Magyar Nemzetnek Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. A júliusi kormánydöntés szerint a kiemelt, csaknem 20 milliárd forintos állami beruházással 2014-ig készül el az Albert Flórián Stadion.

  A legendás Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkán olyan nemzetközi labdarúgó-mérkőzésekre alkalmas létesítményt terveznek, amelyben elsőrendű szempont a biztonság. Kubatov Gábor szerint nem lesz többé futballháború: elkülönítik a szurkolói csoportokat, s külön bejárat lesz az átlagnézőknek is. A nagy múltú klub elnöke reméli, a modern, német mintára épülő sportlétesítmény így családi programok színhelye lehet.

  A beruházásért Fürjes Balázs kormánybiztos a felelős, az építtető a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., most a földhivatali eljárások zajlanak. Mivel a stadiont a jelenlegi helyzetéhez képest elfordítják, a nagy parkoló területén és a kiszolgálóépületek helyén túl felszabaduló ingatlanokat az állam értékesíti, hogy ott szálloda, irodaház vagy bevásárlóközpont épüljön. Szűcs Balázs, a IX. kerület főépítésze elmondta, a stadionépítés a Népliget melletti városrészek fejlődésének motorja lesz.

  További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

  http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/csaladok-stadionja-lehet-a-fradie-1100766
   
 31. avatar: magyarfutball.hu
  2012.01.04, 18:09
  A Központi Építészeti-Műszaki Tervtanács a 2011. december 19-én a 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. alatt a Duna Palota Széchenyi termében tizenkét jelenlévő taggal határozatképessége birtokában tartott tárgyalása alapján a Streit Ágnes – É/1 01-1914 (1223 Budapest, Kacor u. 5.) által tervezett Üllői úti FTC Stadion építési engedélyezési tervét (Budapest, Üllői út 129. hrsz.: 38293/75) a javasolt átdolgozás után ajánlja.

  INDOKLÁS:

  A terv megfelelő választ ad a sport és a megrendelés elvárásaira, amennyiben egy műszakilag korrekt, működőképes és gazdaságos épületet hoz létre.

  A stadion telepítése jó, a pálya elforgatása előnyös tájolást eredményez, a Könyves Kálmán körúttól való hátrahúzása jól hasznosítható területeket szabadít fel, a gyalogos megközelítést is könnyíti. A fejépület elhelyezését kellőképpen indokolja a tájolás.

  A közönségfogadás funkciói többnyire jól megoldottak, a férőhelyszámmal arányosak, jegypénztárból és akadálymentes mosdóból viszont nem elegendő egyet-egyet kialakítani, ezek kis mértékű növelése szükséges az engedélyezési terv szintjén. A fejépületi bejáratok száma csökkenthető volna, így az ellenőrzés is egyszerűbbé válna, ez a változtatás ugyanakkor elsősorban megrendelői kompetencia.

  A fém fegyverzetű panellel való héjalásnál volna előnyösebb megoldás is. Az íves felületek lekövetése technikailag problémás, a közönségforgalmi és lelátóterületek teljes árnyékolása pedig állandó mesterséges megvilágítást tenne szükségessé. Egy legalább részben áttetsző, rugalmas héj megbízható térelhatárolást jelentene, lehetővé tenné a természetes fény hasznosítását, a belső téri világítás pedig egyúttal a külső díszkivilágítást is biztosítaná. E megoldás végleges kimunkálása kiviteli terv szinten szükséges, adott esetben az építési engedély módosításával kísérve.

  Jelen terv nem tér ki a teljes telek rendezésére, a beépítetlenül maradó területek hasznosítására, városképi kialakításának, hangsúlyformálásának tisztázására az engedélyezést követően, illetve adott esetben a kivitelezéssel párhuzamosan lebonyolítandó nyílt, országos építészeti ötletpályázat kiírása segíthet színvonalas megoldást adni. Ez lehetőséget teremtene egy regionális központ kialakítására, eleven városi környezet jöhetne létre, melynek főhangsúlya nem a stadion volna, így annak egyszerű formavilága kifejezetten előnyössé válhat.

  Az épület körút felől való feltárására és a parkolási rendszer megnyugtató megoldására is a jelenleg beépítetlenül maradó terület hivatott, ezért a Tervtanács szükségesnek tartja az ötletpályázat mihamarabbi kiírását az Országos Főépítészi Iroda irányításával. Mindezekkel Dr. Fürjes Balázs úr, egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos egyetértett, és biztosította a Tervtanácsot az ilyen értelemben való további eljárás felől. A kormánybiztos úr határozott és egyértelmű ígéretet tett a változtatások engedélyes és kiviteli terv szintű – szükség esetén a most kiadandó építési engedély módosításával történő – érvényesítésére, és a javasolt tervpályázat 2012. első felében való kiírására.

  Kiviteli terv szinten kezelni kell majd a fenntarthatóság kérdését, például a nagy felületen jelentkező csapadékvíz hasznosítását és a megszűnő aktív zöldfelületek pótlását. Ugyancsak a kivitelezési tervfázisban szorul finomításra a tartószerkezet terve, az anyaghasználat és a részletképzés.

  A tervezés mostani ütemét képező stadion tervét a Tervtanács a fenti szempontok érvényesítése esetén engedélyezésre javasolja.

  forrás:
  http://www.architectforum.hu/node/20255
   
 32. avatar: Tomi2002
  2011.11.05, 19:39
  Elvileg 23.000 férőhelyes lesz az új stadion.
  Ja és isten nyugasztalja Flóri bácsit
   
 33. avatar: NNS
  NNS
  2010.08.02, 13:23
  Mégsem lesz új Fradi-pálya 2012-ben?
  2010. 08. 02. 12:47:00

  Az eredeti tervek szerint már fel kellett volna újítani az FTC stadionját, de az érintettek közötti megállapodás módosítása szerint a sportklub tulajdonosa egy új létesítményt építene 2012 március végéig, de késik az engedélyeztetés.

  A hétfői Napi Gazdaság cikke

  Az Üllői úti pálya felújításával kapcsolatos munkálatok jelenlegi egy helyben járása nem a gazdasági válság következménye - válaszolta lapunk kérdésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. illetékese. A tervek szerint 2012-ben új stadionnak kellene állnia, ehhez már el kellett volna kezdődnie a kivitelezésnek, ám információnk szerint a fejlesztési helyszín telekszomszédja kifogásokkal akadályozza az építkezést.

  A Fradi-pálya ingatlanjainak 2008-as értékesítésekor a vevő Esplanade Real Estate Kft. vállalta, hogy a meglévő stadiont az adásvételi szerződés megkötésétől számított két éven belül felújítja (áfa nélkül legalább 1,2 milliárd forint értékben). Ám a IX. kerületi önkormányzattól kért tanulmány szerint a stadion felújítása a telekátalakítások, illetve az egyéb munkálatok és jelentős ráfordítások ellenére sem tennék lehetővé korrekt városrendezési, műszaki és építészetileg is elfogadható megoldás kialakítását.

  Az Esplanade, valamint a Ferencvárosi Torna Club az MNV tudtával újabb megállapodást kötött, amely szerint a vevő a felújítás helyett a stadiont lebontja, és az eredeti szerződésnek mindenben megfelelő, új, a jelenlegi stadionnál nagyobb befogadóképességű komplexumot épít. Az eredetileg vállalt, 2010. április 9-én lejárt határidőt a felek 2012. március 31-ére módosították.

  Az Esplanade a közelmúltban azt közölte az MNV Zrt.-vel, hogy a stadion tervezési munkálatai megkezdődtek, az elvi építési engedély iránti kérelmet is benyújtották, azonban az engedély jogerőre emelkedését a telekszomszéd fellebbezése késlelteti, a másodfokú hatóság az első fokon eljáró hatóságot új eljárás lefolytatására utasította, amely jelenleg is folyik.

  Lapunk úgy tudja, hogy a Gyáli úton levő Országos Tiszti Főorvosi Hivatal (OTH) miatt állnak a munkálatok. Az OTH azonban azt a választ adta lapunk megkeresésére, hogy téves az információ, az intézmény nem gátolja a tervezett stadion-, szálloda-, iroda- és szórakoztatóközpont beruházást. Nincs olyan dokumentum a hivatalban - áll a válaszban -, amely aláírásra vár és hátráltatná az ügyet vagy az építési engedély jogerőre emelkedését. Tény viszont - így az OTH -, hogy a Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatal megsemmisítette az első fokú hatóság elvi építési engedélyét és a hatóságot új eljárásra kötelezte.

  A bontási munkálatokat kizárólag az új stadion építését lehetővé tevő jogerős építési engedély megszerzését követően lehet megkezdeni. Az MNV tehát úgy ítéli meg a kialakult helyzetet, hogy a vevő fejlesztési kötelezettségvállalásának teljesítése folyamatban van, azaz nem lehet szó szankció alkalmazásáról.

  forrás: http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=453964&place=vezeto_cim
   
 34. avatar: NNS
  NNS
  2010.04.27, 18:12
   
 35. avatar: magyarfutball.hu
  2010.02.10, 18:43 (szerk.: 2010.02.10, 18:45)
  Az FTC két hete tartott sajtótájékoztatóján a klub vezetői úgy nyilatkoztak, hogy nem kapták még meg az elvi építési engedélyt az Üllői úti Új stadion-komplexumhoz, mert az ÁNTSZ fellebbezést nyújtott be.

  Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2009 nyarán értesült először arról, hogy megindult a Fradi pályával kapcsolatos elvi építési engedélyeztetési eljárás. A dokumentáció áttekintése után az intézet megküldte a Polgármesteri Hivatal jegyzője számára az észrevételeket. Az Esplende Real Estate Kft kérelmére a IX. kerületi polgármesteri hivatal építésügyi hatósági csoportja ezt mellőzve kiadta az elvi építési engedélyről szóló határozatot, mely szerint azon a területen, amely most Fradi pályaként ismert, a beruházó egy stadion, szálloda, iroda- és szórakoztató központ komplexumot építhessen. A határozat ellen az OTH 2009. augusztus 24-én fellebbezett a Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatalnál. Ez a fellebbezés még elbírálás alatt van.

  Ezzel párhuzamosan 2009 szeptemberétől az OTH kezdeményezésére egyeztetések történtek a befektető, a tervező és a polgármesteri hivatal képviselőivel, amely eredményeként összeállt egy megállapodás tervezet, anely a „Szomszédjogi Erdekek Védelme” címet viseli. Ez a dokumentum is egyeztetésre vár (az önkormányzat számára 2009. november 16-án, az Esplende Real Estata Kft. részére 2009. november 17-én került megküldésre).

  Az OTH örül, hogy környezet fejlődik, szépül. Azonban azt mindenképpen szeretné biztosítva látni, hogy a létesítmény építése és elkészülte után az üzemeltetés nem veszélyezteti a közegészségügyi feladatok ellátását. A fellebbezés sem a stadion építése ellen emel kifogást, hanem arról szól, hogy a szálloda, iroda- és szórakoztató központ épületegyüttes tervezése során biztosított legyen az OTH létesítményektől való előírt védőtávolság megtartása, a környezet kialakítása és a közlekedési koncepció is ennek szellemében készüljön el (például ne lehessen a telekhatáron nagy forgalmú magánutat létesíteni, amelyet közhasználatra is megnyitnának). A közlekedési koncepcióban a szükséges 8.000 parkoló helyett csak 2.500 szerepel. Nem számol a terv a megnövekedett közúti forgalomból származó terheléssel sem (milyen talaj közeli légszennyeződés várható). Nem részletezi a terv a 22.000 néző, szurkoló közlekedési útvonalát. Az OTH intézeteinek zavartalan működtetése érdekében többek között védőfasor telepítését, térfigyelő kamerarendszer üzembeállítását kéri, nem tekinthet el a zajterhelési határértékek betartásától.

  ÁNTSZ Kommunikációs Főosztálya


  forrás:
  www.antsz.hu/portal/down/kulso/aktualis/Fradi_beruhazas_eng_fazisban_20100210.pdf
   
 36. avatar: pirospont
  2010.01.27, 12:21 (szerk.: 2010.01.27, 12:24)
  az utcafrontja valamelyik autótípusra emlékeztet, nem tudom bitosan.
  talán egy '68-as Camarora?
  kép
   
 37. avatar: pirospont
  2010.01.27, 10:55
  #39
  ez csodaszép! remélem megvalósul
   
 38. avatar: Csabinho
  2010.01.26, 17:47
  Ezek szerint a meglévő stadion alapjaira és formájára épül ez az új, kicsit nagyobb lelátókkal meg tetőkkel, nincs itt semmi féle 90 fokos elforgatás mint amit magyaráztak. Habár én az új stadionban is megcsinálnám ezt a pálya fölé bedőlő világítótesteket, mert szerintem erről híres a Fradi pálya... De szép lesz csak legyen már készsmiley
   
 39. avatar: Girgily
  2010.01.26, 17:15
  A lelátóra vezető kijáratok elég fos helyen vannak. Ha már építenek jót építsenek. A lelátó alján lévő "lukak" szétdarabolják pl. a tábort, de máshol, oldalt is zavaróak (nekem legalábbis). Feljebb azokkal a kijáratokkal!
   
 40. avatar: NNS
  NNS
  2010.01.26, 15:42
   
 41. avatar: NNS
  NNS
  2010.01.19, 19:48
  Ez még csak egy kamu videóból lett kivágva, a konkrét látványterv gondolom kicsit látványosabb lesz.
   
 42. avatar: Heszusz
  2010.01.19, 17:21
  Elég jellegtelen stadion lesz a látványtervek alapján. :(
   
 43. avatar: pirospont
  2010.01.19, 15:05
  10:52
  A stadion építésében partner lesz a Capita Symonds nevű angol cég. [...]Azt mondják, bontási engedély még nincs, mert megtámadta az ÁNTSZ.

  10:34
  Gerst Alexander: 2012-re kész a stadion.


  forrás: http://ulloi129.wordpress.com/2010/01/19/tiztol-sajtotajekoztato-eloben-jelentkezunk/
   
 44. avatar: pirospont
  2010.01.18, 09:41
  Debrecen
   
 45. avatar: NNS
  NNS
  2010.01.18, 08:43
  Más budapesti és egy-két vidéki klubnál hasonló beruházásokat készítenek elő

  A másik budapesti klub gondolom a Vasas, de vidéken?
   
 46. avatar: NNS
  NNS
  2010.01.18, 08:42
  50 milliárdból épít gigakomplexumot az FTC
  2010-01-18 07:40

  Az FTC megkapta az engedélyt a bontáshoz, nyáron már építeni akarja 50 milliárd forintos többfunkciós komplexumát az Üllői úton - írja a Világgazdaság.

  Más budapesti és egy-két vidéki klubnál hasonló beruházásokat készítenek elő, de tapasztalata egyelőre csak a győrieknek van, náluk a felújított stadion mellett néhány hete már működik a kereskedelmi központ, és még az idén átadják a négycsillagos hotelt - írja a Világgazdaság.

  Országosan összesen körülbelül 120-130 milliárd forint értékű beruházásokról van szó, nem számítva a Puskás Ferenc Stadiont és környékét.

  Az ingatlanfejlesztők és az önkormányzatok külföldi példákat követnek, több tucat nyugat-európai és amerikai városban jól működő modell, hogy a sport mellé kereskedelmi, irodai, üzleti és idegenforgalmi funkciókat is ellátó egységeket telepítenek, és ezekhez megfelelő rendezvénytervet, marketingakciókat társítanak, így megoldott lehet a hosszú távú hasznosítás.

  Kulcskérdés, milyen rugalmasan alakíthatók a projektek belső arányai, és természetesen az, kitől és milyen feltételekkel tudnak forrást szerezni, miután jóval nagyobb önerőt és magasabb előértékesítési hányadot kérnek a bankok.

  forrás: www.hirszerzo.hu/cikk.50_milliardbol_epit_gigakomplexumot_az_ftc.137144.html
   
 47. avatar: pirospont
  2009.10.12, 18:46 (szerk.: 2009.10.12, 20:46)
  Az építési engedély - több lépcsőben zajló - megadása a IX. kerületi jegyző alá rendelt ferencvárosi építésügyi hatósági csoport hatáskörébe tartozik. A hatóság sem volt sokkal bőbeszédűbb, mint az FTC, de legalább választ adott. Az elvi építési engedély kiadása folyamatban van, akárcsak a jóval bonyolultabb eljárás az illetékes környezetvédelmi hatóságnál.

  Az építtető állítja, hogy az első épület, amelyet a területen felhúznak majd, az a stadion lesz. A szkeptikusokat az is megnyugtathatja, hogy Kevin McCabe-nek olyannyira fontos a beruházás, hogy folyamatosan sietteti az eljárást, haladást szeretne.

  Persze az nem jelenti azt, hogy már épülhet is a stadion, mert csak ezután következhet az építési engedély kiadása, amely ismét egy legalább háromhónapos eljárás. A jelenlegi épületre pedig bontási engedélyt kell kérni, az viszont független az építési engedélytől, előbb és később is meg lehet szerezni.


  http://sportgeza.hu/futball/2009/10/12/hiaba_titkoljak_lesz_uj_fradi-stadion/
   
 48. avatar: magyarfutball.hu
  2009.03.20, 02:29
  Az interjú szerint a tervezőiroda:
  S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft
  http://www.samo.hu
   
 49. avatar: magyarfutball.hu
  2009.03.19, 15:27 (szerk.: 2009.03.19, 15:27)
  A híresztelések szerint a stadion terveit egy egyetemista készítette az utolsó pillanatban, 200 ezer Fonrintért.

  – Az építő, a tervező egy magyar iroda, akikkel két éve tartják a kapcsolatot az angolok. Tavaly nyáron felkértek egy svájci céget is tanácsadásra, én magam is voltam kint Svájcban megnézni egy stadiont, majd a cég ajánlatot is adott. Hogy a tanácsadásból mit emeltek át, azt nem tudom, azt viszont igen, hogy a svájci ajánlat költsége jóval magasabb volt, mint amit a magyar cég kínált, ezért az angolok úgy döntöttek, hogy a magyar irodát választják. - mondta Rieb György


  forrás:
  Napkelte
   
 50. avatar: NNS
  NNS
  2009.03.10, 17:57
  2009-03-10
  FERENCVÁROS. Szóba került, hogy az MLSZ-szel közösen épít stadiont a klub, de ezt elvetették. 2010 nyarán megindulnak a dózerek

  Kétszázötvenmillió euróból építenek új létesítményt az Üllői úton

  Nem sajnálják a pénzt arra, hogy az FTC a jövőben európai színvonalú, modern stadionban játszhassa mérkőzéseit. A teljes létesítmény felépítése 250 millió eurót emészt fel, ebből az Albert Flórián Stadion hatvanmillió euróba kerül – tudta meg a Nemzeti Sport Szász Andrástól, aki az angol tulajdonos alapította magyar céget vezeti.


  kép
  Az európai sztárklubok arénáinak mintájára készül el az új Albert-stadion

  A Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. tulajdonosa az angolok alapította magyar cég, az Esplanade Real Estate Kft. A Szász András vezette gazdasági társaság kilencvennégy százalékát birtokolja a zrt.-nek, további öt százalék a Ferencvárosi Torna Clubé, míg egyszázalékos tulajdonrésze még mindig a Fotex Zrt.-nek van.

  A tulajdonviszonyok miatt az irányítás természetesen Szász András kezében van, egyeztetve az angol „anyavállalattal” és annak tulajdonosával, Kevin McCabe-bel. Az Esplanade Real Estate Kft. előbb kizárólag a Ferencváros labdarúgócsapatával és a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által az Üllői úti ingatlanra kiírt pályázattal foglalkozott, ám annak megnyerése után Kevin McCabe úgy döntött, továbbra is a Szász András vezette cégre bízza a labdarúgócsapat ügyeinek intézését, sőt immáron a kft. készíti elő a nyolchektárnyi ingatlanon történő hatalmas beruházást is.

  Szász András a Nemzeti Sportnak elmondta, a stadion és az azt körülvevő létesítmények felépítése meghaladja a kétszázötvenmillió eurót. Az is bizonyossá vált a 2009. február elején elkészült tervek alapján, hogy a stadion mintegy hatvanmillió euróba kerül.

  Első ütemben a huszonháromezer néző befogadására alkalmas, a FIFA által előírt szabványoknak megfelelő stadiont építik meg, a hozzá tartozó kilencvenezer négyzetméternyi parkolóval, plusz az FTC, valamint a zrt. irodaházának kivitelezése. Az első ütem munkálatai a tervek szerint 2012-ben fejeződnek be.

  A második ütemben a Könyves Kálmán körúti olda­lon háromcsillagos, 19 000 négy­zetméteres szálloda (benne sport- és rekreációs központ), valamint 72 ezer négyzetméteres szabadidő- és bevásárlóközpont építése valósul meg.

  Szász András elismerte, felvetődött a zrt. irányítóiban az MLSZ-szel közösen megépítendő stadion terve, ám ebből végül semmi sem lett (a szövetség most Telkiben épít edzőcentrumot). Ha minden a terv szerint halad, 2010 nyarán megindulnak a dózerek az Üllői útra, s megkezdődik a hazánkban egyelőre egyedülállónak számító építkezés.


  forrás: www.nemzetisport.hu/labdarugonb2/ketszazotvenmillio-eurobol-epitenek-uj-letesitmenyt-az-ulloi-uton-225551.html?
   
 51. avatar: NNS
  NNS
  2009.01.24, 20:10
  Ahol kaptunk rá engedélyt, fel is raktuk. smiley
   
 52. avatar: ray
  ray
  2009.01.24, 19:31
  Szép tervek,de ezek még csak tervek.Ilyen már több NB 1-es csapatnak is volt vagy van,azokat is fellehetne rakni úgy mint ezt.
   
 53. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.19, 22:05
  Az új stadion nyitómeccsére több ötletünk van, vagy a magyar válogatott, vagy a Sheffield United, vagy egy angol sztárcsapat látogat majd az Üllői útra.


  forrás:
  Interjú Terry Robinson-nal
  http://ulloi129.wordpress.com/2008/12/18/robinson-meg-nem-targyaltunk-senkivel/
   
 54. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.19, 21:55
  A szurkolókat a stadion elhelyezkedése foglalkoztatja különösen: sokan felháborodtak, amikor azt hallották, hogy esetleg nem az eredeti helyén építenék fel a létesítményt.
  De most már mindenki beláthatja, felesleges volt izgulni. A stadion marad a korábbi címén, mindössze kilencven fokkal elfordítjuk.

  Miért is?
  Az UEFA kétezer-hetes nyári szabályzata kimondja, hogy az újonnan épülő arénákat kötelezően észak-dél irányban kell felhúzni, mert a kelet-nyugati fekvésű pályákon a kapusok szemébe süthet a nap – ez pedig a modern futballban hátráltató tényező, így az európai futballvezetőség azon van, hogy a lehető legtöbb helyen kiküszöbölje ezt a problémát.

  Említette, hogy a munkálatok kétezer-tízben kezdődnek el. A kiszolgálólétesítmények vagy a stadion felépítésével kezdődik a fejlesztés?
  Ne feledje, hogy céljaink ugyanazok, mint voltak, amikor megvásároltuk a Ferencvárost: a lehető legrövidebb időn belül kiharcolni a nemzetközi kupában indulás jogát. Értsék meg, és fogadják el, hogy mi sportszakemberek is vagyunk – amellett, hogy világszínvonalú ingatlanfejlesztő munkát végzünk. Természetesen a stadion felépítése az elsődleges, ezzel kezdődik a beruházás.

  Az építkezés alatt hol „vendégszerepel” majd a Fradi?
  Ahol korábban, azaz a hetvenes évek elején: a Puskás Ferenc Stadionban fogadjuk az ellenfeleket.


  forrás:
  Nemzeti Sport
   
 55. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.19, 21:46
  Tegnap, a korábban megjelentettek mellett azt is megtudta az "Üllői 129" Terry Robinsontól, hogy az új stadionba már a játékosok felmérésére szolgáló ProZone rendszert is telepítenek és mivel a csapat onnantól majd a Népligetben edz majd, felhúznak ott egy öltözői és kikapcsolodási funkciókat is nyújtó új épületet.


  forrás:
  http://ulloi129.wordpress.com/2008/12/19/mccabe-nem-szabad-sokat-valtoztatni/
   
 56. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.19, 21:33
  Korábban azt mondták, hogy a stadion 25-28 ezer fő befogadására lesz alkalmas, most pedig 21 és 30 ezer között vacillálnak...
  - Két opcióban gondolkodunk, huszonegy-, illetve egy harmincezres stadionban. A harmincezres értelme az lenne, hogy akkor más magyarországi nemzetközi meccseket is itt lehetne lebonyolítani, így a különféle UEFA-rendezvények megrendezésére is alkalmas lehetne...

  - Említették, hogy egy új utca is épülne a stadion mellett. Lehet már tudni, hogy mi lesz ennek az utcának a neve?
  - Egyelőre még nem, még nem gondolkoztunk ezen, de akár a szponzorainknak is eladhatjuk a névhasználatot...


  forrás:
  Interjú Terry Robinson-nal
  http://nb1.quaestor.hu/popupindex.php?itemid=69225
   
 57. avatar: Ailton
  2008.12.19, 20:01
  érdekes neve lesz az új stadionnak

  Terry Robinsont később megkértük, hogy pontosítsa, hogy egészen pontosan mire is gondol a két név említésénél. Robinson elmondta, hogy megtartják majd az Albert Flórián stadion nevet, ám abba egy szponzort is bevonhatnak. "Albert Flórián stadium - sponsored by XY" - mondta Robinson.
   
 58. avatar: NNS
  NNS
  2008.12.19, 14:42
   
 59. avatar: Girgily
  2008.12.19, 09:58 (szerk.: 2008.12.19, 10:00)
  A terveket bemutató McCabe hangsúlyozta: a gazdasági válság módosíthatja az elképzeléseket, ám úgy véli, 2010-ben elkezdődhetnek, s három-négy éven belül befejeződhetnek a munkálatok. A Népszabadság kérdésére, hogy “tól-ig” mennyit szánnak a beruházásra, McCabe azt válaszolta: 50-60 millió eurót.

  És akkor most várunk.

  Kérdés, ez a csigatempó csak a stadionra vonatkozik, vagy a teljes beruházásra? Azért csigatempó, mert Pesten plázát, irodaházat láttunk már pillanatok alatt felépülni. Én bőven elképzelhetőnek tartom, hogy az azonnali bevételt hozó beruházások itt is megépülnek az Albert Stadion helyén, a Puskás Ferenc Stadionba kényszerítve a Fradit, amíg a világgazdasági válságra hivatkozva elszöszmötölnek - a komoly nyereséget egyelőre nem termelő- stadionnal. Szurkolói szemszögből 3-4 év a 70 ezres betonteknőben nem igérkezik könnyűnek.
   
 60. avatar: harsi
  2008.12.18, 22:56
  Nekem ez nagyon távolinak tűnik! Ám úgylegyen...smileysmiley
   
 61. avatar: NNS
  NNS
  2008.12.18, 18:01
  Videó a látványtervekről:

  www.pepsifoci.hu/node/22870
   
 62. avatar: NNS
  NNS
  2008.12.18, 17:57
  Zöld elképzelés
  Bemutatták az 50-60 millió euróért felépülő ferencvárosi stadion terveit

  Történelmi környezetben (a budavári Történeti Múzeumban) tették meg mintegy történelmi bejelentésüket (új stadion épül az Üllői úton) az FTC labdarúgócsapatát működtető zrt. potentátjai.


  A Kevin McCabe brit mágnás vezette tulajdonosi csoport – amint az a prezentációból kitetszett – FIFA- és UEFA-szabványos, huszonegyezer néző elhelyezésére alkalmas, ám harmincezres befogadóképességig bővíthető, csak ülőhelyekkel ellátott, teljesen fedett, multifunkcionális aréna fölhúzását tervezi. Mindazonáltal a “végeredményt” illetően már csak azért sem árt az óvatosság, mert a bemutatott koncepció az engedélyezés előtti állapotot tükrözi, ekként a beruházók – az elkövetkezendő három-négy hónapban – fenntartják a változtatás jogát.

  Mindenesetre a VIP-páholyokkal megálmodott létesítménybe – tízezer négyzetméteren – megannyi kiszolgáló helyiséget álmodtak: szórakoztató és kereskedelmi központot, orvosi és fitneszcentert, hotelt, irodaházat, nem utolsósorban új utcát létesítenek. A modern FTC-stadion “valóban” zöld lesz, tudniillik – amint azt Szász András, a McCabe-érdekeltséghez tartozó beruházó cég vezetője elmondta – a projektgazdák figyelembe vették a FIFA Green Goal elnevezésű szabálykönyvének útmutatásait, környezetvédelmi előírásait; ebből adódóan a nyolchektáros telepet parkosítják, s kiemelt figyelmet fordítanak az energiahatékonyságra, így például az esővíz újrahasznosítására is.

  A stadion – amint arról lapunkban már korábban beszámoltunk – e pillanatban a mostani pálya eredményjelzője mögött, részben az első számú edzőpálya helyén, a Szent István Kórház felé “tolva”, az Üllői útról merőlegesen elfordítva helyezkedne el.

  A terveket bemutató McCabe hangsúlyozta: a gazdasági válság módosíthatja az elképzeléseket, ám úgy véli, 2010-ben elkezdődhetnek, s három-négy éven belül befejeződhetnek a munkálatok. A Népszabadság kérdésére, hogy “tól-ig” mennyit szánnak a beruházásra, McCabe azt válaszolta: 50-60 millió eurót.

  És akkor most várunk.

  nol.hu/sport/zold_elkepzeles
   
 63. avatar: NNS
  NNS
  2008.12.18, 16:31 (szerk.: 2008.12.18, 16:35)
  McCabe bemutatta a Fradi új stadionját

  A mai napon sajtótájékoztatót tartott a Ferencvárost tulajdonló Kevin McCabe fémjelezte angol befektetőcsoport a Fradi új stadionjával kapcsolatban. A sokak által nagy érdeklődéssel várt eseményen számos új információ kiderült, ám a jelenlévők szemmel láthatóan tartózkodtak attól, hogy minden részletre kiterjedő tájékoztatást adjanak a konkrétumokról. A Fradi új stadionja 21 ezer fős lehet, ám a létesítmény befogadóképessége még kérdéses, ugyanis elképzelhető, hogy 30 ezer fős aréna épül majd.


  - pepsifoci.hu - A sajtótájékoztatón rögtön Kevin McCabe kapott szót. A prezentáció egy filmmel kezdődött, melyben bemutatták a leendő stadion látványterveit. A Fradi új stadionja a tervek szerint 21 ezer férőhelyes lesz majd, ám a pontos befogadóképesség még kérdéses, ugyanis él egy 30 ezer fős arénáról szóló terv is.

  A pálya a mostanihoz képest 90%-kal el lesz forgatva. A nézőtér teljes egészében fedett lesz, és körülöleli majd a pályát, tehát nem az Angliában megszokott nyitott sarkos aréna épül majd. Az új stadionban helyet kap majd a klubház és a Fradi-múzeum, valamint éttermek, bárok, és egy rekreációs központ is.

  A komplexumban természetesen parkolót is létesítenek, a Könyves Kálmán körút felőli oldalon pedig irodaépületek épülnek majd. A beruházás kezdetének konkrét időpontját a jelenlévők nem tudták megmondani, de az elhangzottak alapján legkorábban 2010-ben indulhatnak el a munkálatok.

  A beruházás összköltségét mintegy 50-60 millió euróra becsülik. Az építkezés alatt a Fradi lehetséges otthonául a Puskás Stadiont nevezték meg, de ebben a kérdésben sem hangzottak el konkrét elképzelések.


  forrás:
  www.pepsifoci.hu/node/22868
   
 64. avatar: NNS
  NNS
  2008.12.18, 16:29
  Ultramodern stadionja lesz a Fradinak

  A Ferencváros új stadionjáról, és a területen megvalósuló fejlesztésekről tartottak ma sajtótájékoztatót a zöld-fehérek tulajdonosai.
  Az eseményen Kevin McCabe elmondta, hogy a Fradi új stadionja - amelyet 2010-ben kezdenek el építeni -, 21-30 ezer férőhelyes lesz, és a falain belül egy étterem, valamint egy múzeum kialakítására is sor kerül. A létesítmény futurisztikus elemeket is tartalmaz majd, fontos, hogy valódi nevezetessége legyen Budapestnek. A stadion terveire vonatkozó javaslatokat, elképzeléseket 3-4 hónap múlva véglegesítik.
  Ahogy az várható volt, az építkezés alatt a Ferencváros a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd hazai mérkőzéseit.
  Az eseményről hamarosan bővebben is beszámolunk!

  forrás:
  www.nb1.hu
   
 65. avatar: NNS
  NNS
  2008.12.18, 16:23 (szerk.: 2008.12.18, 16:32)
  Négy csillagos szálloda, orvosi központ, fitness-terem és stadion. Ha nem is fontossági sorrendben, de ezek épülnek az Üllői út 129. szám alatt, azaz a Fradi-pályán.

  A modernkori labdarúgás minden elvárásának megfelelő környezetbe egy, a nemzetközi labdarúgópályákhoz hasonló stadion épül az Üllői út 129. szám alatt. A tervek szerint 21 ezer néző ülhet egyszerre a leendő Fradi-pálya nézőterén, de ha úgy adódik, akkor 30 ezer szurkoló befogadására is alkalmassá teszik a létesítményt.

  A pályával kezdik

  Körülbelül három év alatt lesz kész az új stadion és a környezete. Először a pálya újul meg, majd szép sorban az üzleti negyed is felépül. A beruházás végösszege még nem ismert, de várhatóan 50-60 millió euró szerepel majd a „számlán". Amíg a felújítás tart, addig a csapat a Puskás Ferenc Stadionban játszik.

  „Nagyon ki van találva és köszönöm a tervezőknek a munkát" - kezdte a tervek bemutatását Kevin McCabe, a Ferencváros tulajdonosa. - „Nem csak a kerületnek építjük, szeretnénk, ha a stadion és környezete Magyarország büszkesége is lenne. Az elkövetkezendő 3-4 hónapban véglegesítjük a terveket és az önkormányzattal, valamint a szurkolókkal együttműködve dolgozunk majd" - tette hozzá az angol befektető.

  2010 után készül el

  Jövőre még csak a hatástanulmányok és egyéb felmérések készülnek el, az építkezés leghamarabb 2010-ben kezdődhet. Kevin McCabe hangsúlyozta, hogy előbb biztosan nem építkeznek, viszont a kezdés csúszhat. A gazdasági világválság ugyanis nagyban befolyásolja majd az első kapavágás időpontját.

  Az FTC ZRt. igazgatótanácsának elnöke hangsúlyozta: jó úton járnak afelé, hogy a Fradi visszanyerje régi hírnevét. A munkát folytatják, azért dolgoznak, hogy a szezon végén az első osztályba jusson a csapat. „A cél ugyanaz, mint amikor megérkeztünk: új csapat, új stadion és a nemzetközi porond" - zárta szavait Terry Robinson.


  forrás:
  www.hirsarok.hu/node/13283
   
 66. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.02, 18:13
  ...A tárcavezető elmondta, hogy a Puskás Ferenc Stadion felújítására nincs állami forrás, viszont a minisztérium egyformán nyitott arra, hogy a Nemzeti Labdarúgó Arénát a Fehér úton, a Fáy utcában, vagy akár az Üllői úton építsék fel...

  ...Gyenesei hozzátette: bár a Fehér úton jövőre felépítenek egy 40x80 méteres alapterületű sportmunkacsarnokot, ennek ellenére nem elkötelezettek az iránt, hogy az aréna is annak szomszédságában épüljön fel. A miniszter megemlítette, egy héttel ezelőtt Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke azzal az ötlettel kereste meg, hogy a Nemzeti Labdarúgó Aréna közös tehervállalással a Vasas Fáy utcai sporttelepén is megépülhetne.

  Ez ügyben a Ferencváros is bejelentkezett. Török Ottó szakállamtitkár az MTI érdeklődésére elmondta: Rieb György elnök arról tájékoztatta, hogy az eredetileg 22 ezer fő befogadására tervezett új Üllői úti stadion helyett egy 30 ezreset építenének fel, aminek többletköltségét a Magyar Labdarúgó Szövetség állná...


  forrás:
  http://www.fn.hu/foci/20081202/ulloi_uton_epulhet_fel/
   
 67. avatar: NNS
  NNS
  2008.12.02, 18:04
  Az FTC Labdarúgó Zrt. és az Esplanade Real Estate Kft. saját beruházás keretében kívánja felépíteni a Ferencváros új stadionját, és nem tervez a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közös fejlesztést, így alaptalan a hír, miszerint a Nemzeti Labdarúgó Aréna az Üllői úton épül fel - tájékoztatta az ftc.hu-t Ganczer Gábor, az FTC Labdarúgó Zrt. kommunikációs igazgatója.

  ftc.hu/index.php?action=fansnews&nid=22500&sact=news
   
 68. avatar: Girgily
  2008.04.03, 21:09 (szerk.: 2008.04.03, 21:11)
  Jön a Fradi-pláza!
  A futball önmagában nem termel profitot, a stadionhoz épített bevásárló-központ viszont igen. Többek között erről is beszél Patrick Vangoidsenhoven, Kevin McCabe elsőszámú partnere.

  - Véleménye szerint mennyi idő alatt és miben fog megtérülni a befektetése?

  - Két aspektust kell vizsgálni. A klub rendbetétele és az új stadion felépítése rendkívüli költésgeket emészt fel, pénzt keresni csak a stadion körüli fejlesztésekkel lehet. Mindannyian tudjuk, magából a futballból nehéz kiszedni pénzt, inkább az üzleteket kell integrálni a stadionba. Bárok, éttermek, múzeum, egyéb üzletek, ahol nem csupán szombat-vasárnap költenek pénzt a látogatók, de egész héten át. Az ingatlan elhelyezkedése kifejezetten jó, azaz alkalmas egy prosperáló kereskedelmi központ kialakítására. A lényeg, hogy olyan üzleti modellt hozzunk létre, amelynek köszönhetően a klub pénzügyi egyensúlya kevésbé függ majd a futballsikerektől. Persze, ettől még a futball nem szorul háttérbe, viszont itt hovatovább nem az a lényeg, mennyit költünk, hanem hogy miként állíthatjuk meg a veszteségek növekedését.


  www.sportplusz.hu/sportplusz/sportplusz.news.page?nodeid=324
   
 69. avatar: AMiUtunk
  2008.02.15, 10:36
  A három métert biztosan úgy kell elképzelni, hogy majd lebeg a föld fölött! smiley
   
 70. avatar: NNS
  NNS
  2008.02.15, 03:38
  Már látom magam előtt a 2009-es Nemzeti Sport címlapját:
  Ékszerdobozba került a nemzeti kincs.
  Lesz itt minden:
  Eszerint a stadion a Gyáli út felé "elforgatva" 5 milliárd forintért újulna meg - a pályázati kiírás e projektre "csak" 1,2 milliárdot határozott meg -, s az aréna mellé irodaegyüttest, szállodát, múzeumot, ajándékboltot, kávézót (stb.) húznának fel a brit üzletember elképzelései nyomán. Maga a pálya három méterrel lenne a jelenlegi talajszint fölött.

  forrás:
  www.nol.hu/cikk/481770/
  Legjobb a három méterrel emelkedő pálya. smiley
   
 71. avatar: AMiUtunk
  2008.02.15, 02:42
  Rákerestem a felsorolt stadionokra... Hááát, förtelmesek. Egytöl egyig primitívek, unalmasak, funkcionális és építészeti szempontból nézve pedig nevetségesek. Attól, hogy egy kagylóalakú ív emelkedik a tribün felett vagy hogy kéttucatnyi kacsalábon forgó vip-páholy lesz valahol, attól még nem válnak hangulatos, egyedi és szurkolóbarát stadionokká. Ezen kívül megint nincsen sehol állóhely... Talán valamikor a xxxx uefa is megérti, hogy az aktív szurkolók kirekesztése a hangulat rovására megy.
  A torzszülöttek közül egyedül a larissa-i stadion képez kivételt, annak ugyanis nem találtam meg a látványtervét. smiley De lehet, hogy rossz kifejezést kerestem a görög betük tengerében... Viszont mindenkinek figyelmébe ajánlom a jelenlegi stadion képeit (föleg a Monsters oldalán). Kíváncsi vagyok, hogy a leendö stadion felülmúlja-e a mostani ütött-kopott, futópályás stadion hangulatát és epítészeti nívóját!
   
 72. avatar: NNS
  NNS
  2008.02.15, 02:18
  icefruit | 2008.02.15 02:00:25 (#351871)
  Igen, én is láttam, hogy egy a jövőbeli Fradi-pályához hasonlatos paraméterű (kb. 25 ezres, fedett) stadion esetében a kivitelezési árak nagyon különbözőek. Több a drágább, de az általad is írt kb. 10 milliárd Ft-nál kevesebből is megvalósíthatóak. Ahogy néztem a franciákról kéne ebben példát venni, mert ők valahogy gazdaságosabban tudnak felhúzni egy modern ilyen jellegű stadiont. Az hogy nem jön ki 5 milliárdból én nem jelenteném ki biztosan, hiszen ott van rögtön példaként, a már említett Stade Gaston Gérard stadion amely 22 ezres és 10 és fél millió euróban megáll az ára (ez ugyebár átváltva még a 3 milliárd forintot sem éri el), vagy ott van a 30 ezres Stade Gabriel Montpied ami 23 millió euró, és ez is megáll kicsivel 6 milliárd Ft alatt. Ezek mind fedettek, modern, színvonalas stadionok lesznek. Éppen ezért az 5 milliárdos ár akár még hozható is lehet, de ha kicsit elcsúszna felfelé a kivitelezés során a projekt, akkor sincs akkora gond, mert az egész területfejlesztésre (én ma olvastam erről először) kb. 50 milliárdot szán a McCabe, és ebből a keretösszegből ha kell, akkor tud majd még átcsoportosítani a stadionra is.
  Amúgy (természetesen sok minden más mellett) már nagyon várom a konkrét elképzeléseket, terveket, látványterveket mind a területrendezés, mind a stadion kapcsán, hiszen azt lehet hallani, hogy már dolgoztak rajta előre az angolok, és így elkészült konkrét tervek vannak. Ha ezzel előjönnek és bemutatják, akkor már okosabbak leszünk.
   
 73. avatar: NNS
  NNS
  2008.02.15, 02:16
  Néhány hozzászólás az index fórumáról "Reális-e 5mrd forint egy fedett 25.000 férőhelyes stadionra?" témában
  icefruit | 2008-02-14 03:16:19 (#351387)
  Sziasztok!
  Nem szoktam igazán idejárni, más foci és Fradi fórumokon szoktam lenni, de most beleolvastam az örömteli hírek kapcsán ide is, és láttam hogy felmerült, hogy a stadion építésre mondott 5 milliárdot nagyon kevésnek, elírásnak gondoljátok többen is. Érdekelt a téma, ezért egy kicsit körbenéztem a neten és találtam jövőben megvalósuló, épülő stadionokat. Sajnos megvalósítási ár már nem volt mindegyiknél, de azért így is találtam 5 hasonló méretű stadiont amelyeknél árak is vannak. Megmondom őszintén, hogy elsőre nekem is nagyon kevésnek tünt ez az 5 milliárd az új Fradi-pálya projektre, főként hogy itt a fórumon is több tízmilliárdos árakat olvashattam. Persze vannak hipermodern és rettentően drágán megvalósuló stadionok, de azért az itt talált 5 mutatja, hogy nagyságrendileg kihozhatónak tűnik abból az 5 milliárdból (vagy nem sokkal többől) is egy 25 ezres, fedett, modern stadion. Persze láthatjátok, hogy van ilyen kb kétszeres áron (10 milliárdért is), de van kevesebbért is, úgyhogy az az 5 milliárd körüli összeg így már nem is tűnik megvalósíthatatlan árnak főként annak tükrében, hogy azért az említett országokhoz képest, nálunk olcsóbb a munkaerő, és ez is lehet költségkímélő tényező. Igyekszem berakni ide a hozzászólásomhoz a stadionok látványterveit is, remélem sikerül csatolnom a képeket. smiley
  Kellemes böngészést! smiley
  Svájc, St. Gallen Stadion
  21,000 ülőhely
  CHF 63 millió = kb. 10,3 milliárd Ft
  Franciao. Stade Gaston Gérard
  22,000 ülőhely
  ?10.5 millió = kb. 2,8 milliárd Ft
  Görögo. AEL Arena
  21,000 ülőhely
  ?41 millió = kb. 10,6 milliárd Ft
  Dánia ADO Den Haag Stadion (ez inkább Hollandia - NNS)
  15,000 ülőhely
  ?28 millió = kb. 7,2 milliárd Ft
  Franciao. Stade Gabriel Montpied
  30,100 ülőhely
  ?23 millió = kb. 5,9 milliárd Ft
   
 74. avatar: NNS
  NNS
  2008.01.17, 19:49
  Nem lesz itt egy ideig új stadion... Sőt, a mostani is kérdéses hogy meddig... Szép időket élünk...
   
 75. avatar: Girgily
  2008.01.08, 13:41
  De Nick Hornby Fociláz című remek könyvében leírja -többek között- magát a tragédiát (amely a Ferencváros leendő "testvércsapatának" helyi riválisának a Sheffield Wednesday FC Stadionjában történt) és az azt követő változásokat is az angol stadionokban, szurkolói szemmel.
   
 76. avatar: NNS
  NNS
  2008.01.08, 13:21
  Aki esetleg nem tud mit kezdeni a Taylor jelentés címszóval, itt: http://href.hu/x/4cvu utánajárhat...
   
 77. avatar: Girgily
  2008.01.04, 08:33
  Hahó Srácok!
  Jó lenne, ha figyelnétek a skótra, ezeknek a szigetlakóknak a Hillsborough tragédia óta a Taylor jelentés a Bibliájuk! Eszükbe se fog jutni önállóan, hogy az ultrák helyét szükség esetén beszékezhető állóhelynek csinálják. Székeznek ész nélkül!
  Szerintem a német példát kellene követni az új Stadionnál, azaz hazai meccseken lehetnek állóhelyek (igazi állóhelyek, nem a mai magyar divatnak megfelelő beszékezetlen ülőhelyek), a nemzetközire leszékeznék minden második sort. Vagy a székek leszerelése után betétlépcsőket szerelnek fel, erre is van példa a németeknél. Ha ez működhet Münchenben, Hamburgban, Dortmundban stb. akkor nálunk is így kellene!
  Vendégszurkolóként se túl kényelmes az FTC Stadion székein ácsorogni! smiley
  És legyen sör is az új Stadionban! A vendégben is! smiley
   
 78. avatar: Girgily
  2008.01.02, 11:24 (szerk.: 2014.02.06, 23:54)
  Stadion új helyen? Az eredeti tervekben csak felújítás és bővítés szerepelt
  Információink szerint amennyiben minden a tervek szerint alakul, a közeljövőben (2008 nyara) elindulhat a jelenlegi stadionunk bontása, és egy új aréna építése. A hírek alapján (ezt az információt egy elnökségi tag is megerősítette) a labdarúgócsapat új otthona körülbelül az eredményjelző mögötti területen feküdne, tehát a jelenlegi stadionhoz képest 90 fokban elforgatva. Az eredeti tervekben csak felújítás és bővítés szerepelt, de ezek az elképzelések igen komoly akadályokba ütköztek, ugyanis egyes részekre az engedélyeztetés reménytelenné vált, amit pl. a felüljáró közelsége okozott.
  Az új 22-25 ezer fős aréna előtt, -tehát a jelenlegi stadion helyén- bevásárló központ, míg a Gyáli úti edzőpálya helyén „mini”lakópark és kollégium épülne.


  Forrás:
  www.ftcpe.hu