magyarfutball.hu

Ausztria Stöger Peter (Bécs 1966.04.11 - )

alias
Peter Stöger

"Herr Stöger"
"Stökker"
"Schrőder"
"S100%ger"
"Pepi"
"Herr Prof. Stöjer"
"Sapkás Pepi"
"KFCman"
"Herr Wondering"
nemzetiség
Ausztria
életkor
57 éves
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
FK Austria Wien
2005
First Vienna FC
2007 - 2010
Grazer AK
2010 - 2011
SC Wiener Neustadt
2011 - 2012
FK Austria Wien
2012 - 2013
1. FC Köln
2013 - 2017
Borussia Dortmund
2017 - 2018
FK Austria Wien
2020 - 2021
Ferencvárosi TC
2021. június 5 - 2021. december 13
eredmények / elismerések
?

Stöger Peter a Magyar labdarúgó válogatott ellen játszott mérkőzései.

# dátum bajnokság mérkőzés eredmény
5 1998.03.25 barátságos Ausztria - Magyarország 2 : 3
4 1996.04.24 barátságos Magyarország - Ausztria 0 : 2
3 1994.03.23 barátságos Ausztria - Magyarország 1 : 1
2 1992.03.25 barátságos Magyarország - Ausztria 2 : 1
1 1988.05.17 barátságos Magyarország - Ausztria 0 : 4
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.12.13, 14:30 (szerk.: 2022.02.22, 15:50)
  Nekem eddig semmi bajom nem volt vele.
  Viszont, amikor ezt olvastam, akkor azt mondtam "takarodó"!

  Stöger: “Szeretnénk meghosszabbítani a hat mérkőzés óta tartó veretlenségünket”
  Az mb1 egyik leggyengébb kiscsapatához így elutazni... Na ne már!
  Joggal vártuk, hogy most már csak a hazaira koncentrálva konkrétan megbszunk mindenkit is.
  Ez a keret ezerszer többre hivatott, erre még a debreceni ifi ellen is képtelenek voltunk focizni. Tegnap nagyon kiakadtam. (egy pozitívum volt számomra, hogy a szlovén nem játszott)

  Én azért felvetnék mégegy kérdést: Ki hozta és milyen megfontolás alapján ide? Mennyiben fáj a kirúgása a clubnak? És azt hallottam, hogy törekszünk a FERENCVÁROSHOZ illő karaktereket igazolni.

  A Ferencváros vezetősége hozta, egyetértésben.
  Hajnalt lehet kritizálni, de azért nyilvános kövezést nem kellene tartani.
  A nyáron igazolt játékosok kapcsán is leírtam többször, meg kellene várni, hogy egy normális edző kezei között mit teljesítenek. Loncar és Zaki húzóemberek voltak előző klubjaikban, nem kicsit. Itt egy marék szar az, amit csinálnak.

  Ezek szerint mégse jó, hogy több pontot szereztünk pár El csoport negyediknél. Viszlát, Stöger!
  Jöjjön egy jó edző és megverünk mindenkit! smiley

  Ez meglepett. Nem régen Kubatov az nyilatkozta, nem menesztik ilyen hamar az edzőt, mert az... Rossz választás volt.

  Komoly oka lehetett. Teljes kontrollvesztés.

  Nem tökéletes párhuzam, de kicsit olyan, mint Szigony esete volt, aki Böde után kb halálra volt ítélve. Stöger is kb ugyanígy járt Rebrov után, tudtuk hogy kb lehetetlen pótolni.

  az, h. ezzel nem várták meg a téli szünetet, igazolja, h. belül tudják, h. nagyon nagy a baj...

  Avagy, lehet, volt olyan klauzula a szerződésében, ami alapján most olcsóbban felmondható a szerződése, mivel épp nem első helyen állunk.

  Üzenet a játékoskeretnek: Nem ment a báránnyal, OK, akkor kaptok egy oroszlánt a nyakatokba.

  Szerintem senkiben nem hagyott mély nyomot Herr Stöger.
  A beígért "látványos támadófoci" nem valósult meg és emellett arcpiritó betlik is becsúsztak a bajnokságban. Egyértelmű, hogy vele nem előre, hanem hátra léptünk.
  Sok sikert Neki máshol!

  Az első perctől elleneztem. Nem fekszik nekünk ez a bratyizós stílus. Német újságcikkeket olvasgatva kitértek rá, hogy nagyon játékospárti fazon.
  Az az edző, aki nemzetközi szinten láthatóan szakmailag sem volt túl magasan, mellé még az öltözőt is elvesztette, annak a napjai meg vannak számlálva. Ideig-óráig lehet húzni a dolgot, de teljesen felesleges. Mellé még a lelátó is kimondottan utálta, legalábbis a kapu mögött nagyon erőteljesen ellenezték Herr Stögert.
  Köszönöm az EL-csoportkört, az jól jött, de azon kívül nem tudok pozitívumot.
  Tökös, kemény, szigorú edzőt szeretnék, fegyelmezett, szervezett, reális focival!
  Hajrá Fradika! Qbinak jár a pirospont!

  Szerintem ez jó döntés, és jól is van időzítve. Van még idő a bajnokságra és a nemzetközi szereplésre is összerakni a csapatot. Stöger-nek egyébként én is köszönöm. Biztos nem rossz edző, de a módszerei itt nem váltak be. Erősebb, határozottabb kéz kell ide. Remélem Orosz és Kubi megtalálja a megfelelő megoldást.

  öszintén megvallva Stöger nekem nem is tünt túl lelkesnek.
  nagyon a belga szövetségi kapitányra hajazott a meccsközbeni lelkesedése is

  Tegnap meccs után írtam:
  Herr Kokler, Game over!

  Bejött...

  Örültem, amikor kinevezték, örülök most, hogy kirúgták.
  A jelöltek közül számomra Ő volt a legszimpatikusabb, de egyszerűen nem vált be.

  Viszont a kerettel is kezdeni kell valamit, jó néhányan itt túlságosan jóllakottak, sokak számára a bajnokság nem kihívás, Európa pedig csak akkor lehet meg, ha a bajnokság zsebben. Ehhez frissítésre lesz szükség, akár néhány fájó távozó árán is.
  Azt a luxust pedig nem engedhetjük meg magunknak, hogy a legjobbjaink ingyen továbbálljanak nyaranta (nem Heisterre gondolok).

  Izgalmas napok következnek.

  Valóban,Hajnalnak is van sara,hogy a keret féloldalas,védőposzton nincs minőség,s a középpályára sem kellet volna szerelemből igazolni.

  A keret minősége rendben van itthonra, simán bajnoknak kell lenni, +10 ponttal.
  Nemzetközi szinten meg reális focit kell tolni, nem ilyen együgyűt.

  A keretbe is bele kell nyúlni.
  De a gyenge védelem sem csak 1-1 eladott labdán, vagy gyengébb játékoson múlik. Szervezettségben komoly hiányosságok voltak.
  Az az edző, aki szakmailag sem tűnt tökéletesnek és elvesztette az öltözőt is, ott nincs mit mérlegelni.

  A pozitívumok közé sorolandó a Slavia kiverése és a Leverkusen legyőzése, ezeket mindenképp köszönjük! Sok sikert máshol és reméljük májustól magyar bajnok edző lesz (nem a Várdával)!

  Sok sikert neki a továbbiakban. Nagyon akadozott a játék, amiben nem csak ő volt a ludas, hanem pár primadonna is. Remélem olyan edző jön, aki kezében tudja tartani az irányítást.

  Végre..
  Azért remélem pár játekos is kap büntetést a lélektelen leszarom,idegebeteg stilusa miatt!!
  Stöger meg..szerintem.nem hibás,benne ennyi volt,van.
  Ennyi nemzetiség mellé.ami nálunk van egy vadállat,kőkemény ember kell
  Direkt.nem.irom.Rebrovot,mikor elment lehetett tudni lejjebb kerülünk 2 polccal,bárki is jön.

  Stöget jó ember, és jó edző! Nem volt a Fradihoz való! Ez volt a legjobb döntés és ha ebben ő is benne volt, akkor a legnagyobb respekt neki! A legjobbakat neki!

  érdekes ez, kivertünk egy Slaviát, vertünk egy Leverkusent (akár tét nélküli meccs), rekordhosszúságú ideig nem kaptunk gólt a bajnokságban, illetve egymást követő három meccsen lőttünk legalább 3+ gólt. Nem volt egy extra edző, de nem biztos, hogy csak vele volt a gond.

  Szerintem jó edző, de itt nem tudta kezelni ezzel a demokratikus stílussal a csapatot. Ez volt a gond.

  Érthető döntés. A sikerek ellenére látszott, hogy valami nem klappolt. Kell ide egy diktátor, akit nem vágnak át a játékosok a palánkon. Akit egy Boli nem tud megvezetni anélkül, hogy utána a szerződése hátralevő részét az U16-ban tölti. Aki alatt egy Ryan Maaee a kézszárítót nem rugdoshatja le anélkül, hogy azt ne bánná 2 heti fizetése. És most végre lesz idő csapatot is építeni, amire nyáron sajnos nem volt.

  Köszönünk mindent, Stöger Mester! A problémák ellenére megint bejutottunk az EL-be, ezt pedig meg kell becsülni.

  Nem gondoltam volna, hogy már most de így kell ezt, ha valami nyilvánvalóan nem működik, azt egy perccel sem kell tovább erőltetni. Márpedig Stöger hétvégi nyilatkozata és pár korábbi kiszólása is gyakorlatilag beismerés arra nézve, hogy nem tudja megoldani a helyzetet. Márpedig ha ő nem hiszi el, hogy menni fog, akkor a csapat sem fogja.
  Ez egy jószándékú kísérlet volt, örültünk volna, ha sikerül, de nem jött össze. Azt hiszem, most már mindenki számára egyértelmű, hogy milyen habitusú és játékfelfogású edző kell ahhoz, hogy legalább tartani tudjuk azt a szintet, amire az elmúlt években felverekedtük magunkat.

  ZTE, MTK, Debrecen és 1 pont. Ezeket a csapatokat 10 perc focival ki lehet ütni a faszba, a jelenlegi keretünkkel.

  Kíváncsi leszek Stöger nyilatkozatára, arra is, hogy fog e visszafelé köpködni. Gondolom nem fogja érteni miért rúgták ki, az osztrák meg német lapokban lenyilatkozza majd, hogy hozta az eredmenyeket.

  Ki tudja, talán ha Stöger is úgy kezdte volna, hogy téltől kezdve van ideje építkezni akkor másképp végződött volna a dolog, talán nem. Most ez az új edzőnek adott lesz, meglátjuk mit kezd vele.

  Nemzetköziben sok esetben nézhetőbb futballt játszott a csapat, mint Rebrov idején, hazai szinten viszont nem tudta felpörgetni a srácokat, hogy legalább az egy gólos siker meglegyen.

  Ezt már elég korán lehetett látni. A lecseréléskor csapkodások, meccsen egymásnak feszülések, megbeszélt pontrúgók figyelmen kívül hagyása mind mind belső gondokra utaltak. Stöger meg csak ült a padon és nézte.

  miként vesztette el az öltözőt az, akinek a csapata hab könnyen verte az összes közvetlen riválisunkat az NB1-ben novemberben és verte a Leverkusent decemberben tétmeccsen?

  Úgy is lehet nézni, hogy a 8 meccses vereseg sorozat a nemzetkozi kupaban, illetve az egy pont elony a Kisvarda elott eleg vekony.

  Mondjuk Stöger által olyan edzőhöz nyúlni, aki a játékosok kreativitását nagyobb hangsúllyal használja, nemzetközi szinten eléggé bukóra voltunk itélve, nem is értem ezt a választást továbbra sem, de már mindegy

  Sajnos Stöger is(!) probléma volt, meg főleg az, hogy a rajta kívüli problémákra inkább csak rácsodálkozott, minthogy kezelni próbálta volna őket.

  Stöger egy problémákkal teli csapatot vett át, ami csapatként romokban volt mire távozott. ez a legnagyobb felelőssége, nyilván nem volt kókler, értett a focihoz, voltak jó meglátásai, de ez akkor is a lelkén szárad.

  A keretre vonatkozo kihivasokkal kapcsolatban igaza van. Voltak draga igazolasok, ahol szerintem Hajnal mellenyult, es probalta bizonyitani, hogy marpedig Loncar igenis jo jatekos. Vannak motivacios problemak is biztosan, pl. Miha, Toki, Laidouni valszeg magasabb szintre vagyik.
  Ez persze nem menti fel ot, sulytalan volt, az elso perctol kezdve.

  Lehet hogy voltak olyan elképzelései, ami miatt jobban bele kellett volna játékosok tekintetében nyúlni a csapatba és ezt nem tudtuk volna megoldani. Az viszont érdekes az előzőhöz kapcsolódóan, hogy a meglátása szerint frusztrálta a játékosokat, hogy szerettek volna egy lépést tenni előre a karrierjükben, de nem jött ajánlat. Erre csak annyit tudok mondani, hogy ebben a játékos is hibás, mert többen, akik húzóemberek voltak, sokszor jöttek elő hullámzó formával és nyilván az nem vonzó, ha kinéz magának valakit egy csapat. Uzi, Haratin nagyon jó példák rá, hogy mindig leadták azt a teljesítményt, amivel hozzásegítették a csapatot egy-egy meccs megnyeréséhez. Ellentétben mondjuk Tökivel vagy Zubkovval, de el tudom képzelni, hogy Laidouniért vagy Boliért is jött volna már komolyabb ajánlat, de Lajos is visszaesett az utóbbi időben és a korábbiakhoz képest többet dumál a pályán mint kellene, Boli meg megint nincs valami ihletett formában.

  Felemelő volt, amit csinált. Különösen, hogy otthon többször kaptunk ki vele az nb1-ben, mint előtte 2,5 év alatt.
  Az is tetszett, hogy jött a támadófoci, de 10 forduló alatt volt majdnem annyi 1-0-ás győzelmünk vele, mint Szergejjel 1 év alatt.
  A csapat egy szerkezet, taktika, fegyelem nélküli egyénieskedő valami volt.
  Jó döntés volt leigazolni.

  Nem volt idevaló. Ez stimt. Hányni rá viszont.. Egyelőre neki köszönhető egy EL csoportkör és az, hogy még esélyesek vagyunk a bajnoki címre. Nah meg a bénázó riválisoknak. Szóval hányni talán nem kell rá. Főleg, hogy azok a játékosok továbbra is problémások, akik eddig, szóval nem az ő személyének volt köszönhető a játékosaink motiváltsága.

  https://ulloi129.hu/2021/12/13/kirugta-a-fradi-stogert/
  https://ulloi129.hu/2022/02/22/stoger-negy-evtizede-nem-aratott-akkora-gyozelmet-a-fradi-mint-velem/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2021.06.06, 17:24
  PETER STÖGER LABDARÚGÓCSAPATUNK ÚJ VEZETŐEDZŐJE!

  A Dortmundot a BL-be, a Kölnt az EL-be vezető osztrák bajnok edző veszi át az irányítást.

  Sergei Rebrov távozása után az is kiderült, ki veszi át a zsinórban három bajnoki címet nyert és a tavalyi szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott labdarúgócsapatunk irányítását. Mától Peter Stöger vezeti NB I-es együttesünket.

  Az 55 éves osztrák edző korábban a német sztárcsapatot, a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette, szintén rendkívül sikeres volt a Kölnnél, amelyet a német másodosztályból feljuttatott a Bundesligába, majd ott óriási bravúrt elérve az ötödik helyre, ezzel az Európa Liga csoportkörébe irányította. De nyert korábban osztrák bajnoki címeket és Osztrák Kupákat is.

  Peter Stöger bemutatása

  Játékosként
  Peter Stöger szülővárosában, Bécsben kezdte el profi labdarúgó-karrierjét, és egész pályafutása során csak Ausztriában futballozott. Ráadásul igen sikeresen, az Austria Wiennel háromszor nyert osztrák bajnokságot, háromszor Osztrák Kupát és négyszer Osztrák Szuperkupát. De a Rapid Wiennel is bajnok lett, sőt, 1996-ban bejutott a Kupagyőztesek Európa Kupájának döntőjébe is, emellett egy Szuperkupa-sikernek is örülhetett.

  Az osztrák válogatottban is sokszor, összesen 65-ször szerepelt, középpályásként 15 gólt ért el. Szerepelt többek között az 1998-as világbajnokságon is. Hazája csapatával ötször játszott a magyar válogatott ellen, így többek között olyan fradisták ellen lépett pályára, mint Lipcsei Péter, Keller József vagy Simon Tibor.

  1997-ben pedig a Fradi ellen is futballozott a Rapid Wien-FTC (0-1) barátságos mérkőzésen, érdekesség, hogy azon az összecsapáson a bécsi együttesben együtt játszott a Fradiban később nagy kedvenccé váló Marek Penksával.

  Bár Nyilasi Tiborral pont elkerülték egymást az Austria Wiennél, Stöger korábban nagy kedvencének nevezte az FTC legendáját, az Ezüstcipős Nyílt.

  Edzőként
  Igen kézenfekvő volt, hogy első profi klubja az az Austria Wien lesz, amelyben játékosként összes hét évet is „lehúzott”. 2005 májusában nevezték ki a szezon végéig, ám végül egészen az év decemberéig maradt, így ő is részesen volt a 2005/06-os bajnoki cím megnyerésének. És mindkét szezonban, amikor a csapattal dolgozott, elhódította az együttes az Osztrák Kupát.

  Ezt követően három másik osztrák együttesnél – a First Vienna FC-nél, a Grazer AK-nál és a Wiener Neustadtnál – is dolgozott vezetőedzőként, mielőtt visszatért volna az Austriához. A 2012/13-as szezont a bécsi együttesnél töltötte, és óriási sikert ért el a csapattal azzal, hogy rekordpontszámot begyűjtve bajnoki címet nyert – az idényben a Sadio Manéval és Kevin Kampllal felálló, azóta is Ausztria szupercsapatának számító Red Bull Salzburgot is sikerült megelőzniük.

  Ezek után nem csoda, hogy az együttes sikeredzőjét, Stögert kiszemelte magának a Bundesliga II-ből a feljutásra vágyó 1. FC Köln. A patinás egyesületnek annyira fontos volt a tréner megszerzése, hogy 700 ezer eurót – és egy barátságos meccs leszervezését – sem sajnáltak érte.

  Az üzlet be is vált, a Köln ugyanis a szezonban mindössze négy vereséget szenvedve, bajnokként jutott fel a világ egyik legerősebb bajnokságába, a Bundesligába. Az első szezonban a cél természetesen a bennmaradás volt, amely magabiztosan sikerült is, a 18 csapatos élvonal 12.-jeként végeztek Stögerék.

  A feljutó csapatoknak sokszor nem az első, hanem a második szezon szokott a legnehezebb lenni, de a Köln újabb szintet tudott lépni edzőjével. A 2015/16-os idényben a kilencedik helyet érte el, amely az előző 24 év legjobb szereplése volt az egyesület életében. A szezon közben a Bundesliga-csapat szerződést is hosszabbított Stögerrel.

  Az ezt követő szezonban pedig ezt is sikerült megfejelni, a Köln ugyanis 25 év után jutott újra a nemzetközi porondra annak köszönhetően, hogy a bajnokságban az ötödik, Európa Liga-csoportkörös szereplést érő helyet szerezte meg. Az EL csoportkörében sem vallottak szégyent, a csoportelső Arsenalt például csak ők verték, ám a bajnokságban nem sikerült az előző évek jó teljesítményét megismételni, így Stöger 2017 decemberében távozott.

  Pár napra rá máris kinevezték új klubjánál, ráadásul Németország egyik sztárcsapatánál, az akkor éppen Peter Bosz vezetésével gyengélkedő Borussia Dortmundnál. A nyolcadik helyen álló sárga-feketék játékát stabilizálta, és elérte a kitűzött célt azzal, hogy a legjobb négybe vezette az együttest, amely így a következő szezonban indulhatott a Bajnokok Ligájában. Tette mindezt úgy, hogy olyan fiatalokat épített a csapatba, mint például Jadon Sancho.

  A következő kihívás újra Bécsben, ismét az Austriánál találta meg, ahol szintén egy nehéz helyzetben lévő együttest kellett átvennie. A bécsiekkel a nemzetközi kupaindulásért játszhatott osztályozós döntőt, amelynek első mérkőzésén korábbi csatárunk, Marko Djuricin duplájával is verte az Austria 3-0-ra a Wolfsbergert, majd a visszavágón is nyert, így kiharcolta a nemzetközi szereplés jogát.

  Névjegy
  Név: Peter Stöger
  Születési idő, hely: 1966. április 11., Bécs
  Korábbi klubjai edzőként: Austria Wien (2005), First Vienna FC (2007-10), Grazer AK (2010/11), SC Wiener Neustadt (2011/12), Austria Wien (2012/13), 1. FC Köln (2013-17), Borussia Dortmund (2017-18), Austria Wien (2020-21)
  Sikerei: osztrák bajnok (2005/06, 2012/13), Osztrák Kupa-győztes (2004/05, 2005/06), Bundesliga II-bajnok (2013/14)

  2021.06.05
  https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/peter-stoger-labdarugocsapatunk-uj-vezetoedzoje